کد خبر : 857
تاریخ : 1397/7/4
گروه خبری : اقتصادی

سپهرغرب مطرح کرد

صنایع کیمیا شیر قهاوند در انتظار حمایت بانک کشاورزی

سپهرغرب، گروه استان‌ها - سمیرا گمار: امروزه که کار و فعالیت شکل تازه‌ای به خود گرفته و به سوی کارآفرینی و خوداشتغالی در حرکت است، کارآفرینان نقشی کلیدی در روند توسعه و پیشرفت اقتصادی جوامع ایفا می‌کنند؛ شرایط اقتصادی امروز کشور به‌گونه‌ای است که حل مشکلات و تنگناها، الگوها و راه‌حل‌های جدید و متفاوتی را می‌طلبد که کارآفرینی در این عرصه قرار می‌گیرد.
اما گویا عده‌ای هنوز به این باور نرسیده و به طرق مختلف در پی سنگ‌اندازی‌ هستند تا کسانی که سهمی در تولید و اشتغال دارند را ناکام بگذارند! آنچه امروز در این خبر به آن می‌پردازیم، نگاهی به وضعیت یکی از کارآفرینان قهاوندی است که روزگاری نه‌چندان دور برووبیایی در عرصه تولید داشته و در سطح کشور مطرح بوده، اما به لطف بانک کشاورزی اکنون پنج سال است که فعالیت نمی‌کند؛ در ادامه بخش‌هایی از گفتگوی علی ظفری، مدیرعامل شرکت صنایع کیمیاشیر قهاوند را با خبرنگار روزنامه سپهرغرب می‌خوانید:
مدیرعامل شرکت صنایع کیمیاشیر قهاوند بیان کرد: بانک کشاورزی کارخانه مرا که در زمینه تولید فرآورده‌های لبنی با 46 نفر کارگر فعالیت می‌کرد، در تاریخ 17 شهریورماه 92 بدون هیچ‌گونه تشریفات قانونی تعطیل کرده است.
علی ظفری در ادامه اظهار کرد: بنده برای ادامه فعالیت خود وام یک میلیارد و 850 میلیون تومانی از بانک کشاورزی دریافت کرده بودم که 700 میلیون تومان از اقساط آن را هم در قالب دو قسط 350 میلیونی پرداخت کردم، 50 میلیون تومان نیز از حساب ضامنم برداشته بودند که درمجموع 750 میلیون تومان می‌شد.
وی خاطرنشان کرد: اما هروقت به بانک مراجعه کرده و می‌گفتم این پولی را که من داده‌ام از کجا کم کرده‌اید؟ می‌گفتند کم شده، اما نمی‌گفتند از کجا! این کار بانک باعث شد که من دیگر اقساط خود را پرداخت نکنم؛ به آن‌ها هم گفتم تا تکلیف مرا برای این قسط روشن نکنید، من دیگر قسط پرداخت نمی‌کنم. البته این را هم‌عرض کنم که برای این اظهارات خود دلیل و مدرک دارم و بیراه نمی‌گویم.
مدیرعامل شرکت صنایع کیمیاشیر قهاوند تصریح کرد: بعد متوجه شدم دولت یارانه‌ای برای وام‌های وجوه اداره‌شده مناطق محروم به بانک داده که به تولیدکننده بدهند؛ به این صورت که اگر تولیدکننده وظایف و تعهدات خود را انجام داده و کارگروه دولت این موضوع را در بازدید‌ها تشخیص داده،50 درصد سود آن وام را به‌صورت یارانه به تولیدکننده بدهند.
ظفری تأکید کرد: دولت یارانه مذکور را پرداخت کرده بود، من پیش ناظر کار که می‌رفتم، می‌گفت واریز شده اما وقتی به بانک می‌رفتم، می‌گفتند واریز نشده! فیش را نشان می‌دادم، می‌گفتند از متفرعاتت کم شده؛ لذا این مورد را هم منظور نکردند.
وی یادآوری کرد: بعد از همه این موارد در تاریخی که عرض کردم، 22 نفر از تهران با عنوان کارگروه وصول مطالبات به همراه کارمندان و حراست بانک به کارخانه من آمده و 45 قفل به آن زدند و کارخانه رسماً تعطیل شد.
