کد خبر : 25651
تاریخ : 1399/5/4
گروه خبری : استان‌ها

نخستین محفل ادبی مجازی کردستان، فعالیت خود را آغاز کرد

محفل ادبی گلشن کردستانی، به‌عنوان نخستین محفل مجازی این استان، فعالیت خود را آغاز کرد تا میزبان شعرا و نویسندگان استان باشد.

دبیر محافل ادبی کشور روز پنجشنبه گذشته در آیین آغاز فعالیت محفل ادبی گلشن کردستانی اظهار کرد: این اقدام، سرمنشأ اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه شعر و ادب خواهد بود، به‌طوری که امکان شرکت تمامی فرهیختگان کشور، در هر نقطه‌ای فراهم است.

نغمه مستشارنظامی اضافه کرد: کردستان از استان‌های ادیب‌پرور است و امیدواریم با راه‌اندازی محافل ادبی، ظرفیت‌های ناشناخته استان، شناسایی شود و استعدادهای آن بیش‌ازپیش شکوفا شود.

وی بر لزوم توجه به پیشکسوتان در محافل ادبی تأکید کرد و افزود: استفاده از آثار و تجربیات بزرگان شعر و ادب در استان‌های مختلف با محوریت کتابخانه‌های عمومی، امری قابل‌توجه و تأثیرگذار است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان نیز با بیان اینکه شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های فعالان عرصه شعر و ادب، برکات فراوانی در حوزه فرهنگی کشور دارد، اظهار کرد: حمایت از گسترش جریان‌های ادبی، با همراهی شاعران و نویسندگان این حوزه در کشور و بالتبع آن در استان کردستان، امری ضروری بود که خوشبختانه کتابخانه‌های عمومی به‌صورت اصولی در حال انجام آن است.

محمد مخدومی افزود: سامان‌دهی فعالان حوزه شعر و ادب به ارتقای شاخص فعالیت‌های فرهنگی منجر می‌شود و کردستای در این عرصه، از استان‌های سرآمد در کشور بوده و این مهم نیز در بیانات رهبر معظم انقلاب در فرهنگی نامیدن استان اعلام شده است.

وی با بیان اینکه سیدمحمود گلشن‌کردستانی؛ از مفاخر و بزرگان کردستان به‌شمار می‌رود، گفت: محافل ادبی، زمینه مناسبی برای معرفی بزرگان عرصه ادبیات کشور است و باید از این حرکت اصولی به‌عنوان یک فرصت مهم با محوریت کتابخانه‌های عمومی بهره گرفته شود.

سیدمحمود گلشن‌کردستانی، 27 دی‌ماه سال 1309 در سنندج متولد شد، تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش سنندج، پشت سر گذاشت و تحصیلات متوسطه را در تهران به پایان رساند. سپس پس به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و ضمن خدمات فرهنگی و آموزشی، به تحصیل خود در شیراز ادامه داد و از دانشکده‏‌ ادبیات این شهر، در رشته‌ ادبیات فارسی فارغ‌التحصیل شد.

چندی در دبیرستان‏‌های شیراز، همدان و تهران به تدریس اشتغال داشت. او پس از انقلاب اسلامی نیز با شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدای جمهوری اسلامی همکاری کرد.

گلشن از سال 1330 به سرودن شعر پرداخت. سال 1333 به محافل ادبی تهران راه یافت و در انجمنی به ریاست محمدعلی ناصح شرکت کرد.

شعرهای گلشن، معمولاً در روزنامه‏‌های کردستان از جمله «ندای غرب»، «زاگرس» و «سنندج» به چاپ می‌رسید. وی بیش‌تر در قالب غزل شعر می‌گفت.

این شاعر غیر از سرودن شعر، به نقاشی هم علاقه داشت و در این زمینه نیز فعال بود. او در طول دوره‌ فعالیت ادبی خود با چند انجمن ادبی، از جمله انجمن ادبی صائب همکاری داشت و شعرهایش در نشریه‌ این انجمن منتشر می‌شد.

«گلبانگ»، «تندر» و «توفان» (حوزه‌ هنری 1377)، دفتری از «گزیده‌ ادبیات معاصر»، نیستان 1379، از آثار منتشرشده‌ این شاعرند.

سیدمحمود گلشن‌کردستانی بعد از تحمل یک دوره بیماری قلبی چندساله، در دی‌ماه سال 1371 درگذشت.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/25651