کد خبر : 25869
تاریخ : 1399/5/8
گروه خبری : استان‌ها

لرستان با کمبود سردخانه کشاورزی مواجه است

سنگ‌اندازی بانک کشاورزی

برای رفع کمبود سردخانه در لرستان، مجوز 40 سردخانه با ظرفیت 180 هزار تن صادر شده، اما به‌علت پرداخت نشدن تسهیلات توسط بانک بسیاری از این طرح‌ها انجام نشده و این در حالی است که به‌دلیل کمبود سردخانه در استان، دلالان بیشتر سود را از تولید محصولات به جیب می‌زنند و باغداران متضرر می‌شوند.

براساس آمار سازمان جهادکشاورزی، حدود 51 هزار و 500 هکتار از اراضی لرستان به باغات اختصاص دارد.

همچنین براساس آمار این سازمان سال گذشته بالغ‌بر 300 هزار تن محصولات باغی در استان لرستان تولید می‌شود.

براساس ارقام ذکرشده در بالا، به این نتیجه می‌رسد که باغداران لرستانی حال‌وروز خوشی دارند.

اما اگر با چند نفر از آن‌ها صحبت کنید، تنها شاهد این گلایه هستیم که به‌علت نبود سردخانه یا صنایع تبدیلی در لرستان دلالان، تنها افرادی هستند که از باغداری در لرستان به پول خوبی می‌رسند.

* نبود سردخانه باعث شده که دلالان، تنها افرادی باشند که از باغداری سود می‌برند

بودن سردخانه یا صنایع تبدیلی در یک منطقه به کشاورز این اطمینان را می‌دهد که اگر نتوانست محصولش را در بازار به قیمت خوبی بفروشد آن را در سردخانه بگذارد و در زمان مناسب به بازار عرضه کند.

* بودن سردخانه در یک منطقه باعث ایجاد اطمینان برای کشاورزان می‌شود

اما وقتی در یک منطقه سردخانه وجود ندارد یا ظرفیت سردخانه‌ها متناسب با تولید محصولات آن منطقه نیست، کشاورز مجبور است که پس از برداشت محصول خود در باغ سریعاً اقدام به فروش آن‌ها کند.

همین موضوع باعث می‌شود که واسطه از این فرصت سوءاستفاده کنند و محصول کشاورز را به حداقل قیمت خریداری کنند.

این مشکل در بعضی از مناطق استان که محصول باغ آن‌ها در بازار کشور، یک برند بوده بیشتر به چشم می‌خورد. مثلاً خرید ارزان سیب بروجرد، انجیر پلدختر و انار کوهدشت به‌دلیل نبودن سردخانه و صنایع تبدیلی در این مناطق بیشتر به چشم می‌خورد.

مسؤولان جهاد کشاورزی استان طی سال‌های گذشته برای حل این مشکل اقدامات زیادی انجام داده‌اند.

* صدور 40 مجوز سردخانه با ظرفیت 180 هزار تن محصول

احمد مرادی بیرانوند؛ مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه این استان در حوزه سردخانه با کمبود جدی مواجه است، اظهار کرد: وجود صنایع تبدیلی و سردخانه باعث حمایت از کشاورزان در مقابل دلالان می‌شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی لرستان افزود: برای رفع این مشکل در سالیان گذشته بیش از 40 مجوز تأسیس صنایع تبدیلی و سردخانه در استان صادر شده است.

مرادی بیان کرد: درصورت تکمیل این طرح‌ها ظرفیت سردخانه‌های لرستان 180 هزار تن اضافه خواهد و تقریباً نیاز لرستان در این زمینه حل می‌شود.

شاید با خواندن توضیحات بالا به این نتیجه برسید که این مشکل، به‌زودی در لرستان حل می‌شود، اما لازم به ذکر است که تعداد زیادی از این 40 طرح به‌علت مشکلات بانکی بدون سرانجامی باقی‌مانده‌اند.

* نبود سردخانه باعث فروش ارزان سیب بروجرد شده است

محسن کدخدایی یکی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حوزه سردخانه که برای رفع این مشکل در شهرستان بروجرد، شروع به ساخت یک واحد سردخانه با ظرفیت 6 هزار تن کرده است، اظهار کرد: 25 سال است که در حوزه تولید بیسکویت در لرستان فعالیت می‌کنم در سال 93 استاندار وقت از من خواست که برای حل مشکل شهرستان بروجرد در زمینه نبود سردخانه، اقدام به ساخت یک واحد کنم.

این سرمایه‌گذار بیان کرد: به عینه مشکل سیب‌داران شهرستان بروجرد را دیده بودم و شاهد بودم که به‌علت نبود سردخانه در این شهرستان، دلالان سیب بروجرد را که یکی از برندهای کشور است، با نازل‌ترین قیمت خریداری می‌کردند.

وی خاطرنشان کرد: حدود پنج سال است که من سهم خود را انجام داده‌ام، اما متأسفانه مسؤولان بانک کشاورزی طی سالیان گذشته تنها در مسیر من سنگ‌اندازی کرده‌اند.

سرمایه‌گذار لرستانی با بیان اینکه تاکنون چندبار مشکل خود را در ستاد تسهیل استان مطرح کرده‌ام، گفت: با وجود ابلاغ استانداران، مسؤولان بانک کشاورزی استان تسهیلات را پرداخت نمی‌کنند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/25869