کد خبر : 19254
تاریخ : 1399/1/16
گروه خبری : جامعه

سپهرغرب در گفتگو با فرماندار کرمانشاه درخصوص شیوع بیماری کرونا مطرح کرد:

وضعیت کرمانشاه همچنان قرمز

محدودیت‌های ترددی شدید در گلوگاه‌های ورودی شهر _ برخورد با 55 واحد صنفی متخلف شرایط روستاهای شهرستان مناسب است _ خیرین در عرصه تأمین معاش اقشار کم‌درآمد، یاری کنند.

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: فرماندار کرمانشاه، با اشاره به وضعیت این شهرستان در مواجهه با «ویروس کرونا»، گفت: علیرغم تدابیراندیشه شده و نیز همکاری‌های مناسب مردم در جهت قطع زنجیره انتقال «ویروس کرونا»، همچنان وضعیت در کرمانشاه قرمز است.

از زمان شیوع «کرونا» تاکنون، دگرگونی‌هایی در ساختار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه به وجود آمده‌است که از جمله آن‌ها می‌توان به برهم‌خوردن نظم اجتماعی، به چالش کشیده‌شدن قشربندی اجتماعی و برهم‌ریختن برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی در سطح کشور اشاره کرد که در این بین استان‌ها و شهرستان‌های کشور از این قاعده مستثنی نیستند به‌طوری‌که از نخستین روزهای شیوع این ویروس در شهرستانی همچون کرمانشاه، وضعیت انتقال بیماری قرمز اعلام شد و درپی آن، محدودیت‌های خاصی به ویژه در عرصه کسب‌وکار، در این شهرستان، پدید آمد.

بر این اساس، با توجه به اهمیت موضوع، بر آن شدیم تا در خصوص وضعیت فعلی این شهرستان و اقدامات صورت گرفته دراین عرصه، گفت‌وگویی را با فیض الله رنجبر، فرماندار این شهرستان، ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:

فرماندار کرمانشاه، با اشاره به وضعیت این شهرستان در مواجهه با «ویروس کرونا»، گفت: علی‌رغم تدابیر اندیشه شده و نیز همکاری‌های مناسب مردم در جهت قطع زنجیره انتقال «ویروس کرونا»‌، همچنان وضعیت قرمز است.

فیض الله رنجبر، با تأکید بر قدردانی از مردم در خصوص رعایت موازین بهداشتی و درعین حال همکاری خوب آن‌ها، برای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به‌ویژه در روزهای 12و13 فروردین‌ماه، اظهار کرد: از جمله اقداماتی که در دستور کاری ما قرار گرفت، کنترل حداکثری ورودی‌های شهر بود که این مهم با استقرار نیروهای خدوم انتظامی، راهور و نمایندگان فرمانداری به صورت شبانه‌روزی، انجام پذیرفت و همچنان تا پایان اجرای طرح فاصله‌گذاری ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در روزهای نخستین اجرای طرح غربالگری در ورودی‌های شهر کرمانشاه میزبان نیروهای ثبت احوال نیز بودیم، اذعان کرد: تشدید کنترل تردد مسافر و خودروهای غیر بومی در روزهای منتهی به روز طبیعت نیز انجام شد و از ورود خودروهای غیر ساکن به شهر کرمانشاه، ممانعت شد.

رنجبر با تاکید بر اینکه این شهرستان همچنان درحوزه شیوع و انتشار«ویروس کرونا»، در وضعیت قرمز به سرمی‌برد، اظهار کرد: البته در صورت تداوم همکاری‌ها از سوی مردم، یقینا شاهد قطع زنجیره انتقال خواهیم بود.

رنجبر با اشاره به همکاری مناسب اصناف از طریق تعطیل کردن محل کسب و کار خود، اظهار کرد: البته دراین بین در برخی از بازارهای کوچک، متأسفانه شاهد فعالیت برخی از کسبه بودیم که براین اساس، تعدادی از این واحدهای تجاری طبق دستور دادستانی، پلمب شدند.

فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه همکاری نانوایی‌ها و جایگاه‌های عرضه سوخت نیز طی این مدت، مناسب بوده است، عنوان کرد: در روزهای نخستین اعمال محدودیت‌های بهداشتی برای این قبیل مشاغل، در پی عدم رعایت این موازین، مجبور به پلمب تعدای از این مراکز شدیم.

وی با اشاره به تعداد واحدهای نانوایی و جایگاه‌های سوخت، پلمب شده، گفت: بالغ بر 55 واحد نانوایی و پنج جایگاه سوخت، در روزهای نخستین الزام به رعایت موازین بهداشتی شدند؛ اما در پی عدم رعایت این الزامات، پلمپ شدند.

رنجبر با بیان اینکه در پی التزام به رعایت موازین بهداشتی، این واحدها نیز به چرخه فعالیت خود بازگشتند، اظهار کرد: طی این روزها، چیزی حدود 10 گروه گشت‌زنی متشکل از نمایندگان فرماندار، مرکز بهداشت، شبکه دامپزشکی، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، اتحادیه نانوایی‌ها، بارزرسان سازمان صنعت و معدن و نیز بازرسان اتاق اصناف، بارزسی‌ها را بر عهده گرفته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه برخی از خدمات درحوزه تأمین مایحتاج عمومی مردم؛ مانند نانوایی، سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و جایگاه‌های عرضه سوخت تعطیل نیستند، بیان کرد: این واحدها، ارائه این خدمات را به صورت مداوم به شهروندان، ادامه خواهند داد.

فرماندار کرمانشاه با تأکید بر اینکه همچنان در گلوگاه‌های ورودی شهر، کنترل تردد خودروهای غیرساکن و غیر بومی را ادامه خواهیم داد، ابراز کرد: این طرح تا 20 فرورودین ماه ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به محدودیت تردد در داخل شهر نیز، گفت: معابر و جاده‌های منتهی به تفرجگاه‌ها، پارک‌ها، مسدود خواهد بود.

رنجبر با تأکید بر اینکه از کسبه و کلیه افرادی که در مجتمع‌های تجاری فعالیت می‌کنند، همچنان خواهان ادامه همکاری تا پایان مدت تعیین شده برای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هستیم، تأکید کرد: در پایان اجرای این طرح، ارزیابی خواهیم داشت تا مشخص شود وضعیت شیوع به چه صورتی در آمده است.

فرماندار کرمانشاه، با بیان اینکه تابع دستور و پروتکل‌های تعریف‌شده از سوی «ستاد ملی مقابله با کرونا» در کشور هستیم، عنوان کرد: دراین بین مردم باید تا قطع زنجیره انتقال این بیماری با ما همکاری داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه پس از اتمام مدت زمان اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، شاهد ارزیابی شرایط متشکل از نحوه شیوع، تعداد مبتلایان و فوتی‌های احتمالی خواهیم داشت تا این ارزیابی به عنوان ملاک عملی برای تصمیم‌سازی‌ها، قرار گیرد.

این مقام اجرایی ارشد شهرستان، با بیان اینکه تا پیش‌ازظهر روز چهاردهم فرودرین ماه، چیزی حدود 29 نفر فوتی و 100 نفر مبتلا به کووید 19 شناسایی شده است، اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه روستایی تنها یک روستا در سطح شهرستان با داشتن یک نفر مبتلا و فوتی، درگیر کرونا بود که با اجرای فعالیت‌هایی مانند ضدعفونی کردن معابر و امکان عمومی، تا کنون گزارش دیگری از این روستا مخابره نشده است ‌.

رنجبر با اشاره به اینکه همچنان دهیاری‌ها و بخشداری‌ها مشغول به کار هستند و ضمن اجرای الزامات بهداشتی، وضعیت را رصد می‌کنند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بخش روستایی، شاهد وضعیت نسبتاً مناسب و خوبی هستیم؛ اما این مراقبت‌ها همچنان می‌بایست ادامه داشته باشد.