مدیرعامل شرکت صنایع کیمیاشیر قهاوند افزود: بنده برای این موضوع به دادگاه شکایت کرده و از دادگاه بدوی حکم گرفتم که طی آن هشت خرداد سال 95 کارخانه را تحویل دادند، اما بانک 424 میلیون پول به حساب دادگاه تجدیدنظر برای اعتراض واریز کرد و این موضوع دو سال به همین صورت ماند ولی هیچ حکمی ندادند و موضوع به دیوان عدالت اداری واگذار شد؛ به دیوان عدالت اداری که مراجعه کردم، گفتند دادگاه تجدیدنظر اشتباه کرده! لذا اختلاف دادگاه تجدیدنظر و دیوان عدالت اداری باید در دیوان عالی کشور بررسی می‌شد که آنجا گفتند باید در محاکم عمومی بررسی شود و پرونده به شعبه 13 همدان بازگشت، قاضی اینجا هم گفت دیوان عدالت اداری و دادگاه تجدیدنظر اشتباه کرده‌اند، ما که در ابتدای امر حکم دادیم الآن چه کنیم؟!
ظفری با ابراز ناخرسندی از عملکرد بانک در برخورد با وی، اذعان کرد: من فکر می‌کنم بانک همه این کار‌ها را کرد که مرا نابود کند، کارخانه‌ای که با 100 میلیارد تومان سرمایه و بهترین و به‌روزترین دستگاه‌ها خوابیده، پتانسیل این را داشت که نیاز همه استان‌ها را تأمین کند.
وی گفت: اگر این کارخانه در حال حاضر فعالیت خود را آغاز کند، می‌تواند 200 نفر را به‌کار بگیرد؛ اما گویا بهانه بانک کشاورزی پایان ندارد.
مدیرعامل شرکت صنایع کیمیاشیر قهاوند با تأکید بر اینکه همه اسناد و مدارک اظهارات بنده موجود است و می‌توانم آن‌ها را ارائه دهم، عنوان کرد: تاکنون چندبار هم به ستاد تسهیل مراجعه کرده‌ام، آن‌ها هم می‌گویند چون با بانک مشکل ‌داری، نمی‌توانیم کاری بکنیم.
ظفری در پایان گفت: البته مسئله‌ای نیز مطرح است که بنده صحت‌وسقم آن را نمی‌دانم؛ برخی از کارآفرینان می‌گویند وام‌های سال 86 تا 90 که دولت خودش به تولیدکننده‌ها داده (وام‌های وجوه اداره‌شده) را به بانک‌ها پرداخت کرده، اگر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان این را تأیید کند، مشخص می‌شود واقعاً بانک‌ها در حق ما اجحاف کرده‌اند.
گفتنی است؛ با اوصافی که گذشت اگر اسناد اظهارات این کارآفرین موجود باشد که به‌زعم وی هست؛ باید به حال بانک کشاورزی گریست که با سنگ‌اندازی‌های خود پنج سال مانع کار این کارخانه شده است.
اشتغال با محوریت کارآفرینی نه‌تنها می‌تواند جامعه اسلامی را به الگوی برتر در جهان امروز تبدیل کند، بلکه در شرایط فعلی که جبهه منسجم اقتصادی برای یک نبرد تمام‌عیار علیه جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی می‌کند، 200 نفری که می‌توانند در این کارخانه کار کنند، تعداد کمی نیستند. راستش را بخواهید من گمان می‌کردم پول اساساً یک امانت نزد بانکی‌ها است تا در موارد نیاز آن را به تولید و اشتغال تزریق کنند، اما گویا چنین نیست.
مطمئناً یکی از مأموریت‌های مردان اقتصادی استان پیگیری جدی عملکرد بانک‌ها در این راستا بوده و وظیفه بانک‌ها نیز تسهیل امور است؛ انتظار می‌رود با تصدی مدیریت جدید بانک کشاورزی نگاه و رویکرد تازه‌ای به تولید و اشتغال شود، باید منتظر ماند و دید مطالبه تسهیلات تولیدکنندگان ازاین‌پس محقق خواهد شد یا خیر؟

  لینک
http://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/857