کد خبر : 85766
تاریخ : 1403/5/24
گروه خبری : استان‌ها

فرمانده انتظامی استان همدان:

اقدامات ترافیکی شهرداری‌ها پاسخگوی مطالبات استان همدان نیست

اگر از حسابتان پول کسر شد، سریع با شماره 096380 تماس بگیرید/ بیشترین تخلفات حادثه‌ساز استان سرعت و سبقت غیر مجاز و نقص سیستم روشنایی

سپهرغرب، گروه - شهره کرمی :

سردار سلمان امیری پیش از ظهر روز سه‌شنبه در جمع اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته خبرنگار و با اشاره به اینکه خبرنگاران چشم بینا، گوش شنوا و زبان گویای جامعه هستند، اظهار کرد: نقش خبرنگاران در ایجاد محیط امن در اجتماع، بی‌بدیل است.
وی با بیان اینکه خبرنگاران به‌عنوان بازوی قوی پلیس و حوزه‌های امنیتی هستند، افزود: اصحاب رسانه در افزایش احساس امنیت اجتماعی به‌خوبی نقش خود را ایفا کرده‌اند که امید است این مهم ادامه داشته باشد.

سردار امیری با تأکید بر اینکه خدمت به مردم در هر حوزه‌ای ارزشمند است، ابراز کرد: طبق روایات متعدد خدمت به مردم جزء بالاترین نعمت‌ها است که خبرنگاران در این حوزه نقش اساسی دارند.

فرمانده انتظامی استان همدان با عنوان اینکه اهمیت فضای مجازی و رسانه به‌دلیل افزایش تبادل اطلاعات در این فضا امروزه افزون شده، تصریح کرد: رسانه‌ها به‌لحاظ توسعه کمی و کیفی هم فرصت و هم تهدید هستند؛ شاهدیم رسانه‌‌های بیگانه سیاه‌نمایی کرده و انتشار اخبار را به‌صورت وارونه در اذهان عمومی انجام می‌دهند که خود نوعی تهدید به حساب می‌آید.

سردار امیری ادامه داد: رسانه در دوام و قوام امنیت نقش مؤثری دارد؛ البته امنیت یک موضوع بین بخشی است و تنها به نیروی انتظامی و یا دیگر مراجع امنیتی مربوط نیست؛ این مسئله با حضور مردم و اقشار مختلف مانند اصحاب رسانه، محقق می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نیروی انتظامی نگاه ویژه به تعامل با رسانه‌ها دارد، توضیح داد: همان‌گونه که اصحاب رسانه بیان می‌کنند، هرجا غفلت کردیم، از همان‌جا ضربه خوردیم و آن موضوعی که امروز ما راآزار می‌دهد، عدم امنیت نیست، بلکه عدم احساس امنیت است.

سردار امیری در ادامه افزود: احساس امنیت و امنیت دو موضوع متفاوت هستند و ممکن است امنیت وجود داشته باشد، اما مردم احساس امنیت نکنند و یا عکس این موضوع که ممکن است در خیلی از جاها امنیت وجود نداشته باشد، اما کارکرد رسانه‌ها و فضای مجازی به شکلی باشد که مردم احساس امنیت کنند؛ این نکته ظریفی است و مرز بسیار شکننده‌ای دارد که باید از این مرزها مراقبت کنیم تا با وجود امنیت بالایی که در استان با حضور سربازان گمنام امام زمان (عج) و تلاش خبرنگاران در اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی وجود دارد، عدم احساس امنیت را در سطح اجتماع شاهد نباشیم.

فرمانده انتظامی استان همدان عنوان کرد: امروزه دشمن با جنگ نرم و شناختی به دنبال سوژه‌های متعدد است و از یک موضوع کوچک، کوه می‌سازد که نیاز است هم ما و هم خبرنگاران در انعکاس اخبار دقت لازم را داشته باشیم تا دشمن‌شاد نشویم؛ البته ما خوشبختانه در استان خیلی کم و به‌صورت نادر با چنین موضوعاتی مواجه بوده‌ایم.

سردار امیری با عنوان اینکه مشارکت اجتماعی موضوع مهمی است که به کمک خبرنگاران محقق می‌شود، افزود: این مشارکت و کمک شامل مطالبه از سازمان‌ها و نهادها نیز هست.

