کد خبر : 29717
تاریخ : 1399/7/14
گروه خبری : زیست بوم

فروش خاک جنگل؛ کیلویی 5000 تومان

 

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه خاک جنگل را کیلویی پنج‌هزار تومان در میدان ونک تهران به فروش رسانده‌اند، گفت: منابع طبیعی قابل‌وقف نیست.

اسماعیل کهرم در حاشیه همایش هم‌اندیشی برای صیانت از شاهوار به میزبانی شاهرود، با بیان اینکه شاهوار؛ کوهی که باید تا نسل‌ها مردم شاهرود از مواهب آن استفاده کنند، اما با بولدرز و مواد منفجره به جان او افتاده و چهره‌اش را خشمگین کرده‌اند، ادامه داد: در پاسخ به این حرکت باید گفت، چرا به اسم توسعه باید این‌چنین به داشته‌های طبیعی یک ملت تاخت؟

وی با بیان اینکه اگر جنگل ابر و شاهوار از بین برود و ظرفیت یک‌دهم جمعیت فعلی را داشته باشد، همه را از دست می‌دهد، افزود: چه نفعی از بوکسیت به مردم ناحیه می‌رسد. زمانی که صحبت از این تخریب‌ها می‌شود، یاد زابل می‌افتم که اهالی منطقه با غرور می‌گفتند، ما حاشیه‌نشین هامون هستیم و روزی آن‌ها از همین دریاچه کسب می‌شد. امروز با از بین رفتن هامون، شهر زابل پژمرده شد که خدا نکند چنین بلایی سر شاهرود زیبا بیاید.

بوم‌شناس و فعال محیط‌زیست با بیان اینکه اگر شاهوار تخریب شود، جایی برای زندگی حدود 300 الی 400 هزار شاهرودی به‌جا نمی‌ماند، ابراز کرد: این مواهب نظیر سلامتی که تا زمانی از بین نرفته اهمیت آن معلوم نمی‌شود. با بی‌تدبیری دریاچه هامون با 400 هزار هکتار خشک و به‌جای آب، ریگ و خاک جایگزین شهر زابل شد.

کهرم با بیان اینکه کوهی نظیر دماوند تنها یک کوه نیست، بلکه جنبه فرهنگی و تاریخی برای ما دارد، تصریح کرد: کوهی که روزگاری آرش کمان‌گیر از آنجا تیر خود را رها و حدود مملکت را با آن تعیین کرد. اکنون به عناوین مختلف کوه را تقسیم‌بندی و اعلام کرده‌اند. قسمتی از آن مالک خصوصی دارد. قله دماوند که نماد یک اثر ملی-طبیعی به همه ملت ایران تعلق دارد و جنگل‌های هیرکانی شمال ایران با قدمت بیش از 30 میلیون سال چگونه وقف می‌شود؟

وی با بیان اینکه در میدان ونک تهران، یک خاور خاک جنگل‌های شمال را کیلویی پنج هزار تومان به فروش می‌رساند، افزود: برای خاکی که 100 سال هر یک سانتی‌متر آن طول می‌کشد تا ساخته شود، مردم صف‌کشیده بودند. این خاک حاصلخیز که جنگل را ایجاد کرده، حال طبیعت بدون آن چگونه رشد کند؟

مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست با بیان اینکه سنگ و صخره بر اثر فرسایش تبدیل به خاک شده‌اند، ابراز کرد: 400 سال طول زمان تبدیل شدن یک سانتی‌متر سنگ به خاک است و همچنین تبدیل 30 سانتی‌متر خاک کشاورزی 12 هزار سال طول می‌کشد. آیا زمان آن نرسیده که حرکت اجتماعی برای حفظ محیط‌زیست شکل گیرد؟

کهرم اضافه کرد: آیندگان چه‌طور به ما نگاه خواهند کرد و باید پرسید ما در قبال حفظ میراث طبیعی چه کرده‌ایم. انفال یا پدیده‌هایی را که صاحب بخصوصی ندارند، چرا وقف می‌کنیم؟ قطعاً به‌خاطر این حیف‌ومیل در محیط‌زیست، آیندگان به ما خرده خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه در حال گذراندن شرایط سختی برای حفظ محیط‌زیست هستیم، افزود: علی‌رغم این تفاسیر می‌توانیم با اتکا به تمدن و فرهنگ، کسانی را که درصدد تخریب منابع طبیعی هستند، با درایت پس زده و آن‌ها را به عقب برانیم.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/29717