کد خبر : 27660
تاریخ : 1399/6/11
گروه خبری : سلامت

مسافرانی که از سفر بازگشته‌اند، یک‌هفته از حضور در تجمعات خودداری کنند

معاون ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به اینکه حجم مسافرت‌های هفته گذشته، بسیار بالا بود و اثرات این حجم از سفرهای تابستانی را طی 10-14 روز آتی خواهیم دید، گفت: مسافرانی که از سفر بازگشته‌اند، باید طی پنج تا هفت‌روز از حضور در تجمعات خودداری کنند، زیرا ممکن است ناقل ویروس بوده و فعلاً بدون علامت باشند.

رضا جلیلی‌خشنود؛ معاون ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا بیان کرد: بارها از طریق رسانه‌ها از مردم خواهش کرده‌ایم که نسبت به مسافرت در تعطیلات هفته گذشته احتیاط بیشتری داشته باشند. ما در حال نزدیک شدن به فصل پاییز هستیم و قطعاً با موجی از بیماری‌های تنفسی و عفونی مواجه خواهیم شد که با شروع این فصل، بار عفونی مراکز درمانی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد و این مسئله بر توان کادر درمان بی‌تأثیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: حجم مسافرت‌های هفته گذشته بسیار بالا بود و اثرات این حجم از سفرهای تابستانی را طی 10-14 روز آتی خواهیم دید. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعم‌از دورکاری و لغو طرح ترافیک، آمار فوتی‌های این ویروس را از 250 به 110 رسانده‌ایم، اما متأسفانه این عدم رعایت، ما را در هفته‌های آتی با مشکل روبه‌رو می‌کند.

معاون ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران یادآوری کرد: مسافرانی که از سفر بازگشتند، باید به این نکته توجه کنند که طی بازه پنج تا هفت‌روز از حضور در تجمعات خودداری کنند، زیرا که ممکن است ناقل ویروس بوده و فعلاً بدون علامت باشند. این بازه یک‌هفته‌ای به این دلیل است که درصورت بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

کتایون نجفی‌زاده؛ رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان در بخش دیگری از این برنامه درخصوص اهدای عضو گفت: مرگ مغزی؛ نوعی از موهبت الهی است که به فردی که هنوز قلب در سینه او می‌تپد، داده می‌شود تا پیش از اینکه سموم به سایر اعضای او ترشح شود و اعضا را نابود کند، اعضای قابل‌اهدای خود را به نیازمندان عضو اهدا کند.

نجفی‌زاده ادامه داد: مشکلی که ما در اکثر مواقع با آن روبه‌رو می‌شویم، این است که خانواده‌ها تصور می‌کنند تا زمانی که قلب می‌تپد، احتمال برگشت وجود دارد و مرگ مغزی را با کما اشتباه می‌گیرند. مطالعاتی در دنیا و در ایران انجام شده، نشان می‌دهد که اگر کسی کارت اهدای عضو داشته باشد، احتمال اینکه خانواده‌اش با اهدای عضو او مخالفت کنند، دو برابر می‌شود.

وی درخصوص اهدای عضو در افراد سالم گفت: همواره احتمال نیاز افراد سالم به اهدای عضو 6 برابر بیشتر از این است که خود ما درصدد اهدای عضو باشیم؛ حتی اگر از منظر سود و منفعت هم به مسئله اهدای عضو نگاه کنیم، احتمال اینکه خود ما به عضو نیاز پیدا بکنیم، بیشتر است.

* کارت اهدای عضو، اهدا را تسهیل می‌کند

رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به مشکلات پذیرش اهدای عضو از سمت خانواده‌ها بیان کرد: این نگرانی همیشه وجود دارد که حتی با وجود دریافت کارت، باز هم خانواده‌ها با مسئله اهدای عضو کنار نیامده و همچنان منتظر باشند. واکنش خانواده‌ها در چنین شرایطی کاملاً طبیعی است، اما بعد از دست دادن و قطع امید از برگشت یک‌نفر به زندگی، خانواده هم درصدد این برمی‌آید که خواسته و وصیت عزیز ازدست‌رفته‌اش را برآورده کند و این مسئله با دریافت کارت اهدای عضو تسهیل می‌شود.

نجفی‌زاده با تشریح چگونگی دریافت کارت اهدای عضو اظهار کرد: انجمن اهدای عضو ایرانیان، روند اهدای عضو را به ساده‌ترین شکل ممکن تبدیل کرده تا اهدای عضو، صدقه جاریه‌ای باشد برای کسانی که می‌خواهند نام‌ویادشان بعد از مرگ نیز در اذهان به یادگار بماند.

وی اضافه کرد: کسانی که تمایل دارند کارت اهدای عضو دریافت کنند، با ارسال کد ملی خود به سرشماره 3432 و در ادامه ارسال تاریخ تولد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن کارت اهدای عضو خود را دریافت کرده و در سامانه اهدای عضو نیز ثبت می‌شوند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/27660