* نیاز به افزایش ابزار الکترونیک برای کنترل تخلفات رانندگی

این مقام مسئول در پاسخ به سؤالی درخصوص مشکلات ترافیکی بلوار بعثت و تردد شبانه خودروها گفت: ما این مشکل اساسی را می‌پذیریم، اما از اصحاب رسانه درخواست می‌کنم تا این موضوع را از شهرداری مطالبه کنند که چرا یک دوربین سرعت در بلوار بعثت نداریم تا خودروهای متخلف که با سرعت بالا تردد دارند را جریمه کند؟ بی‌شک این مشکل حل خواهد شد.

وی توضیح داد: پیگیری این موضوع با تعقیب‌وگریز صحیح نیست، چراکه جان افراد را به خطر می‌اندازد؛ بنابراین باید از ابزار الکترونیک در سطح شهر همدان و سایر شهرستان‌ها کمک بگیریم.

این مقام مسئول تأکید کرد: دوربین‌های پایشی و کنترل سرعت در سطح شهر بسیار کم است و چراغ‌های شهری ما نیز هنوز هوشمند نشده‌اند؛ لازم است خبرنگاران در این خصوص مطالبه داشته باشند.

فرمانده انتظامی استان همدان افزود: کارهای صورت‌گرفته در حوزه ترافیکی از سوی شهرداری‌ها، پاسخگوی مطالبات امروز جامعه ما در استان همدان نیست.

وی با عنوان اینکه نقش رسانه در اطلاع‌رسانی و بازنشر موضوعات پلیس قابل توجه است، اظهار کرد: رسانه‌ها می‌توانند مردم را متقاعد کنند تا به پلیس در جهت ارتقای امنیت اجتماعی و عمومی، کمک داشته باشند که خوشبختانه تاکنون شاهد اقدامات خوبی از سوی رسانه‌ها برای کاهش جرایم در حوزه‌های مختلف بوده‌ایم.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه ممکن است همکاران ما نیز به‌طور سهوی یا عمدی براساس عدم آموزش یا دیگر موارد مرتکب تخلف شوند، توضیح داد: اما این نباید اعتماد عمومی مردم به پلیس که مأمنی امن برای مظلومان و مردم است را زایل کند؛ خدشه به آبروی پلیس، خدشه به امنیت است و اعتماد به پلیس، ضامن موفقیت مأموریت‌های ما خواهد بود.

وی افزود: ارتقای آموزش، آگاهی‌بخشی به جامعه و هشدارهای امنیتی موضوع خیلی مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود؛ خوشبختانه استان ما امن است، اما باید به مردم آگاهی‌بخشی کنیم. چراکه یک فرد ناباب می‌تواند آسیب جدی به شخص دیگری برساند، پس آموزش و بیان هشدارها به مردم، به جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها کمک شایانی می‌کند.

این مقام مسئول در پاسخ به بحث دیگری که درخواست شده بود روایت اول حوادث و اتفاقات استان از سوی رسانه‌های معتبر استان باشد، گفت: روایت اول خیلی مهم است؛ از آقای علی‌احمد نادری، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان همدان می‌خواهم با خبرنگاران استان کارگروهی را تشکیل دهند تا مطالب و موضوعات به‌صورت شفاف و در ساعات اولیه هر اتفاق، در اختیار آن‌ها قرار بگیرد تا راهکار مناسب برای اطلاع‌رسانی را داشته باشیم.

وی افزود: آمار و ارقام و اطلاعات موضوع خودکشی نیز در حیطه کاری ما نیست و ما نه آمار آن را در دست داشته و نه مسئولیت آنچنانی در این خصوص داریم. متولیان این امر دیگر ارگان‌ها هستند؛ البته همکاران ما یک‌سری پیشگیری‌هایی در حادثه اخیر انجام داده بودند که اطلاع‌رسانی نشد.

سردار امیری در ادامه گفت: پلیس در کشور ما مظلومیتش این است که به‌دلیل آبروی اشخاص، نمی‌تواند بسیاری از موضوعات را بیان کند و همین امر باعث شده تا برخی کارهای شاخص خود را بیان نکند.

فرمانده انتظامی استان همدان با اشاره به اینکه جلیقه خبرنگاری شما مترادف با جلیقه ضد گلوله همکاران ما است، اظهار کرد: در عملیات روانی اصحاب رسانه به ما کمک کنند تا در مقابل اخبار ناحق، به‌حق از خود دفاع کنیم.

سردار امیری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد ما با معلولان مواجه هستیم، گفت: باید دلیل روی آوردن سارقان و معتادان متجاهر به این کار واکاوی شود تا در کاهش این آسیب‌ها موفق شویم.

