کد خبر : 28073
تاریخ : 1399/6/18
گروه خبری : جامعه

مذمت تجمل‌گرایی در زندگی اسلامی

دشمن در تلاش است تا انسان‌ها را از مسیر تکامل دور سازد و برای رسیدن به این هدف، از تمام توان خود استفاده می‌کند. یکی از وسیله‌های که به‌وسیله آن، انسان‌ها را از مقام انسانیت دور می‌سازد، سبک زندگی تجملاتی است. ما در این نوشتار به صورت اختصار درباره مذمت تجمل گرایی پرداخته‌ایم.

*خانم‌ها و آقایان بخوانند:

چشم و هم‌چشمی عاملی است تا زندگی به سمت تجمل‌گرایی پیش برود. چون دوست من فلان مدل مبل را برای خانه خودشان خریدند، منم باید بالاتر را داشته باشم و بهترین زیورآلات را استفاده کنم. تفکرات خودمان را عوض کنیم و از چشم و هم چشمی اجتناب کنیم و زندگی خودمان را در مسیری قرار دهیم که رشد معنوی کنیم نه اینکه رشد در ضد اخلاق داشته باشیم؛ سبک زندگی تجملاتی را کنار بگذاریم و سبک زندگی اسلامی را انتخاب کنیم تا آرامش، لذت و امنیت در زندگی ایجاد شود. وقتی تاریخ زندگانی حضرت زهرا (سلام الله علیها) را مطالعه می‌کنیم، با یک زندگی ساده، به دور از تجملات را مشاهده می‌کنیم و این می‌تواند یک الگوی درستی برای همه ما باشد. «ساده زیستی دختر پیامبر یک نمونه برای زنان امروز جامعه ماست. ما روحیه مصرف گرایی را کنار بگذاریم و در زندگی به حد لزوم اکتفا کنیم و از افراط بپرهیزیم و آرزوهای حقیر و کوچک را فدای ارزش‌های بزرگ کنیم؛ نمونه کامل آن را در زندگی فاطمه زهرا (علیهاالسلام) می‌توان در تاریخ مشاهده کرد. جهیزیه دختر پیامبر، فقیرانه‌ترین جهیزیه‌ای بود که در آن روز در بین مردم رایج بود.»

*نگاه امیرالمومنین (علیه‌السلام) به تجملات

تجمل‌گرایی در زبان بزرگان دینی مورد مذمت و نکوهش قرار گرفته و هیچ یک از بزرگان دین، آن را تایید نکردند بلکه همیشه با زبان مذمت آن را مورد نکوهش قرار دادند. روایتی از امیرالمومنین علی (علیه السلام) هست که فرمودند: «زخارف الدنیا تفسد العقول الضعیفة؛ زرق و برق‌های دنیا عقل‌های ضعیف را فاسد می‌کند.»

*نگاه قرآن

اسلام نمی‌گوید هیچ استفاده‌ای از سرمایه دنیا نداشته باشید، بلکه می‌گوید جانب اعتدال را رعایت کنید. برای رسیدن به کمال، باید گام به گام از دستورات قرآن تبعیت کنیم. «خداوند در قرآن می‌فرماید؛ بخورید و بیاشامید؛ ولی از حد نگذرانید. به درستی که خداوند، اسراف کنندگان (تجاوز کنندگان از حد) را دوست نمی‌دارد.»

*باید حساب پس بدهید، حواستان است؟

افرادی که سعی می‌کنند تجملاتی زندگی کنند و با سرمایه‌های باد آورده و بعضا از راه اختلاس و دزدی از بیت‌المال به نان و نوایی رسیدن باید بدانند که تمام این ثانیه‌ها را باید در دادگاه الهی جواب پس دهند و هیچ راه فراری هم نخواهند داشت. رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «کسی که بنایی برای دیدن و شنیدن مردم می‌سازد، خدای متعال آن بنا را طوقی برگردنش کرده و او را به آتش می‌اندازد.» از آن حضرت سؤال شد: منظور از بناکردن برای دیدن و شنیدن مردم چیست؟ حضرت فرمودند: «بنایی است که زیادتر از احتیاج بسازد؛ بدان منظور که بر همسایگان و برادران دینی خود مباهات ورزد.»

منبع: راسخون

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/28073