کد خبر : 29199 تاریخ : 1399/7/5 گروه خبری : استانها |
|
«خرمآباد» شهر بدون خطکشی |
|
یکی از انتقادات مطرح شده در مورد شهرداری خط کشی معابر اصلی و ورودیهای شهر است، نبود خط و یا کمرنگ شدن خط کشی خیابانها سبب بی نظمی در ترافیک شهر شده، از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که نبود خط کشی منجر به بروز تصادفات در سطح شهر میشود. متاسفانه شهرداری اگر هم هراز چندگاهی اقدام به خط کشی میکند به دلیل کیفیت پایین رنگ و عدم شستشو در مدت زمان کوتاهی شاهد نامرئی شدن آن هستیم. در حالی که خط کشی خیابانهای شهر وظیفه ذاتی شهرداری است اما به دلایلی در خرمآباد توجه چندانی به این امر نمیشود و همین امر علاوه بر وجود بی نظمی، انتقاد و نارضایتیهایی را به دنبال داشته است. با توجه به افزایش خودورها در خرمآباد توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی اهمیت بیشتری پیدا کرده و در این میان خط کشی از موضوعات بسیار مهم است، اما متاسفانه در شرایط فعلی با معضلی به نام نبود خط کشی در خیابانهای شهر مواجه هستیم. در مورد نقش خطکشی خیابانها میتوان گفت علائم و خط کشیها رانندگان را در مورد خطرات و موانع احتمالی آگاه میسازد، از طرفی رانندگان با وجود خط کشی نسبت به اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی متعهدتر میشوند. به نظر میرسد با توجه به اهمیت حرکت در بین خطوط خط کشی خیابانها از اهمیت بسزایی برخوردار است و شهرداری باید این موضوع را به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار دهد.
خط کشی جزو اولویتهای ضروری در همین زمینه رییس پلیس راهنمایی و رانندگی لرستان در گفتوگو با خبرنگار فارس به ضرورت و لزوم خطکشی در معابر اشاره کرده و میگوید: خط کشی معابر و خیابانهای اصلی و فرعی شهر به منظور کاهش تصادفات همچنین هدایت و مدیریت ترافیک ضروری است، از طرفی علائم افقی نقش بسزایی در انظباط شهر دارد. سرهنگ مرتضی چغلوند تاکید میکند: چنانچه معبری احداث شود ایجاد خط کشی جزو اولویتهای آن است، چرا که خیابان بدون خط کشی مانند بیابانی است که هیچ گونه جهتی در آن مشخص نیست. وی با بیان اینکه نصب انواع علائم و انواع خط کشی در راهها وظیفه اداره کل راهدای است، میافزاید: اما احداث خط کشی در داخل شهر برعهده شهرداری است، خط کشی علاوه بر نظم بخشی ترافیک جایگاه مهمی در فرهنگ رانندگی نیزدارد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان ضمن انتقاد از نبود خط کشی در خیابانهای خرمآباد خاطر نشان میکند: پلیس راهنمایی و رانندگی برحسب وظیفه قانونی چنانچه هر گونه نقصی را در این زمینه مشاهده کند، علاوه بر برگزاری جلسات مراتب را کتبا به سازمان مربوطه اعلام میکند. وضع خط کشی شهر مطلوب نیست دبیر شورای ترافیک لرستان نیز با بیان اینکه نه تنها خرمآباد بلکه همه شهرهای ما از لحاظ خط کشی وضع مطلوبی ندارد، میگوید: این در حالی است که خط کشی در معابر در واقع فرمانی برای حرکت ماشین و عابر پیاده است، در حاشیه خیابانها نیز خط کشی مرز پوسته جاده یعنی آسفالت با پیاده رو است. حمید رضا کشاورز خاطرنشان میکند: در صورت نبود خط کشی شاهد بی نظمی درترافیک هستیم، البته در خصوص خط کشی با دو مسئله روبرو هستیم یکی خود خط کشی است که شهرداری باید انجام بدهد دوم کاربرانی است که از این خط کشیها استفاده میکنند. وی تاکید میکند: اگر خط کشی نباشد نمیتوان تفکیک کرد که خط سبقت و خط عبور و مرور کجاست، در نتیجه خط کشی امری ضروری است. دبیر شورای ترافیک استان در ادامه با اشاره به اینکه اولویت بندی خط کشی با خیابانهای اصلی به سمت خیابانهای فرعی است، عنوان میکند: خط کشی عابر پیاده را هم مشخص کردهایم که عابر پیاده طبق برخورد اجتماعی باید از آن استفاده کند. تاکید بر کیفیت رنگ کشاورز در مورد پاک شدن خط کشیها نیز توضیح می دهد: خط کشی را یا خود شهرداری انجام میدهد یا اینکه شرکتی قرارداد منعقد میکند، اما در این میان نوع رنگی خیلی مهم است، اگر رنگ کیفیت داشته باشد و یک ماه شستشو شود خودش را نشان میدهد، بنابراین شهرداری اگر قراردادی در خصوص خرید رنگ منعقد میکند قرارداد باید تضمینی باشد.
