کد خبر : 57634
تاریخ : 1401/4/22
گروه خبری : کاردانش

نگاهی به مخوف‌ترین زیردریایی جهان متعلق به روسیه؛

هیولایی که تمام فناوری‌های روز جهان را بلعیده است!

زیردریایی بلگورود با نام کامل K-239 Belgorod که حامل پهپادهای قاره‌پیمای هسته‌ای خودران موسوم به «دومزدی» (doomsday) به معنی آخر الزمان است، به تازگی به ارتش روسیه تحویل شده است و پیش از آن که در اقیانوس آرام عملیاتی شود، در یک عملیات مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

نیروی دریایی روسیه اکنون طولانی‌ترین زیردریایی جهان را که به هوش مصنوعی مجهز است و قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارد، در اختیار دارد. این زیردریایی 184 متر (600 فوت) طول دارد و وزن آن در روی آب 14 هزار و 700 تن و زیر آب 24 هزار تن است.

  سیستم پیشران بلگورود

بلگورود دارای یک سیستم پیشران رآکتور دوقلو برای انجام تحقیقات زیردریایی با قابلیت حمل 6 اژدر مجهز به سلاح هسته‌ای موسوم به پوزایدون (Poseidon) طراحی شده است که آن را به سنگین‌ترین کشتی تحقیقاتی در جهان نیز تبدیل می‌کند. هر کدام از رآکتورهای دوقلوی این زیردریایی 190 مگاوات انرژی تولید می‌کنند.

  زیردریایی تحقیقاتی

مقامات روسی در اظهار نظر در مراسم تحویل، توانایی‌های علمی و نوآورانه این زیردریایی را ستودند.

به ادعای کارخانه کشتی‌سازی «سومش» (Sevmash) که مسئولیت ساخت این زیردریایی را بر عهده داشته است، این زیردریایی برای حل مسائل مختلف علمی و انجام عملیات‌های جستجو و نجات طراحی شده است و همچنین می‌تواند به عنوان یک حامل برای وسایل نقلیه بدون سرنشین خودران و وسایل نقلیه امداد و نجات در اعماق دریا استفاده شود.

این بیانیه با تأکید بر کار تحقیقاتی و علمی که اکنون می‌تواند توسط نیروی دریایی روسیه در اقیانوس‌های جهان انجام شود، اضافه می‌کند که این زیردریایی می‌تواند برای عملیات جستجو و نجات در آب‌های عمیق استفاده شود، زیرا زیردریایی‌های بدون سرنشین خودران را حمل می‌کند.

این وسایل نقلیه می‌توانند شامل زیردریایی جاسوسی مخفی لوشاریک (Losharik) باشند که گمان می‌رود برای دستکاری کابل‌های ارتباطی زیر دریا استفاده می‌شود.

البته هیچ چیزی در این بیانیه به قابلیت حمل سلاح "«پوزایدون» اشاره نکرده است.

دریاسالار نیکلای اومنوف فرمانده کل نیروی دریایی روسیه می‌گوید: زیردریایی بلگورود فرصت‌های جدیدی را برای روسیه در انجام مطالعات مختلف ارائه می‌کند و امکان کاوش‌های علمی و عملیات‌های مختلف نجات در دورافتاده‌ترین مناطق اقیانوس جهان را فراهم می‌کند.

همانطور که گفته شد بلگورود طولانی‌ترین زیردریایی است که تا به حال تولید شده است و از کلاس تایفون در دوران شوروی است که البته از آن پیشی گرفته است. مانند تایفون، برجسته‌ترین مأموریت بلگورود حمل کلاهک هسته‌ای است.

  حمل اژدرهای خودران هسته‌ای

بلگورود اولین زیردریایی است که قابلیت حمل اژدرهای قاره‌پیمای هسته‌ای پوزایدون را که در نوع خود منحصر به فرد هستند، دارد. این اژدر برای حرکت تا 5000 مایل دریایی (9260 کیلومتر) با سرعت 50 تا 100 گره دریایی(93 تا 185 کیلومتر بر ساعت) و منفجر کردن کلاهک هسته‌ای طراحی شده است.

اثرات فوری چنین انفجاری، شدید و وخیم خواهد بود، اما هدف واقعی، پوشش مناطق وسیعی از خط ساحلی با تشعشعات رادیواکتیو خواهد بود که یک خطر پایدار و غیرقابل جبران بر اثر انفجارهای هسته‌ای زیر آب است.

گفتنی است که روش شلیک این سلاح توسط زیردریایی بلگورود می‌تواند قابلیت‌های دفاع موشکی آمریکا را دور بزند.

  شبهات در مورد بلگورود

بلگورود برای پیشبرد مأموریت علمی خود همچنین به عنوان یک کشتی مادر برای زیردریایی‌های تحقیقاتی، احتمالاً ازجمله زیردریایی‌های سرنشین‌دار که روسیه برای دستکاری کابل‌های فیبر نوری زیر دریا استفاده می‌کند، مجهز شده است.

فعالیت روسیه در نزدیکی کابل‌های زیر دریا در سال‌های اخیر افزایش یافته است و نگرانی‌هایی را در مورد امنیت زیرساخت داده‌ای که 95 درصد از ترافیک اینترنت بین قاره‌ای را حمل می‌کند، افزایش داده است.

با توسعه سیستم دفاع موشکی ضد بالستیک ایالات متحده، روسیه شروع به توسعه قابلیت‌های زیر آب خود کرد. پوزایدون یک اژدر به طول 24 متر است که برد تخمینی آن 10 هزار کیلومتر است و می‌تواند با سرعت 100 گره دریایی در حداکثر عمق 1000 متر حرکت کند. نیروی این اژدر توسط یک رآکتور هسته‌ای کوچک تأمین می‌شود و می‌تواند به یک کلاهک هسته‌ای مسلح شود.

  طراحی بلگورود

بلگورود بر روی اسکلت آنچه در ابتدا قرار بود زیردریایی چندمنظوره کلاس «Oscar-II» باشد، ساخته شده است. پایه ساخت این زیردریایی در سال 1992 گذاشته شد، اما اولین بار 20 سال بعد در سال 2012 بود که وزارت دفاع روسیه تصمیم گرفت از این بدنه برای ساخت یک کشتی غول پیکر استفاده کند.

اکنون بلگورود با بدنه‌ای با عرض 29 متر و طول 184 متر، یک شناور بی‌نظیر و طولانی‌ترین زیردریایی جهان است.

بر اساس اطلاعاتی که در ویکی‌پدیا در مورد این زیردریایی به ثبت رسیده است، سرعت این زیردریایی روی آب به 32 گره دریایی معادل 59 کیلومتر بر ساعت می‌رسد و دارای بردی بی‌نهایت است و می‌تواند تا 120 روز زیر آب بماند.

بلگورود تاکنون در اعماق 500 تا 520 متری زیر آب آزمایش شده است و تا 110 نفر گنجایش دارد.

این زیردریایی در آوریل 2019 رونمایی شد و آزمایشات دریایی آن از تابستان گذشته در دریای سفید آغاز شده است.

  لینک
http://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/57634