کد خبر : 23176
تاریخ : 1399/3/21
گروه خبری : جامعه

دلایل افزایش قیمت مسکن در صحن شورای اسلامی شهر همدان بررسی شد؛

از کم‌کاری دولت تا قیمت‌گذاری‌های کاذب در فضای مجازی

سپهرغرب، گروه خبر: با حضور مسئولان و متولیان امر مسکن در جلسه صحن شورای اسلامی شهر همدان، دلایل افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن در این شهر بررسی شد؛ کم‌کاری دولت و قیمت‌گذاری‌های کاذب در فضای مجازی، از مهم‌ترین دلایل است.

هفدهمین صحن شورای اسلامی شهر همدان با حضور اعضای شورا، مدیرکل راه و شهرسازی استان، شهردار، معاون فرماندار، رؤسای نظام مهندسی ساختمان، انجمن انبوه‌سازان و اتحادیه صنف مشاورین املاک با موضوع بررسی افزایش افسارگیسخته قیمت مسکن در همدان برگزار شد.

      تأثیر قیمت ارز بر گرانی مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در این جلسه اظهار کرد: تغییرات قیمت ارز و سوداگری در این حوزه باعث شد کشور یک تورم شدید را تجربه کند که در بخش مسکن نیز خود را نشان داد و مصالح مورد نیاز به‌شدت گران شد.

داریوش حسینی با اشاره به اینکه در سه دوره سال‌های 83، 91 و 99 شاهد افزایش قیمت ارز بودیم، افزود: در هر سه دوره افزایش قیمت ارز به افزایش قیمت مسکن انجامید.

وی با اشاره به اقدامات دولت در طرح اقدام ملی مسکن، گفت: تا به امروز در سطح استان همدان 17 هزار و 300 نفر برای این طرح ثبت‌نام کرده‌اند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان عنوان کرد: با پالایش افراد ثبت‌نام کننده، تعداد افراد واجد شرایط حداکثر تا 9 هزار نفر می‌رسد.

حسینی با اشاره به اینکه تحویل پنج هزار واحد در استان را طی این طرح برنامه‌ریزی کردیم، اظهار کرد: امیدواریم از زمین‌های متعلق به ارگان‌های دولتی برای ساخت مسکن استفاده شود.

      همدان به 10 هزار واحد مسکونی جدید نیاز دارد

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به اینکه محدود بودن اراضی شهر یکی از علل گرانی مسکن محسوب می‌شود، اظهار کرد: امیدواریم گسترش این محدوده در طرح جامع جدید و طرح تفصیلی شهر، دیده شود.

کامران گردان افزود: توریستی بودن منطقه، مهاجرت معکوس، صنعتی نبودن استان، قیمت‌گذاری کاذب در برخی سایت‌ها، عدم وجود جاذبه سرمایه‌گذاری در مناطق شمالی شهر برای ساخت‌وساز مسکن و تعرفه مشاورین املاک، از دیگر عوامل گرانی مسکن است.

وی با اشاره به اینکه در مناطق توانمندسازی هزینه پروانه را برای واحدهایی تا دوونیم طبقه رایگان کردیم، گفت: ورود دستگاه‌های سیاست‌گذار و نظارتی برای کاهش قیمت مسکن ضروری است.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه درحال حاضر برای تأمین نیاز مسکن خانواده‌های همدانی 10 هزار واحد مسکونی نیاز است، اظهار کرد: در سال گذشته یک میلیون و 500 هزار متر مربع پروانه بهره‌برداری مسکن صادر شده است.

      افزایش 200 درصدی قیمت مسکن از سال 96 تا به امروز

شهردار همدان نیز در این جلسه با اشاره به آنکه گرانی مسکن حاصل وضعیت اقتصاد کشور است، اذعان کرد: قیمت مسکن باید منطقی باشد.

عباس صوفی با مقایسه قیمت مسکن در چند سال گذشته، گفت: از سال 96 تاکنون به‌صورت میانگین قیمت مسکن 200 درصد افزایش یافته و آهن 400 درصد گران شده است.

وی با اشاره به اینکه تعرفه عوارض شهرداری به یک درصد قیمت یک واحد مسکونی رسیده، عنوان کرد: شهرداری عوارض را کاهش داده و تعرفه عوارض نقشی در گرانی قیمت مسکن ندارد.

شهردار همدان تصریح کرد: مهاجرپذیر بودن شهر همدان و تمایل همدانی‌ها به سرمایه‌گذاری در مسکن، از دیگر عوامل گرانی مسکن در این شهر است.

