کد خبر : 14622
تاریخ : 1398/9/13
گروه خبری : سلامت

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد:

ابتلای 153 کرمانشاهی‌ به بیماری آنفلوانزا

3 نفر جان باختند

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از ابتلای 153 کرمانشاهی به آنفلوانزا خبر داد.

کیوان خاصی با بیان اینکه هر ساله با آغاز فصل سرما مواردی از ابتلای افراد به بیماری آنفلوانزای فصلی یا انسانی مشاهده می‌شود، اظهار کرد: از ابتدای مهر تا دهم آذر 723 مورد از افرادی که مشکل تنفسی داشتند به مراکز درمانی مراجعه کردند.

وی افزود: بر اساس پروتکل کشوری و نظام مراقبت بیماری‌های واگیردار از این افراد نمونه‌گیری شده و در نهایت153 نفر به طور قطعی به بیماری آنفلوانزا از نوع A سوش H1N1 مبتلا شده‌اند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: با توجه به نظام سندرومیک و نظام مراقبت بیماری‌ها، این افراد به موقع شناسایی و اقدامات بهداشتی و درمانی برای آن‌ها انجام شد و همگی بهبود یافته و ترخیص شده‌اند اما سه مورد مرگ افراد سالمند که بیماری زمینه‌ای شامل مشکلات قلبی، ریوی و سرطانی داشتند، فوت شدند.

این مسئول با بیان اینکه پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فصلی با رعایت اقدامات بهداشتی قابل پیشگیری است، گفت: در این فصل ضمن شستن دستها، هرچند دست دادن سنتی حسنه است از دست‌دادن و روبوسی دوری کنیم.

خاصی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به بیماری آنفلوانزا باید هنگام عطسه و سرفه مقابل دهان و بینی خود را گرفته و دستمال را به بیرون پرتاب نکنند.

وی افزود: شیوع این بیماری در مکان‌های عمومی نظیر مدارس، دانشگاه، سربازخانه، خانه سالمندان و وسائل حمل و نقل عمومی بیشتر است بنابراین افراد آلوده باید در این مکان‌ها کمتر حضور یافته و فاصله را رعایت کنند.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: امسال با توجه به سرد شدن هوا زودتر از سال‌های قبل شیوع بیماری آنفلوانزا آغاز شد.

این مسئول تصریح کرد: باید حساسیت‌ها نسبت به پیشگیری بیماری از آنفلوانزا و رعایت اصول بهداشت فردی افزایش یابد البته این بیماری در بسیاری از کشورهای جهان مبتلایانی را داشته است.

افراد بیمار به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند /لزوم پرهیز از خوددرمانی

خاصی با تاکید بر اینکه افراد بیمار به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند، گفت: اصل بهداشت بر پیشگیری بنا شده است و برهمین مبنا همه باید حساس و آگاه باشند و اقدامات بهداشتی اولیه را رعایت کنند.

وی عنوان کرد: بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی علائم مشابه بسیاری دارد اما در بدن فرد سرماخورده طی چند روز بر اساس سابقه ایمنی وی شرایط بهبودی ایجاد می‌شود، اما در آنفلوانزا فرد در فاصله کوتاهی تب بالای 38 درجه می‌کند و علائمی نظیر سرفه، گلو درد، کوفتگی و بی‌حالی دیده می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: در 25 درصد کودکان مبتلا نیز مشکلات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و دل‌پیچه دیده شده است.

خاصی با بیان اینکه در ادامه بیماری آنفلوانزا علائمی نظیر آبریزش بدن، سرفه و گلو درد بی‌حالی و بی‌اشتهایی هم اضافه می‌شود، خاطرنشان کرد: شماری از علائم بین سرما‌خوردگی و آنفلوانزا مشترک است، با این حال ممکن است فردی سرما‌خورده باشد اما فکر کند که به آنفلوانزا مبتلا شده است.

این مسئول ابراز کرد: توصیه می‌شود گروه‌های در معرض خطر نظیر مادران باردار، افراد بالای65 سال، کودکان و افرادی که بیماری ریوی، آسم، مشکل قلبی، دیابتی و سرطان دارند در صورت مشاهده علائم مذکور به پزشک مراجعه کنند و از خود درمانی بپرهیزند.

وی گفت: در صورت خوددرمانی ممکن است بیماری شدت یابد اما با مراجعه به پزشک بیماری تشخیص و تجویز دارو‌های لازم انجام می‌شود و حال بیمار طی چند روز بهبود پیدا می‌کند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/14622