کد خبر : 1605
تاریخ : 1397/7/29
گروه خبری : سیاسی

استاندار کرمانشاه

تمام‌ کار بازسازی نباید به غیربومی‌ها واگذار شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری: سرمایه‌گذاران را در نیمه‌ راه رها نکنیم

سپهرغرب، گروه خبر: استاندار کرمانشاه گفت: تمام کار بازسازی‌ها در مناطق زلزله‌زده نباید به غیربومی‌ها واگذار شود.
هوشنگ بازوند روز گذشته در سیزدهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد با تأکید بر لزوم به‌کار گیری نیروهای بومی در بازسازی مناطق زلزله‌زده، اظهار کرد: متأسفانه شاهدیم که پیمانکاران و دستگاه‌های اجرایی نیروهای موردنیاز را از سایر استان‌ها به‌کار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت استان جهت رفع بیکاری در اولویت قرار دارد، افزود: این امر پذیرفته نیست که برای ساخت کانال کولر در پروژه مسکن مهر سرپل ذهاب افرادی را از تبریز به‌کار گیرند درحالی‌که در کرمانشاه بیش از 20 مغازه کولرسازی وجود دارد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ما قرار است از این تهدید برای استان فرصت سازی کنیم، یادآوری کرد: همچنین تعدادی آرماتوربند از چهارمحال و بختیاری مشغول به کار بودند، مگر استان آرماتوربند ندارد؟
وی ادامه داد: قبل از این هم شاهد واردکردن مصالحی همچون کاشی از سایر استان‌ها بودیم که مشکل را برابری نکردن محصولات استان با آن‌ها بیان کردند اما این افرادی که در پروژه مسکن مهر در حال کار کردن هستند و از دیگر استان‌ها آمده‌اند خیلی تخصصی کار نمی‌کنند.
بازوند خاطرنشان کرد: اداره کار با همکاری اداره کل فنی‌وحرفه‌ای استان جهت ساماندهی و آموزش نیروهای ماهر در مناطق زلزله‌زده اقدام کنند و اگر برای آن‌ها کار پیدا می‌شود و حاضر به پذیرفتن این شغل‌ها نیستند باید برای افکار عمومی این مطلب رسانه‌ای شود.
وی با بیان اینکه پروژه آناهیتا به‌زودی واگذار می‌شود، تصریح کرد: در راستای رفع موانع تولید، مجلس به‌تازگی اصلاحیه‌ای اعلام کرده‌است که باید این موضوع نیز بررسی شود.
     سرمایه‌گذاران را در نیمه‌راه رها نکنیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز با اشاره به رشد قابل‌توجه روند صدور مجوز تأسیس در کرمانشاه، اظهار کرد: بر اساس آمار سال‌های گذشته، حدود 10 تا 15 درصد از صدور جواز تأسیس‌های استان به تولید و بهره‌برداری منجر می‌شود، پس نباید سرمایه‌گذاران را در میانه راه رها کنیم که البته این مشکل در تمام دنیا و کشورهای صنعتی هم وجود دارد.
هدایت حاتمی با بیان اینکه نباید نسبت به سرمایه‌گذاران خوش‌استقبال باشیم و بعد آن‌ها را در نیمه‌راه ر‌ها کنیم، گفت: مهم‌ترین موضوع بعد از صدور جواز تأسیس، پیگیری کردن آن تا به نتیجه رسیدن واحد صنعتی است.
وی بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاران تأکید و اذعان کرد: اگر مشکلی سد راه سرمایه‌گذاران است باید مرتفع شود تا بتوانند سرمایه‌گذاری خود را به نتیجه برسانند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در پایان خواستار استفاده از نیروهای بومی در پروژه‌های استان به‌خصوص پروژه‌های عمرانی مناطق زلزله‌زده و اقتصاد مقاومتی شد و یادآوری کرد: پروژه‌های اقتصاد مقاومتی که توسط دستگاه‌ها اجرا می‌شود باید با برنامه معمول آن‌ها تفاوت داشته باشد.
     مجوز 2000 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی در کرمانشاه صادر شد
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز، عنوان کرد: نیمه نخست امسال مجوز بیش از دو هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی در استان صادر شده‌است.
محسن رستمی اظهار کرد: در شش‌ماهه امسال 389 مجوز سرمایه‌گذاری صنعتی با سرمایه‌گذاری 2067 میلیارد تومان و اشتغال‌زایی بیش از 10 هزار و 800 نفر در کرمانشاه صادرشده که ازنظر تعداد 151 درصد، ازنظر میزان سرمایه‌گذاری 24 درصد و ازنظر اشتغال‌زایی 114 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته‌است.
وی از رشد قابل‌توجه واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی استان هم یادکرد و ادامه داد: امسال 171 قرارداد با وسعت 65 هکتار در شهرک‌های صنعتی استان منعقدشده که این عدد در سال گذشته 28 قرارداد به وسعت 15 هکتار بوده‌است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به مناطق زلزله‌زده بوده، به‌گونه‌ای که اکنون در شهرک صنعتی سرپل ذهاب دیگر زمینی برای واگذاری نیست.
