کد خبر : 28271
تاریخ : 1399/6/20
گروه خبری : جامعه

رابطه تغذیه دختران نوجوان با داشتن فرزندان سالم

تغذیه دختران نوجوان در دوران بلوغ اهمیت فراوانی دارد. در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب کافی داشته و از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند، 10 الی 15 سانتی متر قد کشیده و وزن آنها نیز اضافه می‌شود که این افزایش قد باعث می‌شود در آینده فرزندان سالمتری داشته باشند.

یک متخصص تغذیه گفت: دختران قدبلند ذخایر غذایی کاملی دارند و در هنگام بارداری جفت بزرگتری ساخته و از این رو تغذیه بهتری از طریق این جفت به جنین رسیده و فرزندان آنها سالم تر به دنیا می‌آیند.

وی اظهار کرد: دختران در دوران بلوغ نیاز زیادی به آهن و کلسیم پیدا می‌کنند و اغلب آنها در این ایام رژیم گرفته یا از غذاهای فست فود استفاده می‌کنند که موجب عدم تأمین نیازهای تغذیه‌ای آنها شده و ذخایر بدنی آنها تحلیل می‌رود.

وی در ادامه افزود: تغذیه فقط شامل خوردن و لذت بردن نمی‌شود؛ باید به سلامتی اندیشید چراکه رساندن 50 ریزمغذی و اسیدهای چرب آمینه به سلول‌های بدن از طریق مواد غذایی ضروری است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه روش تغذیه اکثر دختران جامعه نادرست است، ادامه داد: سرعت افزایش تکثیر سلولی در دوران بلوغ شبیه به نوزادی است که تازه به دنیا آمده و با سرعت رشد کرده و در طول 5 الی 6 ماه وزن او به دو برابر می‌رسد و در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب کافی داشته و از تمام گروه‌های غذایی استفاده کنند، 10 الی 15 سانتی متر قد کشیده و وزن آنها نیز اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر زنان می‌خواهند فرزندان آنها دچار بیماری نشوند در هنگام ورود به حاملگی باید دارای وزن مناسب باشند، گفت: هم اکنون 60 درصد از دختران کشور دچار کم خونی هستند که اثرات منفی بر روی رشد آنها در دوران بلوغ دارد.

*باید دید دختران در دوران بلوغ به چه میزان مواد مغذی احتیاج دارند؟

در این گروه سنی نمی‌توان میزان مواد مغذی مورد نیاز را به طور دقیق مشخص کرد، زیرا از فردی به فرد دیگر متفاوت است، ولی به طور کلی برای تامین انرژی و انجام فعالیت‌ها، به ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین نیاز دارند و تامین ویتامین‌هایی مانند تیامین (ویتامین B1)، ریبوفلاوین (ویتامین B2) و ویتامین B3 که در چرخه انرژی فعالیت دارند، ضروری است.

کافی است که در تغذیه روزانه خود، با توجه به قد و وزن و میزان فعالیت، از گروه نان و غلات معادل 30 گرم نان (یک کف دست نان بربری یا سنگک یا تافتون، و یا چهار کف دست نان لواش) 2 تا 5 قاشق غذاخوری سر صاف برنج، نصف لیوان ماکارونی پخته، یک عدد سیب زمینی متوسط، سه عدد بیسکوییت، یک سوم لیوان حبوبات پخته مثل عدسی یا لوبیا چیتی و سویا مصرف کنند. همچنین سبزی‌ها باید به صورت پخته و خام و با رعایت تنوع لازم به مقدار 300 تا 700 گرم در روز برای هر باید مصرف شوند. هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزیجات خام و نصف لیوان سبزی‌ها ی پخته است. لازم به یادآوری است که خیار، گوجه فرنگی، لوبیا سبز و نخود فرنگی نیز جزء سبزی‌ها محسوب می‌شوند.

گروه دیگری از مواد غذایی که در تغذیه افراد مهم هستند، شیر و فرآورده‌های آن مانند ماست، دوغ و کشک است که از این گروه 2 تا 3 واحد در روز باید مصرف شود. هر لیوان شیر معادل یک لیوان ماست، یک لیوان کشک و دو لیوان دوغ است.

منبع: تندرست نیوز

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/28271