کد خبر : 1488
تاریخ : 1397/7/25
گروه خبری : شهر

همدانی ها امسال 10 روز هوای ناسالم تجربه کردند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان   با بیان اینکه در 6 ماهه امسال هوای همدان 10 روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس بوده است ، گفت: در 6ماهه نخست امسال هوای همدان 10 روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشته است.

عادل عربی: با اشاره به اینکه پایش‌‎های صورت گرفته به‌وسیله 5 دستگاه در 5 شهرستان مختلف استان همدان انجام شده است، تصریح کرد: براساس پایش‌های صورت گرفته امسال 2 روز نیز آب‌وهوا برای تمامی گروه‌ها آلوده بوده است.

وی با بیان اینکه مرکز آلودگی‌ها، محلی نبوده و عمدتاً خارج از استان است، اظهار کرد: از تیرماه سال‌جاری پروژه مطالعاتی با همکاری دانشگاه ملایر در رابطه با تشخیص کانون‌های مولد تولید گرد و غبار در 4 فصل سال، صورت گرفته‌است که نتایج آن تا یک‌سال دیگر مشخص می‌شود. ،

 

وی با اشاره به وجود 2 تالاب طبیعی اصلی در استان همدان، یادآور شد: تالاب چمشور در شهرستان اسدآباد و آق‌گل در ملایر از تالاب‌های طبیعی بزرگ دراستان هستند؛ همچنین تالاب  کوچک پیرسلمان در شهرستان اسدآباد از دیگر تالاب‌های طبیعی استان است.

عربی، در تشریح وضعیت تالاب‌های چمشور و آق‌گل در استان، مطرح کرد: تالاب چمشور و آق‌گل تالاب‌های فصلی هستند که با بارش‌های قابل قبول بعد از اسفندماه و اواخر خرداد، آبگیری می‌شوند اما متأسفانه از سال 88 به‌دلیل کاهش بارندگی، تغییر اقلیم  رخ داده و خشکسالی‌های پی درپی، تالاب چمشور به طور کامل با خشکسالی روبه رو شده است؛ تالاب آق‌گل نیز همانند تالاب چمشور با خشکسالی روبرو  بود که در سال‌های 94 و 95 مجددا آبگیری شد اما سال قبل با پدیده خشکسالی مواجه شد.

وی با تأکید براهمیت پرآب بودن تالاب‌ها بر معیشت مردم و محیط زیست، خاطرنشان کرد: معیشت عده‌ای همانند کشاورزان، دامداران و اقلیم های کوچک جانوری که در حاشیه تالاب‌ها به‌وجود می‌آیند وابسته به پرآب بودن تالاب‌هاست؛ همچنین خشک بون تالاب‌ها باعث می‌شود تا این مراکز زیبا تبدیل به کانون تولید گردوغبار و آلودگی شوند.

عربی با بیان اینکه مدیریت تالاب‌ها به‌طور قانونی به عهده چند دستگاه اجرایی اعم از محیط ‌زیست است، اظهار کرد: مهم‌ترین وظایف محیط زیست در رابطه با جلوگیری از خشکسالی تالاب‌ها، پیگیری حق‌آبه ، تآمین آب ، حفاظت از جانوران اطراف تالاب و حفظ و حراست از حریم تالاب است.

مدیرکل محیط زیست استان همدان، با اشاره به استفاده‌های غیرقانونی از آب تالاب آق‌گل در ملایر، گفت: بخشی از آب تالاب آق‌گل در ملایر به وسیله ورود آب دو رودخانه در مجاورت این تالاب تأمین می‌شود که متأسفانه گاهی تعدادی از کشاورزان و یا افراد متفرقه با ایجاد مانع و بستن آب روخانه مانع از آبگیری  این تالاب می‌شوند.

عربی در رابطه با حل مشکل استفاده غیرقانونی از حق‌آبه تالاب آق‌گل ملایر، افزود: اداره محیط زیست گزارش استفاده غیرقانونی را به شرکت آب ‌منطقه‌ای ارسال کرده است تا به وسیله قانون پیگیر متخلفان باشیم.

وی در رابطه با تصفیه فاضلاب‌های شهری و صنعتی، بیان کرد: هدایت این فاضلاب‌ها مهم ترین دغدغه محیط زیست  در استان است؛ استان همدان تاحدودی در هدایت فاضلاب ها به سمت تصفیه خانه موفق بوده است.

عربی با اشاره به وظیفه اداره کل محیط زیست دررابطه با تصفیه فاضلاب‌های صنعتی که خارج از شهرک صنعتی قرار دارند،اظهار کرد: محیط زیست اختیار قانونی دارد تا درصورت مشاهده عدم تمکین دررابطه با تصفیه فاضلاب، اقدام به پلمپ این مراکز صنعتی کند.

وی در رابطه با دلیل اصلی ایجاد پدیده فروچاله در کشور، مطرح کرد: استفاده بیش از اندازه از منابع آب‌های زیرزمینی عامل ایجاد پدیده‌ای خطرناک برای جان انسان و تأسیسات و بروز خسارات مالی است .

وی با اشاره به راهکار مناسب برای مقابله با فروچاله‌ها،افزود: مدیریت مناسب برای مقابله با فروچاله‌ها نیاز به زمانبندی مناسب و همکاری گسترده آحاد مردم و سایر دستگاه‌های وابسته است همچنین طرحی برای مقابله با فروچاله ها به کارگروه پژوهش و فناوری استان ارائه و تصویب شده که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

مدیرکل محیط زیست استان همدان در تشریح طرح ارسالی به کارگروه پژوهش و فناوری استان و اعلام اهمیت این طرح که در اولویت‌های استان است، اضافه کرد: با اجرای این طرح متوجه تأثیرات فاضلاب در آب‌های زیرزمینی منطقه خواهیم شد؛ به محض اعلام آمادگی دانشگاه‌ها یا موسسات  آموزش عالی که توانایی اجرای طرح رادارند، این طرح انجام می‌شود.

 

منبع : ایسنا

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/1488