وی به آمار سرقت‌های استان نیز پرداخت و افزود: جمع کل سرقت‌های مهم استان ما از ابتدای سال تاکنون 20 درصد کاهش داشته است؛ این میزان در سرقت‌های خُرد 24 درصد کاهش دارد و ما در جمع کل سرقت‌های مهم نیز شاهد کاهش 23 درصدی هستیم.‌

این مقام مسئول از افزایش کشفیات در حوزه سرقت‌های مهم خبر داد و گفت: ما در این حوزه شاهد افزایش 30 درصدی بوده‌ایم که این میزان در کشفیات سرقت‌های خُرد 44 درصد است؛ در جمع کل کشفیات سرقت‌ها نیز شاهد افزایش 37 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده‌ایم.

فرمانده انتظامی استان همدان عنوان کرد: خوشبختانه امسال در استان سرقت مسلحانه نداشته‌ایم و سرقت به عنف نیز 21 درصد کاهش یافته؛ البته عمده سرقت به عنف‌ها به‌دلیل بی‌توجهی مال‌باختگان بوده است.

سردار امیری در ادامه درخصوص میزان تماس‌ها با پلیس 110 گفت: 392 هزار و 630 تماس تا روز گذشته مردم با ما داشته‌اند که نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است و از این تعداد 142 هزار و 223 تماس عملیاتی و 62 درصد آن‌ها با راهنمایی و ارشاد، حل شده است؛ یک درصد این تماس‌ها در حوزه مزاحمت‌ها بوده که قابل توجه نیست.

وی افزود: ما از ابتدای امسال با موضوعات متعددی مواجه بود‌ه‌ایم که هریک از آن‌ها هزاران نفر ساعت کار از ما گرفته است؛ ازجمله این موارد می‌توان به تأمین نظم و امنیت تعطیلات نوروزی، ماه مبارک رمضان، شب‌های قدر، راهپیمایی روز قدس، نماز جمعه، رژه 29 فروردین‌ماه، انتخابات، مراسم شهادت شهید جمهور و همراهان و تأمین نظم و امنیت اعزام حجاج اشاره کرد.

فرمانده انتظامی استان همدان در بخش دیگر سخنان خود به کشفیات مواد مخدر طی سال جاری پرداخت و گفت: نزدیک به سه تُن و 94 کیلوگرم تاکنون کشفیات مواد مخدر داشته‌ایم که سه درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته و این میزان ذره‌ذره و با تعداد زیادی دستگیری همراه بوده است.

سردار امیری به موضوعات پلیس فتا نیز اشاره و تأکید کرد: متأسفانه جرایم سایبری ما هشت درصد رشد داشته که نیازمند اطلاع‌رسانی شما است که افراد با وجود اطلاع‌رسانی‌ها، روی لینک‌های مخرب کلیک کرده‌اند.

وی افزود: اگر از حساب افراد به‌صورت نامتعارف پول کسر شود، باید سریعاً با شماره 096380 تماس بگیرند تا همکاران ما حساب را شناسایی و توقیف کنند؛ خوشبختانه ما روزانه 100 تا 200 میلیون تومان بازگشت اموال را از این طریق شاهد هستیم.

فرمانده انتظامی استان همدان ابراز کرد: البته پلیس فتای همدان جزء رتبه‌های برتر در کشور است و در حوزه فضای سایبری 58 درصد افزایش کشفیات داشته‌ایم.

سردار امیری با بیان اینکه در تعداد کل وقوع تصادفات فوتی برون و درون‌شهری نیز 20 درصد کاهش داشته‌ایم، گفت: با وجود افزایش ترددها، به لطف خدا تصادفات کاهش یافته است؛ 86 درصد از تصادفات در 30 کیلومتری یا در داخل شهرها به‌دلیل خستگی و خواب‌آلودگی بوده که مهم‌ترین عامل تصادفات است.

* 13.8 درصد تصادفات در جاده‌های روستایی و برون‌شهری و در پی ناامنی آن‌ها است

این مقام مسئول تسریع کرد: از کل تصادفات، 13.8 درصد در جاده‌های روستایی و برون‌شهری و به‌دلیل ناامنی جاده‌ها و نامناسب بودن آن‌ها اتفاق می‌افتد.

سردار امیری افزود: در حوزه راهداری اقدامات خوبی انجام شده؛ بیش از 30 مورد از نقاط حادثه‌خیز استان رفع خطر شده و خط‌کشی، روکش آسفالت، گاردریل‌گذاری و علائم‌گذاری‌ها نیز به‌صورت مطلوب انجام شده‌ است، اما هنوز در حوزه برون‌شهری و روستایی با مشکلاتی مواجهیم که باید متولیان امر به آن توجه ویژه داشته باشند.

