کد خبر : 19974
تاریخ : 1399/2/1
گروه خبری : سلامت

بازماندگان متوفیان کرونا از تجمع در آرامستان پرهیز کنند

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: به‌منظور پیشگیری از شیوع کرونا در آرامستان‌ها دستورالعمل‌هایی پیش‌بینی شده که اجرای آن‌ها به‌ویژه تجمع نکردن در کنار قبور، همراهی بازماندگان متوفیان کرونا را می‌طلبد.

لیدا رفعتی روز گذشته بیان کرد: برخی از بستگان جانباختگان کرونا اصرار دارند که مراسم تدفین عزیزشان با حضور تعداد بیشتری از افراد برگزار شود که این امر با توجه به احتمال شیوع ویروس کرونا، ناممکن است.

وی اضافه کرد: برای دفن بهداشتی جسد، سریع متوفی را به محل دفن منتقل می‌کنند؛ همچنین به خانواده بیمار درخصوص حساسیت موضوع، دلایل انجام ندادن برخی از مراسم و اهمیت اقدامات ویژه‌ای که انجام می‌گیرد، توضیحات لازم داده می‌شود.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان تأکید کرد: با توجه به خطر بالای انتقال بیماری از طریق تماس با جسد، جسد در کیسه مخصوص حمل قرار می‌گیرد؛ همچنین افراد مسئول از تجهیزات حفاظت فردی کامل برای انتقال متوفی به داخل کیسه مخصوص استفاده می‌کنند.

رفعتی اضافه کرد: محدودیت‌های پیش‌بینی‌شده برای تشییع و تدفین متوفیان کرونا برداشته نشده و در این زمینه هیچ‌گونه دستورالعملی از سوی ستاد ملی یا استانی مقابله با کرونا به معاونت بهداشتی ابلاغ نشده است.

وی اظهار کرد: کارکنان سردخانه و افراد درگیر در انتقال و تشییع جسد نیز از خطرهای زیستی احتمالی آگاه شده و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند.

رفعتی ادامه داد: در عین حال هنگام شست‌وشوی میت از تجهیزات حفاظت فردی استفاده می‌کنند و در پایان شست‌وشو و دفن جسد نیز تمام وسایل به‌جامانده از متوفی عفونی محسوب شده که مطابق دستورالعمل‌های کشوری معدوم می‌شوند.

وی اظهار کرد: درصورتی که بستگان فرد متوفی تقاضای مشاهده جسد را داشته باشند، ضمن دریافت آموزش‌های لازم حفاظت فردی و پرهیز از هرگونه تماس، مشاهده جسد با همراهی کارشناس بیمارستان صورت می‌گیرد.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان افزود: یک نفر از خانواده بیمار که صاحب نفوذ بیشتری است، برای توجیه و هدایت اعضای فامیل در پیشگیری از انجام اقدامات خطرناک از قبیل شست‌وشو و لمس جنازه تعیین می‌شود.

رفعتی ادامه داد: هنگام آماده کردن جنازه برای دفن توصیه شده که اقدام‌های احتیاطی نظیر استفاده از دستکش ضخیم لاستیکی به‌عنوان جفت دوم دستکش (لایه رویی)، بهره‌گیری از محلول سفیدکننده هیپوکلریت سدیم و پخش این محلول در اطراف جسد درصورت وجود نداشتن آب آهک، حمل جسد در کیسه مخصوص جنازه و پخش محلول سفیدکننده یا آب آهک بر کیسه، مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: درصورت نبود کیسه مخصوص، جنازه در پارچه کتانی دولایه آغشته به محلول نیم‌درصد سفیدکننده یا آب آهک پیچانده شده و به‌طور کامل نایلون‌پیچ می‌شود و سپس محلول‌های یادشده بر آن پاشیده و در داخل تابوت قرار می‌گیرد.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: یک کارمند بهداشتی برای رعایت احتیاط‌های ایمنی در طول جابه‌جایی با جنازه همراه بوده و کارکنان بهداشتی هنگام حمل‌ونقل جنازه یا لمس آن، از وسایل محافظت‌کننده بهره می‌برند.

رفعتی اضافه کرد: کارکنان بهداشتی ماده گندزدا به همراه داشته و درصورتی که سطوح داخلی وسیله نقلیه و آمبولانس به ترشحات جنازه آغشته شد و یا به هر دلیلی با جنازه و یا ترشحات آن تماس برقرار کرد، از این مایع برای ضد عفونی و تمیز کردن استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه عمق گور دست کم باید دو متر باشد، گفت: افراد تلاشگر و زحمت‌کشی در آرمستان همدان و در بخش حمل جسد متوفیان کرونا، غسالخانه و دفن اجساد خدمت‌رسانی می‌کنند که خانواده جانباختگان و جامعه پزشکی قدردان تلاش و زحمات این عزیزان هستند.

این مقام مسئول بیان کرد: این افراد با تیم بهداشت محیط و معاونت بهداشتی در زمینه رعایت اصول و نکات بهداشتی و تدفین اموات کرونایی همراهی و همکاری لازم را داشتند و ناظران بهداشتی حاضر در آرامستان از عملکرد آن‌ها ابراز رضایت کردند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/19974