کد خبر : 62452
تاریخ : 1401/8/21
گروه خبری : کشاورزی

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری وزرات جهاد کشاورزی پاسخ می‌دهد؛

پرتقال نارنجی رنگ شده ضرر دارد؟

زهرا جلیلی مقدم، با اشاره به اخبار منتشره شده درباره پرتقال‌های نارنجی رنگ در فضای مجازی گفت: هر میوه‌ای برای آنکه زمان برداشت مشخصی داشته باشد، شاخصی را برای برداشت آن مشخص می‌کنند که در مرکبات، فاکتور نخست شاخص طعم و پس از آن رنگ میوه است.

وی با بیان اینکه رنگ میوه شاخص برداشت است، افزود: وقتی عدد شاخص طعم، طبق استانداردها به عدد هشت می‌رسد، ولی رنگ پوست میوه تغییر نمی‌کند و رنگ میوه سبز می‌ماند، برای آنکه رنگ پوست میوه تغییر کند باید دما پایین بیاد و در مناطقی که در زمان برداشت دمای پایین نداریم و دمای مناسب 13 - 15 درجه تأمین نمی‌شود، پوست میوه سبز می‌ماند، برای مصرف کننده جذابیت کافی ندارد بنابراین کاری که برای مرکبات انجام می‌شود و در دنیا هم مرسوم است، عملیات رنگ‌بری در مرکبات است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزرات جهاد کشاورزی بیان کرد: عملیات رنگ‌بری پس از برداشت مرکبات در سردخانه‌ها انجام می‌شود.

جلیلی‌مقدم ادامه داد: از موادی که مولد تولید اتیلن است، استفاده می‌کنند و موجب می‌شود رنگریزه سبز کلروفیل از بین برود و رنگریزه زرد که کارتنوئید‌ها هستند در میوه ظاهر شود و این روی پوست میوه است و تأثیری بر قسمت خوراکی و داخلی میوه نمی‌گذارد و جای نگرانی نیست.

وی گفت: در برخی از کشور‌ها از مواد رنگی شناخته شده استفاده می‌کنند و در صورت تأیید وزارت بهداشت مواد مشکلی ندارد.

وی بیان کرد: هر ماده‌ای که در فرآوری محصولات کشاورزی استفاده می‌شود باید مورد تأیید وزارت بهداشت باشد.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزرات جهاد کشاورزی گفت: موادی که در کشور ما از آن برای رنگ‌بری میوه (بیشتر اتیلن) استفاده می‌شود مورد تأیید وزارت بهداشت است.

جلیلی‌مقدم تصریح کرد: وزارت بهداشت در سلامت محصول و مواد مربوط به سلامت مصرف‌کننده نظارت دارد و ماده غیرمجازی در این زمینه استفاده نمی‌شود.

وی گفت: نباید نگران این قضیه بود آن چیزی که برای مرکبات استفاده می‌شود موادی است که در دنیا و در استاندارد‌ها مشخص است و حد مجازی مطرح کردند.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/62452