صوفی با اعلام اینکه ضمن تعامل با معاونت شهرسازی، نظام مهندسی و انجمن انبوه‌سازان در تسریع فرآیند صدور پروانه ساخت اتفاق مثبت و خوبی افتاده است، تأکید کرد: در یک ماه آینده نحوه صدور پروانه ساخت کلاً دگرگون می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مذاکرات خوبی صورت گرفت تا زمین‌های دولتی را به تعاونی‌های مسکن بدهیم، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم قیمت مسکن متناسب به قیمت کشوری باشد، باید در دادن تراکم‌ها تجدید نظر کنیم.

شهردار همدان تأکید کرد: در مناطقی که قیمت زمین گران است، باید مرتفع‌سازی داشته باشیم تا قیمت زمین بر قیمت واحدها تأثیر کمی بگذارد.

      رابطه مستقیم رشد نقدینگی با گرانی مسکن

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه رشد نقدینگی سبب گرانی مسکن شده است، اظهار کرد: رشد نقدینگی امروز در چند بازار ازجمله دلار، بورس و مسکن تأثیر گذاشته است.

علی رحیمی‌فر با اشاره به اینکه بسته بودن شهر همدان یکی از دلایل افزایش غیر منطقی قیمت مسکن است، گفت: دیگر زمین‌های بزرگ و قابل تفکیک مثل زمین‌های ویسی و رنجبران نداریم و تنها زمین تیپ زرهی با 50 هکتار وسعت را داریم.

وی کاهش تراکم توسط اداره کل میراث فرهنگی را یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت مسکن در همدان ذکر کرد و افزود: در دوره چهارم، پنج تا 6 درصد قیمت واحد به‌عنوان عوارض شهرداری گرفته می‌شد، اما در دوره پنجم این رقم به یک درصد کاهش یافته و کل هزینه‌های نظام مهندسی برای یک واحد نیز سه درصد قیمت آن است؛ بنابراین عوارض نقشی در افزایش قیمت مسکن ندارد.

      نقش فضای مجازی در گرانی مسکن

دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز با تاکید بر نقش دلالان در افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن در همدان، اظهار کرد: هم‌اینک بازار سودآور مسکن باعث شده تا متقاضیان گرفتن مجوز تأسیس مشاور املاک افزایش چشمگیری داشته باشند و درحال حاضر 500 متقاضی در صف انتظار قرار دارند.

اکبر کاووسی‌امید افزود: از سال 90 نمایندگان مجلس به دنبال تصویب قانون جامع مسکن هستند، اما مافیای مسکن سد این راه شده‌‌اند.

وی فضای مجازی را نیز از دلایل گرانی مسکن ذکر کرد و گفت: در حوزه فضای مجازی به‌ویژه بر دو اپلیکیشن معروف و فعال در این زمینه، باید نظارت بیشتری صورت بگیرد.

      کم‌کاری دولت در ایجاد مسکن ارزان

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه فرآیند تفکیک زمین در همدان بسیار طولانی است، اظهار کرد: اخیراً اداره کل راه و شهرسازی سهم دولت از مالکین را در تفکیک زمین طلب می‌کند که نمی‌دانیم این اقدام چقدر قانونی است.

مسعود عسگریان با انتقاد از دولت‌های دهم و یازدهم، گفت: دولت باید در ایجاد خانه‌های ارزان‌قیمت مانند مسکن مهر اقدام می‌کرد تا هم سبب اشتغال‌زایی شود و هم زیربنای مسکن ارزان‌قیمت را برای قشر آسیب‌پذیر فراهم کند.

وی عنوان کرد: متأسفانه در این دولت تولید مسکن را شاهد نبودیم و به همین دلیل به‌یک‌باره قیمت مسکن با رشد زیادی مواجه شد.

      فعالیت یک‌هزار و 300 واحد مشاور املاک در همدان

رئیس اتحادیه مشاورین املاک همدان نیز در این جلسه با تکذیب آمار اکبر کاووسی‌امید مبنی بر در صف انتظار بودن 500 نفر برای گرفتن مجوز مشاور املاک، اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون 300 مشاور املاکی به‌دلیل رکود در مسکن و نداشتن سوددهی، واحد صنفی خود را تعطیل کرده‌اند.

ابراهیم جمالی با اشاره به اینکه درحال حاضر اتحادیه املاک همدان یک‌هزار و 300 عضو دارد، گفت: در سال گذشته 378 مورد و از ابتدای امسال 126 مورد مجوز جدید برای تأسیس مشاور املاک در همدان صادر شده است.

وی با ارائه این پیشنهاد که کمیته نرخ‌گذاری مسکن در همدان تشکیل شود، عنوان کرد: مشاورین املاکی که دلالی می‌کنند، باید شناسایی شوند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/23176