کد خبر : 26711
تاریخ : 1399/5/23
گروه خبری : خانواده

یک کارشناس مطرح کرد:

مسئولیت‌پذیری؛ از شرایط استحکام بنیان خانواده

سپهرغرب، گروه خبر :یک کارشناس مسائل خانواده با تأکید بر لزوم مسئولیت‌پذیری همه اعضای خانواده در تمام ابعاد تربیتی، اقتصادی و فرهنگی گفت: این امر، یکی ‌از شرایط استحکام بنیان خانواده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حیدر خلج مسئولیت‌پذیری همه اعضای خانواده را یکی ‌از شرایط استحکام در خانواده‌ها برشمرد و افزود: قرآن‌کریم به ما دستور می‌دهد که هم خودتان با تقوا باشید و هم، خانواده را به سمت تقوا دعوت کنید.

وی با تأکید بر لزوم مسئولیت‌پذیری همه اعضای خانواده در تمام ابعاد تربیتی، اقتصادی و فرهنگی اضافه کرد: نکته دیگری که موجب استحکام و قوام خانواده می‌شود، رعایت حقوق متقابل تمام اعضای خانواده است که ازجمله آن‌ها، حقوق زن نسبت به مرد، حقوق والدین نسبت به فرزندان و حقوق فرزندان نسبت به والدین است.

خلج ایجاد امنیت روانی و روحی در تمام اعضای خانواده را باعث استحکام خانواده‌ها و دارای اهمیت وافری بیان کرد و گفت: اختلافات و مشاجرات بین خانواده‌ها، باید به‌صورت عاقلانه و عادلانه حل شود.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه بهترین راه‌حل اختلافات و مشاجرات بین خانواده‌ها مشاوره و هم‌فکری است، اظهار کرد: مرد به‌عنوان مدیر یک خانواده، تأثیر مهم مدیریتی دارد و باید در حل اختلاف بین اعضای خانواده و افزایش استحکام آن نقش‌آفرین باشد.

وی طلاق را آخرین راه‌حل جدایی عادلانه بین زن و مرد دانست و با تأکید بر لزوم محبت در آن به نقش عطوفت در خانواده اشاره کرد و افزود: اعتماد بین والدین از طریق محبت به‌دست می‌آید. به‌عبارت دیگر محبت، کلید اعتماد اعضای خانواده بوده و اثرات زیادی بر خانواده دارد که نخستین آن رحمت الهی است.

خلج با بیان اینکه اسلام بر محبت و عطوفت بین اعضای خانواده تأکید دارد، افزود: در حدیثی از امام معصوم(ع) آمده است که «زن و مرد تا زمانی‌که دست در دست هم دارند، گناهان‌شان از لابلای انگشتانشان خارج می‌شود.»

این کارشناس مذهبی احسان و احترام به والدین را از طریق محبت، موجب عاقبت‌به‌خیری انسان‌ها دانست و افزود: در آیات قرآن بر احسان به والدین تأکید شده، چنانکه در حدیثی آمده است که حتی نگاه به والدین هم عبادت به حساب می‌آید، کما اینکه درخصوص احسان به پدرومادر، احسان به مادر از جایگاه ویژه‌تری از دیدگاه اسلام برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه توجه و احترام به والدین، امری است که هم عقل و هم شرع آن ‌را مهم می‌داند، گفت: نه‌تنها در اسلام، بلکه در سایر ادیان نیز بر احترام و تکریم والدین تأکید شده، بدین معنا که احترام به والدین امری انسانی است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/26711