کد خبر : 88786
تاریخ : 1403/8/24
گروه خبری : اقتصادی

نثاری:

نهاوند به دهکده شیلاتی فعال و مؤثر نیاز دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان: سرانه مصرف ماهی در استان همدان 8/5 کیلو در سال


علیرضا نثاری پنجشنبه 24 آبان‌ماه در جشنواره شیلات و طبخ آبزیان شهرستان نهاوند اظهار کرد: نهاوند شرایط خوبی در بخش کشاورزی، تولیدات زراعی و باغی دارد و قطب شیلات استان است، اما متأسفانه ما در شهرستان نتوانسته‌ایم این ظرفیت‌ها را بشناسیم و معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود سراب‌ها و قنوات بسیار در شهرستان و ظرفیت خوب نهاوند در بخش شیلات، باید نهاوند دهکده شیلاتی فعال و مؤثر داشته باشد تا از این طریق بتوانیم اصلی‌ترین مشکل شهرستان که اشتغال است را تاحدودی حل کنیم.
نثاری ادامه داد: شهرستان در بخش پرورش ماهی‌های زینتی، خاویار، سایت‌های تولیدی و مزارع کوچک‌مقیاس هم ظرفیت زیادی دارد و باید این بخش‌ها هم مورد توجه قرار بگیرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در بخش شیلات شهرستان بحث ارائه تسهیلات و حمایت از زنجیره فروش نیز باید انجام شود و برگزاری این جشنواره می‌تواند شروع و جرقه‌ای برای احداث دهکده شیلاتی در شهرستان باشد.
وی با بیان اینکه بحث امنیت غذایی به‌صورت مستقیم با امنیت ملی کشور ارتباط دارد، تأکید کرد: ارتقای سطح سلامت مواد غذایی بسیار مهم است و در این بخش نباید کیفیت را فدای تولید کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این جشنواره گفت: با توجه به اهمیت تغذیه ماهی، سرانه مصرف این ماده غذایی مهم در استان هشت‌ونیم کیلوگرم بوده که در کشورهای پیشرفته بالای 20 کیلوگرم است.
رضا بهراملو افزود: ما در سطح استان دو هزار و 400 رشته قنات داریم و یکی از ظرفیت‌های مهم در بخش کشاورزی و شیلات، همین قنوات هستند و رودخانه گاماسیاب و سراب‌های شهرستان نهاوند نیز یکی از بهترین ظرفیت‌ها در این بخش است.
وی ادامه داد: ما در استان سالانه 6 هزار تُن تولید ماهی سردآبی داریم که بیشترین تولید در شهرستان نهاوند انجام می‌شود.
بهراملو با بیان اینکه اگر بخواهیم به تولید و امنیت غذایی پایدار برسیم باید تولید را افزایش دهیم، یادآور شد: ارتقای بهره‌وری و کاهش ضایعات در بخش شیلات، زراعت و باغبانی در استان باید در دستور کار قرار بگیرد؛ زیرا همه این موارد به افزایش پایدار تولید کمک می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه باید صادرات‌محور و بهره‌ورمحور کار کردن در حوزه‌های مختلف جهاد کشاورزی در دستور کار قرار بگیرد، گفت: گلخانه‌ها می‌توانند پرورش ماهی هم انجام دهند که در این خصوص حریم‌ها باعث کاهش تولید می‌شود؛ باید این حریم‌ها برداشته شود و گلخانه‌هایی که قصد تولید ماهی داشته باشند، مجوز احداث استخر به آن‌ها داده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: باید واحدهای تولیدی در بحث شیلات افزایش یابد و بر همین اساس هم دو شهرک شیلاتی برای نهاوند تعریف شده و مقدمات کار انجام گرفته و درحال تحقق است.
فرماندار: شیلات نهاوند نیازمند توجه تخصصی است
فرماندار شهرستان نهاوند نیز گفت: ماهی در سبد و چرخه غذایی جایگاه مهم و مفیدی را دارد.
ضرغام احمدوند اظهار کرد: پرداختن به مصرف ماهی در نهاوند به‌عنوان قطب شیلات غیر ساحلی کشور با دبی آب مناسب، نیازمند توجه تخصصی و بیشتری است.
وی تأکید کرد: 25 درصد ماهی قزل‌آلای کشور را نهاوند در 48 مزرعه سردآبی متراکم تأمین می‌کند که این ظرفیت امروز به چهار هزار تُن افزایش یافته است.
احمدوند خاطرنشان کرد: مزرعه پرورش ماهی قزل‌دانش به‌عنوان بزرگ‌ترین مزرعه استراتژیک اصلاح نژاد با تولید سالانه 200 میلیون قطعه تخم چشم‌زده، یکی از نادرترین منابع تولید کشور در نهاوند است.
* صنایع تبدیلی مطالبه مهم بخش کشاورزی شهرستان نهاوند
امام‌جمعه نهاوند هم در ادامه با بیان اینکه صنایع تبدیلی مطالبه مهم بخش کشاورزی شهرستان نهاوند است، گفت: شیلات هم در حوزه اقتصادی مورد توجه است و هم ازنظر تغذیه و اهمیت غذایی آن در تضمین سلامت افراد، مورد تأکید است.
حجت‌الاسلام محمد محمدی اضافه کرد: تولید چهار هزار تُن ماهی در این شهرستان و افق تولید بیش از پنج‌ هزار تُن برای نهاوند، بر ضرورت توجه به این حوزه تأکید می‌کند.
به گفته وی تأمین فرآوری و صنایع تبدیلی در نهاوند از مطالبات بخش کشاورزی شهرستان است که انتظار می‌رود پس از سال‌ها، تأمین شود و مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
محمدی اظهار امیدواری کرد که این برنامه دستاورد جدید و مهمی به‌ویژه در حوزه صنایع تبدیلی برای شهرستان داشته باشد.

  لینک
http://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/88786