کد خبر : 28042
تاریخ : 1399/6/17
گروه خبری : گردشگری

نمایندگان یونسکو برای ثبت جهانی اورامانات از «جوانرود» بازدید می‌کنند

فرماندار جوانرود گفت: بازدید میدانی نمایندگان سازمان یونسکو برای ثبت جهانی اورامانات، به‌زودی از روستاهای «قلاجه»، «کلاش‌لولم» و «شالیگاه»(شالگی) این شهرستان انجام می‌شود.

رستگار یوسفی روز گذشته در جلسه رفع موانع ثبت جهانی اورامانات که با حضور معاون دفتر پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در فرمانداری جوانرود برگزارشد، افزود: با ثبت جهانی اورامانات، تحولات بزرگی در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و زیرساخت‌های منطقه‌ ایجاد خواهد شد.

وی به تمهیدات لازم برای رفع ثبت جهانی اورامانات اشاره و اظهار کرد: با تصمیماتی که در این جلسه اتخاذ شد که با مشارکت مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد، ادارات و نهادهای شهرستان تمام تلاش خود را برای حل مشکلات روستاهای یادشده برای ثبت جهانی اورامانات، به‌کار خواهیم گرفت.

فرماندار جوانرود با اشاره به‌لحاظ شدن 14 روستای شهرستان جوانرود در فهرست ثبت جهانی اورامانات، خواستار توجه ویژه و تخصیص اعتبار برای تأمین و اجرای زیرساخت‌های موردنیاز و برنامه‌های مدنظر در این روستاها شد.

معاون دفتر پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز با بیان اینکه اورامانات در آستانه ثبت جهانی است، گفت: یکی از پروسه‌های باقی مانده برای تأیید ثبت جهانی اورامانات، بازدید میدانی نماینده یونسکو است که قرار است به‌زودی انجام شود.

بهرام رضایی با بیان اینکه ایران سالانه پرونده مربوط به یک اثر را می‌تواند به یونسکو ارسال کند، افزود: امسال جهانی شدن اورامانات به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم نواقص موجود تا زمان بازدید نماینده این سازمان، برطرف شده یا کارهای اجرایی برای رفع آن آغاز شود.

وی اظهار کرد: گستردگی عرصه ثبت جهانی اورامانات با 106 هزار هکتار و محدوده حریم آن نیز به 303 هزار هکتار می‌رسد که بخش اعظم آن در استان کرمانشاه و بخش دیگری در استان کردستان قراردارد.

نماینده وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: تاکنون جلسات متعددی در وزارتخانه، استانداری کرمانشاه با استاندار، فرمانداران و مدیران کل برای رفع مشکلات ثبت جهانی اورامانات برگزار شده است.

رضایی به اهمیت همراهی و مشارکت مردم برای ثبت جهانی اورامانات اشاره کرد و گفت: برای جلب‌نظر موافق نماینده اعزامی، لابی سیاسی نمی‌توان انجام داد، چراکه دیدگاه آن‌ها فنی و واقعی است و در این راستا همراهی مردم نقش بسیار تعیین‌کننده خواهد داشت.

وی یاد آوری کرد: با ثبت جهانی اورامانات تحولات مهمی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و توسعه همه‌جانبه منطقه‌ ایجاد می‌شود که باید آن ‌را به فال نیک گرفت.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/28042