کد خبر : 12977
تاریخ : 1398/7/23
گروه خبری : جامعه

برگزاری رویداد استارت‌آپی مدیریت پسماندهای صنعتی در همدان

سپهرغرب، گروه خبر: رویداد استارت‌آپی مدیریت پسماندهای صنعتی روز گذشته در اداره کل حفاظت محیط ‌زیست استان همدان برگزار و طرح بازیافت پسماند ویژه جامدات صنایع رزین‌سازی به‌عنوان طرح ممتاز این رویداد معرفی شد.

به گزارش سپهرغرب به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در این رویداد با بررسی طرح‌ها توسط داوران، طرح شرکت فراپل جم درزمینهٔ بازیافت پسماند ویژه جامدات صنایع رزین‌سازی به‌عنوان طرح ممتاز و طرح‌های تولید ورمی کمپوست از لجن تصفیه‌خانه‌های صنعتی، طراحی و ساخت راکتور استحصال بیوگاز از ضایعات فرایند کشتارگاه و استخراج رنگ از برگ‌های پاییزی به‌عنوان طرح‌های برگزیده اول تا سوم انتخاب شدند.

معاون نظارت و پایش اداره حفاظت محیط ‌زیست استان همدان در ابتدای برگزاری این رویداد، اظهار کرد: در فرایند برگزاری این رویداد استارت‌آپی، 17 طرح به دبیرخانه رویداد ارسال و پژوهشگران، فرصت دفاع از ایده‌های خود را یافتند که مورد داوری متخصصان و اساتید این حوزه قرار گرفت.

سید عادل عربی افزود: ورود فناوری‌های نوین آموزشی در عرصه‌های گوناگون در جامعه، متولیان مدیریت پسماند همدان را بر آن داشت تا ضمن جلب مشارکت شهروندان و ارائه ایده‌های نوین توسط آن‌ها، موجبات کاربرد روش‌های نوین در مدیریت بهینه پسماند فراهم شود.

وی در ادامه از چگونگی مدیریت و ساماندهی پسماندهای صنعتی به‌گونه‌ای که خطرات زیست‌محیطی و بهداشتی به دنبال نداشته باشد سخن گفت و تصریح کرد: همواره یکی از دغدغه‌های متولیان و دوستداران محیط زیست ساماندهی پسماندهای صنعتی بوده و طی دهه‌های اخیر، مدیریت پسماندهای جامد شهری به یکی از مهم‌ترین ارکان مدیریت شهری در جهان تبدیل شده‌است.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: به‌طورکلی هرگونه راه‌حل در خصوص مدیریت پسماند باید اهداف بهداشتی، زیست‌محیطی و نیز جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی را مدنظر قرار دهد.

عربی اذعان کرد: باوجود اینکه روش‌های متنوعی برای دفع و امحای پسماندهای جامد وجود دارد اما در تمامی کشور‌های پیشرفته، مدیریت بازیافت به دلیل کاهش مواد زائدِ جامد و آلودگی محیط زیست، صرفه‌جویی در هزینه، انرژی و منابع طبیعی از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

به گفته وی، در جهان کنونی استفاده از استراتژی‌های نوآورانه مدیریت زباله که مبتنی بر هوشمند‌سازی شهرها است، با توجه به تنوع و حجم انواع پسماند می‌تواند راه‌حل‌های شگفت‌انگیزی را برای شهر و مدیریت شهری در کاهش ضایعات و استفاده از ظرفیت‌های موجود به همراه داشته باشد.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان خاطرنشان کرد: بازیافت پسماند همواره مورد توجه و اهمیت محیط زیست و اقتصاد است؛ به‌عنوان مثال وانادیوم موجود در پسماند صنعتی نیروگاه برق در برخی از کشورها خواهان دارد که امیدواریم با همت و تلاش متخصصان، پژوهشگران و ایده‌پردازان داخلی بتوانیم بازیافت آن را بومی‌سازی کنیم.

عربی در پایان گفت: با رویکرد مدیریت پسماند و همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، استارت‌آپ بازیافت و کنترل پسماند‌های صنعتی برگزار شد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/12977