دبیر شورای ترافیک استان ادامه میدهد: نکته دیگر مصالح است که حتما باید ضخامت کافی را داشته باشد، اما نکته مهم در خرمآباد شستشوی خط کشیها به دلیل وجود درختان زیاداست، زمان خط کشی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد آسفالت حتما باید استراحت لازم را داشته باشد زیرا در صورت گرم بودن رنگ را میخورد. به گفته کشاورز استفاده از رنگ استاندارد ، نگهداری و زمان خط کشی همچنین تمیز بودن آسفالت از نکاتی است که برای خط کشی باید مورد توجه قراربگیرد. آغاز خط کشی در آینده نزدیک معاون عمرانی شهرداری خرمآباد نیز در پاسخ به اظهارنظرهای مسوولان و کارشناسان مبنی بر نبود خط کشی معابر شهر به خبرنگار فارس میگوید: ما انتقادات شهروندان و کارشناسان را میپذیریم اما مشکل اصلی به وضع مالی شهرداری مربوط میشود، البته در صدد هستیم ظرف یکی دو هفته دیگر خط کشی را آغاز کنیم. علیرضا صادقی عنوان میکند: اولویت شهرداری برای خط کشی ورودی و خروجیهای شهر مانند الشتر –خرمآباد ، ورودی خیابان سردار سلیمانی، خیابانهای اصلی شهر از شقایق تا میدان امام ، شریعتی و خیابان انقلاب است. وی اعتبار لازم برای خط کشی معابر شهر را حدود 500 میلیون تومان عنوان و میافزاید: اکنون مشکل تهیه رنگ است. در گذشته رنگ مورد نیاز را به صورت قرضی هم میتوانستیم تهیه کنیم، اما اکنون باید پول را واریز و سپس سفارش را بعد از یک ماه تحویل بگیریم و همین کار را دشوار کرده است. کثیفی و ناپدیدن شدن خط کشی معاون عمرانی شهرداری خرمآباد میگوید: بهترین زمان برای خط کشی اوایل مهر و آبان ماه است زیرا بارندگی کثیفی خیابانها را شستشو میدهد، اما در تابستان دمای هوا زیاد است و خط کشی از بین میرود. صادقی در خصوص ناپدید شدن خط کشیها اظهار میکند: متاسفانه نه تنها در خرمآباد، بلکه هر جای ایران رنگ انجام میشود پس از سه روز به دلیل کثیفی ناپدید میشود، خود ما همین یکسال پیش خط کشی انجام دادیم اما پس از مدتی ناپدید شد. وی میافزاید: برای رفع این مشکل نیازمند تهیه دستگاه مخصوص شسستشو و نیرو هستیم اما دستگاه گران است، شهرداری خرمآباد هم که به لحاظ مالی وضع مطلوبی ندارد. این مسوول شهرداری خرمآباد عنوان میکند: البته برای جلوگیری از کثیف شدن رنگ قرار است مادهای از جنس نانو روی رنگ نصب شود، این ماده مانند لاک است.
به گزارش فارس معاون عمرانی شهرداری خرمآباد در پایان صحبتهای خود به اهمیت خط کشی معابر اشاره و میگوید: خط کشی نقش مهمی در ساماندهی ترافیک، تعیین لاینها، پارک خودروها دارد، به تعبیری خط کشی شهر بودن شهر را نشان میدهد. |
لینک | |
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/29199 |