این مقام ارشد شهرستان، عنوان کرد: همچنان مصمم هستیم تا در «ستاد مقابله با کرونای شهرستان »کرمانشاه، برای فائق آمدن بر این بحران، کنار مردم باشیم.

رنجبر، خاطر نشان کرد: در حوزه اجرای عملیات ضدعفونی کردن معابر و مراکز عمومی، ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران، نیروهای بسیج عشایری و نیز شهرداری کرمانشاه، همچون روزهای گذشته با تمام قوا، مشغول به کار هستند.

وی افزود: علاوه‌براین، جلسات خوبی با سازمان‌های مردم نهاد، برگزار شد تا بتوانیم از ظرفیت آن‌ها نیز در این فضا، بهره‌مند شویم.

فرماندار کرمانشاه با تأکید براینکه نهادهای مردمی ما را در تولید ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده و نیز اجرای عملیات ضدعفونی؛ چه به صورت دستی و چه به صورتی خودرویی، یاری کرده‌اند، گفت:در این بخش، محلات حاشیه‌نشین در اولویت کاری ما قرارگرفت و همچنان این روال ادامه خواهد داشت.

رنجبر با تاکید بر نقش بی‌بدیل نهادهای مردمی در عرصه مدیریت این بحران، گفت: تنها اگر بخواهم به یک نمونه از این فعالیت‌ها اشاره کنم، باید بگویم در روز 13 فروردین ماه، انجمن مددکاران اجتماعی با مدیریت خانم جواهری، در محله دولت‌آباد حاضر شده و خود علاوه بر تولید مواد ضدعفونی کننده نسبت به توزیع آن در درب منازل اقدام می‌کردند که این قبیل فعالیت‌ها، یقیناً در عرصه پیشگیری نقش بسزایی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه شرایط کنونی جامعه، نیازمند فعالیت هرچه بیشتر خیرین به ویژه در عرصه تأمین مایحتاج خانواده‌های کم‌درآمد است، عنوان کرد: از همین تربیون بهره برده و اعلام می‌کنم کسانی که از تمکن مالی برخوردار هستند، ما را در عرصه تأمین اقلام مورد نیاز برای کادر درمانی همچون ماسک و دیگر اقلام، یاری کنند.

فرماندار کرمانشاه با اشاره به وضعیت شهرستان در عرصه تأمین اقلام بهداشتی نیز گفت:خوشبختانه دو کارخانه تولید ماسک در شهرستان فعال شده‌اند، به طوری‌که بخش اعظمی از نیاز مراکزی همچون داروخانه‌ها و تجهیزات پزشکی‌ها از این طریق، مرتفع شده است و در روزهای آینده نیز این نیاز به صورت کامل تأمین خواهد شد.

رنجبر، با تأکید بر اینکه در عرصه تأمین و توزیع مواد شوینده، مشکلی در شهرستان نداریم، عنوان کرد:در عرصه تولید دستکش نیز چندکارخانه فعالیت خود را از سر گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه گزارشی درخصوص مسمومیت درپی مصرف الکل در شهرستان کرمانشاه گزارش نشده است، اذعان کرد: البته دراین بخش، در سطح استان موارد معدودی گزارش شد که خوشبختانه انگشت‌شمار بوده‌اند.

وی درخاتمه با تأکید برشرایط و مشکلات حاکم بر نقاط حاشیه شهر کرمانشاه در گذشته و حال حاضر، از کلیه خیرین خواست تا کمک‌های معیشتی خود را در جهت تأمین نیاز خانواده‌های محروم و کم‌درآمد به ویژه کارگران فصلی، سوق دهند، گفت: البته همکاری در عرصه تأمین نیاز اقلام بهداشتی برای کادر درمان نیز از اهمیت بالایی برخورد است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/19254