کد خبر : 65464
تاریخ : 1401/11/8
گروه خبری : خانواده

پلیس فتا:

دست کودک خود را در اتوبان «اینترنت» بگیرید

عکس و اطلاعات شخصی منتشر نکنید

سرهنگ علی‌محمد رجبی در خصوص راه‌های مدیریت ارتباطات در فضای مجازی اظهار کرد: فعالیت سالم، هدفمند و ایمن در فضای مجازی نیازمند آشنایی کامل کاربران با آسیب‌ها و تهدیدات این فضا و همچنین رعایت برخی نکات به ظاهر کوچک اما بسیار مهم است.
وی ادامه داد: فضای مجازی در کنار تمامی مزیت‌ها و فرصت‌هایی که دارد، دارای تهدیداتی نیز هست که در نگاه اول به چشم نیامده یا کم‌اهمیت است اما با مراجعه به دادسرا و مرور پرونده‌های پلیسی و گفت‌وگو با قربانیان می‌توان به عمق و گستردگی آنان پی برد؛ قربانیان متعددی که فریب خورده و با اعتماد نابجا به اشخاص ناشناس، اقدام به انتشار اطلاعات خصوصی و تصاویر خود کرده‌اند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای پیام‌رسان تلفن همراه ازجمله مواردی هستند که بیشترین حجم اطلاعات را انتقال می‌دهد؛ اطلاعاتی که اغلب مهم، حساس، شخصی و گاهی اوقات محرمانه و کاری بوده و اگر در اختیار افراد غریبه قرار بگیرد امکان سوءاستفاده از آن‌ها وجود خواهد داشت و آن‌ها می‌توانند علیه کاربر به‌کار رفته و مشکلات زیادی را برای وی فراهم کند.
سرهنگ رجبی ادامه داد: پرونده‌های تشکیل شده با عنوان هتک حیثیت نشان‌دهنده این موضوع است که غفلت و عدم توجه کاربران به توصیه‌های پیشگیرانه و اعتماد نابجا به افراد غریبه آنلاین در فضای مجازی زمینه را برای کلاهبرداری فراهم آورده و به راحتی نه‌تنها آبروی کاربر که آبروی خانواده او به حراج گذاشته شده است.
وی با اشاره به اجرای سومین پویش کودکان سایبری ادامه داد: از آنجایی که قشر عظیمی از کاربران فضای مجازی را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند بنابراین لازم و ضروری است آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی و مصداق‌های نقض حریم خصوصی و هتک هیثیت بیش از گذشته به آنان معرفی و شناسانده شود.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا فراجا گفت: شاید کودکان هنوز باور ندارند که فضای مجازی به مانند فضای واقعی بوده و تمامی اتفاقاتی که در فضای واقعی رخ می‌دهد به نوعی در فضای مجازی نیز صورت خواهد گرفت؛ این افراد باور ندارند که ورود افراد غریبه به این حریم همان تبعات ورود در فضای حقیقی را دارد.
رجبی ادامه داد: از آنجایی که والدین نسبت به فرزندان خود دارای تجربه بیشتری هستند لذا توصیه می‌شود همانطور که در فضای واقعی و عبور از خیابان آن‌ها را تنها نگذاشته و دست در دست فرزند خود از خیابان عبور می‌کنند در فضای مجازی نیز باید دست کودک خود را گرفته و از اتوبان اینترنت به سلامی عبور دهند.
وی ادامه داد: والدین باید همراه و همگام با فرزندان خود، آسیب‌ها و تهدیدات متصور در فضای مجازی و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی را آموزش داده و راهنما و هدایتگر آن‌ها باشند.
وی تأکید کرد: اگر کاربران فضای مجازی نسبت به نحوه فعالیت در این فضا کمی دقت کرده و در انتخاب دوستان مجازی با حساسیت بیشتری برخورد کنند قطعاً شاهد امنیت بالا در فضای مجازی خواهیم بود.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا از رویکرد پیشگیرانه پلیس فتا خبر داد و گفت: پلیس فتا در راستای مأموریت‌های محوله به‌صورت مستمر اقدام به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های سایبری نموده و در حوزه پیشگیری وضعی سعی در حذف یکی از اضلاع مثلث جرم دارد؛ اما قطعاً این پلیس به تنهایی توان انجام این کار را ندارد و دستگاه‌های دیگر نیز باید در این خصوص با پلیس فتا همکاری کنند، که در این میان همکاری رسانه‌ها و خود کاربران از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه اگر کاربران نخواهند قطعاً هیچکدام از برنامه‌ها و طرح‌های پیشگیرانه پلیس فتا محقق نخواهد بود.
سرهنگ رجبی گفت: خانواده‌ها می‌توانند با پیگیری صفحه پویش کودکان سایبری در اپلیکیشن شاد و سایت پلیس فتا به آدرس https://cyberpolice.ir/cyberkids به راهکارها و اقدامات مؤثری به‌منظور حفاظت از کودکان خود در فضای مجازی دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: کانال پلیس فتا در اپلیکیشن شاد به آدرس shad.ir/policefata و سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزش‌های سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن‌ها می‌توانند راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز نیز می‌توانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی فوریت‌های سایبری و شماره تلفن 096380 به‌صورت شبانه‌روزی با همکاران ما در میان بگذارند.

  لینک
http://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/65464