کد خبر : 11249
تاریخ : 1398/6/2
گروه خبری : کاردانش

آلودگی هوا ابتلا به «نابینایی» را 2 برابر افزایش می‌دهد

سپهرغرب، گروه علم و فناوری: محققان دریافتند افرادی که در مناطقی با حجم بالای ترافیک زیاد زندگی می‌کنند دو برابر بیشتر از سایر افراد از دژنراسیون وابسته‌ به‌‎سن ماکولا که رایج‌ترین نوع نابینایی است، رنج می‌برند.

به گزارش دیلی‌میل، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد زندگی در مناطقی که آلودگی زیادی دارند می‌تواند خطر ابتلا به رایج‌ترین نوع نابینایی را بیش از دو برابر افزایش دهد.

آمارها بیانگر آن است که حدود 600 هزار نفر در انگلیس از دژنراسیون وابسته‌به‌سن ماکولا رنج می‌برند.

دژنراسیون ماکولا که به‎عنوان دجنراسیون وابسته به سن ماکولا (AMD or ARMD) شناخته می‌شود یک وضعیت پزشکی بوده که ممکن است نتیجه آن تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید باشد.

این تحقیق که در نوع خود نخستین پژوهش در خصوص ارتباط میان آلودگی هوا و ابتلا به AMD است به‎خوبی نشان می‌دهد، قرار گرفتن طولانی‎مدت در معرض دی‎اکسید نیتروژن خطر ابتلا به دژنراسیون وابسته‌به‌سن ماکولا را 91 درصد افزایش داده‎است.

این بررسی بیش از 40 هزار نفر را طی 12 سال، از سال 1998 تا سال 2010 مورد مطالعه قرار داد و درنهایت مشخص شد، آلودگی هوا تبعات جبران‌ناپذیری در پی دارد که نابینایی یکی از این موارد است.

محققان دریافتند، افرادی که در مناطقی با حجم بالای ترافیک زیاد زندگی می‌کنند، دو برابر بیشتر از سایر افراد از دژنراسیون وابسته‌به‌سن ماکولا رنج می‌برند؛ خطر بروز این بیماری در افراد بالای 50 سال دست کم با 91 درصد افزایش همراه است.

نتایج این تحقیق که در BMI Journal Investigative Medicine منتشر شده تأکید می‌کند، دی‎اکسید نیتروژن بالا با بیماری‌های مختلف مغزی ازجمله عملکرد شناختی پایین و ادغام عملکردی پایین‌تر در کودکان، بیماری پارکینسون، سکته مغزی و زوال عقل همراه است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/11249