این مقام مسئول بیشترین آمار تخلفات حادثه‌ساز در جاده‌‎های استان را مربوط به سرعت و سبقت غیر مجاز و نقص سیستم روشنایی دانست و تصریح کرد: تاکنون 321 دستگاه موتورسیکلت درون‌شهری توقیف شده که 30 درصد افزایش نسبت به مدت‌مشابه داشته است و 914 دستگاه خودروی متخلف نیز با دو درصد افزایش، اعمال قانون شده؛ همچنین تعداد اخطاریه‌های ما 471 هزار و 172 مورد با 43 درصد افزایش در حوزه درون‌شهری بوده است.

وی با اشاره به طرحی که از سوی نیروی انتظامی اجرا شده است، عنوان کرد: در این طرح یک‌هزار و 60 دستگاه موتورسیکلت با 230 درصد افزایش و یک‌هزار و 646 خودرو در دوردورهای شهر توقیف و به پارکینگ منتقل شده‌اند که این میزان به‌طور کلی نسبت به سال قبل 81 درصد افزایش داشته است.

فرمانده انتظامی استان همدان با اشاره به اینکه البته این مقدار کفاف کار را نمی‌دهد چراکه برخی چندین‌بار توقیف می‌شوند اما دوباره تخلف خود را تکرار می‌کنند، اظهار کرد: این کار به نصب دوربین و اعمال قانون نیاز دارد.

وی تعداد توقیفات موتورسیکلت توسط پلیس راه را 92 دستگاه عنوان کرد و افزود: توقیف یک‌هزار و 315 دستگاه خوردوی متخلف با 55 درصد افزایش در سال جاری را نیز در حوزه پلیس راه شاهد بوده‌ایم.

سردار امیری درخصوص جرایم و تخلفات حادثه‌ساز تصریح کرد: این جرایم افزایش سه درصدی داشته است و حدود 103 هزار و 279 فقره در این حوزه اعمال قانون داشته‎‌ایم.

وی افزود: تعداد ترددها در محورهای مواصلاتی ما رشد چهار درصدی نسبت به مدت مشابه خود داشته‌اند.

فرمانده انتظامی استان همدان از افزایش تقدیر در سامانه 137 خبر داد و عنوان کرد: 39 درصد نسبت به مدت مشابه افزایش تقدیر را شاهد بوده‌ایم که موضوع مهمی است.

سردار امیری به امور خدماتی صدور گذرنامه پرداخت و گفت: از ابتدای محرم پارسال سه هزار و 631 مورد صدور گذرنامه داشته‌ایم که امسال این میزان به پنج هزار و 437 مورد رسیده و با 49 درصد افزایش همراه بوده است. صدور گذرنامه عادی ما طی امسال 26 درصد کاهش داشته و صدور گذرنامه زیارتی از ابتدای محرم سال 1402 با استفاده از سامانه پلیس من، یک‌هزار و 514 مورد بوده که از 10 هزار و 671 عدد است.

وی تأکید کرد: مردم بهتر است در منزل ثبت گذر زیارتی خود را انجام دهند تا با ازدحام جمعیت مواجه نباشیم؛ اگرچه در حوزه اربعین امسال سامان‌دهی بسیار خوبی صورت گرفته است و برای نخستین‌بار توانستیم مانند 10 استان مرزی، سامانه چاپ گذرنامه زیارتی را بگیریم؛ هم‌اکنون در استان با استفاده از پست، زمان ارسال به حداقل رسیده و گذرنامه‌های زیارتی در کمترین زمان، به دست افراد می‌رسد.

این مقام مسئول درخصوص کارهای انجام‌شده در حوزه امنیت اقتصادی تصریح کرد: ارزش کل کالاهای کشف‌شده امسال 204 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته، 58 درصد افزایش داشته است.

فرمانده انتظامی استان همدان در ادامه افزود: ارزش ریالی پرونده‌های بالای یک میلیارد ما 96 میلیارد تومان است که 168 درصد افزایش داشته است. همچنین در حوزه امنیت اقتصادی 565 متهم دستگیر شده‌اند که نسبت به مدت مشابه، افزایش دو درصدی داشته است.

سردار امیری در بخش پایانی سخنان خود درخصوص کل پرونده‌های مکشوفه قاچاق گفت: از ابتدای سال تاکنون 570 مورد بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، افزایش سه درصدی داشته است.

  لینک
http://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/85766