رستمی دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران را بهبود فضای کسب‌وکار، توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و موارد دیگر اعلام کرد.
     فعال‌سازی 44 واحد راکد از ابتدای سال
وی اشاره‌ای نیز به واحدهای صنعتی که در شش‌ماهه نخست امسال به بهره‌برداری رسیده، داشت و ابراز کرد: در این مدت 37 واحد صنعتی با سرمایه‌‎گذاری بیش از 300 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده که برای یک هزار و 160 نفر اشتغال‌زایی داشته‌‎است.
به گفته این مقام مسؤول، در این مدت 44 واحد صنعتی استان نیز که غیرفعال بودند با سرمایه‌گذاری 40 میلیارد تومان و اشتغال‌زایی 618 نفر دوباره به چرخه تولید برگشتند.
وی عمده واحدهای فعال‌شده را مربوط به حوزه مصالح ساختمانی در مناطق زلزله دانست و تأکید کرد: هدف‌گذاری ما برای سال جاری فعال‌سازی 55 واحد راکد در کل استان است.
     قوطی‌سازی زمزم تا دی به تولید آزمایشی می‌رسد
رستمی در ادامه از پیگیری برای راه‌اندازی هشت طرح صنعتی مهم در استان هم خبر داد و تصریح کرد: سرمایه‌گذاری این طرح‌ها بیش از دو هزار و 700 میلیارد تومان است و با راه‌اندازی آن‌ها یک هزار و 900 فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که اکنون در زمان ساخت نیز حدود یک هزار نفر در این طرح‌ها مشغول به کار هستند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه ذوب‌آهن کرمانشاه را از مهم‌ترین این طرح‌های صنعتی برشمرد که بیش از 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد و تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی گفت: طرح تولیدی ایلیاذرت نیز از دیگر طرح‌های مهم است که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
رستمی درباره واحد تولیدی بیواتانول نیز، عنوان کرد: این واحد که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری است و کار ساخت آن از سال 1395 آغازشده، اکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی از فعالیت 160 نفر در این طرح تولیدی در مرحله ساخت خبر داد و افزود: بیواتانول با همکاری ایدرو ساخته خواهد شد و بر اساس طرح آن، از گندم و ذرت برای تولید بیواتانول و خوراک دام و طیور استفاده می‌شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه درباره کارخانه قوطی‌سازی زمزم نیز، گفت: این طرح اکنون پیشرفت خوبی دارد و تا دی‌ماه به تولید آزمایشی خواهد رسید.
رستمی ظرفیت این واحد را تولید 110 قوطی در دقیقه اعلام و اذعان کرد: هم‌اکنون کلیه تجهیزات کارخانه قوطی سازی زمزم نصب شده‎است.
وی همچنین از پیشرفت 30 درصدی طرح توسعه پتروشیمی کرمانشاه نیز خبر داد که سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی دارد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اظهار کرد: در حوزه طرح‌های معدنی نیز در سال جاری 20 معدن با اشتغال 186 نفر دوباره به چرخه تولید برمی‌گردد.
رستمی در پایان از برگزاری 37 جلسه ستاد تسهیل در استان از ابتدای امسال هم خبر داد که دو برابر جلسات مدت مشابه سال گذشته بوده‎است.
مهرداد سالاری معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز درباره به‌کارگیری نیروهای بومی در مناطق زلزله‌زد، گفت: پیگیری‌های زیادی در این زمینه انجام دادیم و در برخی زمینه‌ها محدودیت نیروی کار در منطقه داشتیم که مقرر شد با همکاری اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان، آموزش در محل برای نیروها انجام شود.
در ادامه محسن دارابی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز از اجرایی شدن 60 تا 65 درصد مصوبات ستاد تسهیل استان خبر داد و افزود: مابقی مصوبات توسط دستگاه‌هایی مانند بانک‌ها، امور مالیاتی، تأمین اجتماعی و... اجرا نمی‌شود.
وی یادآوری کرد: توجیهی که دراین‌باره ارائه می‌شود آن است که امکان عملیاتی شدن برخی از تصمیمات ستاد تسهیل در بدنه کارشناسی دستگاه‌ها وجود ندارد.
علی اسدی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب نیز با بیان اینکه برق منطقه‌ای در بخش اقتصاد مقاومتی 9 پروژه دارد، اعتبار اجرای این پروژه‌ها را 160 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی تصریح کرد: از این پروژه‌ها سه مورد به بهره‌برداری رسیده و 6 پروژه باقی‌مانده نیز بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/1605