کد خبر : 31483
تاریخ : 1399/8/18
گروه خبری : استان‌ها

حیف و میل شدن گوجه‌فرنگی صادراتی در مرز پرویزخان

کارشناس مسئول قرنطینه گیاهی مرز پرویزخان گفت: صادرکنندگان به محض آزاد شدن صادرات گوجه‌فرنگی و سود بالای آن، بلافاصله بدون توجه به ظرفیت بازار عراق اقدام به حمل محموله‌های صادراتی به طرف مرز کرده‌اند.

در روزهای گذشته شاهد افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در استان تا بیش از ۱۵ هزار تومان بوده‌ایم این در حالی است که در چند قدمی ما این محصول به راحتی حیف و میل و دور ریخته می‌شود.

همزمان با گرانی این محصول، در مرز پرویزخان صادرات گوجه فرنگی رونق گرفته اما زیرساخت‌های این مرز باز هم جوابگوی این حجم از صادرات و طعمه صادرکنندگان نیست.

قصه معطلی کامیون‌های زیربار تره‌بار در این مرز تکراری‌ست که این‌بار این معطلی سبب از بین رفتن هزاران تن از محصول آب‌بری شده که برای هر هکتار آن ۸ هزار مترمکعب آب مصرف می‌شود.

سیدیونس ابراهیمی‌زاده کارشناس مسئول قرنطینه گیاهی مرز پرویزخان، در مورد دلایل امحای گوجه فرنگی صادراتی، اظهار داشت: در مورخه ۲۵ مهرماه امسال که عوارض گوجه‌فرنگی از طرف اقلیم کردستان عراق برداشته شد و صادرات این محصول آزاد شد، چون در روز اول کیلویی ۲۰-۱۵ هزار تومان سود داشت، متأسفانه صادرکنندگان بدون توجه به ظرفیت‌های تخلیه و بارگیری گمرکات دو طرف ایرانی و عراقی مرز پرویزخان اقدام به کشاندن یک‌هزار و ۱۰۰ کامیون گوجه فرنگی طی سه روز به مرز کردند.

وی ادامه داد: دلایلی از جمله مسافت طولانی مبدأ بارگیری تا مرز، گرمای هوا و بارگیری در کامیون عراقی غیریخچالی و بدون پوشش چادر، تا رسیدن به گمرک عراق دچار افت کیفیت شده و البته طرف عراقی نیز با اهمال کاری یکی دو روز محموله‌ها را معطل کرد که نهایتاََ تعدادی از آن‌ها فاسد شدند.

کارشناس مسئول قرنطینه گیاهی مرز پرویزخان ادامه داد: متاسفانه این قضیه هر ساله چندین مرتبه در مرز پرویزخان تکرار می‌شود و صادرکنندگان به محض آزاد شدن صادرات محصولی و سود بالای آن در روز اول، بلافاصله مرز را مملو از آن محصول کرده و چنین مشکلاتی را پدید می‌آورند.

وی ادامه داد: هفته گذشته با همت مدیر گمرک پرویزخان، جلسه‌ای در گمرک طرف مقابل با حضور مسئولین دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شد و رایزنی‌های خوبی با طرفین عراقی درخصوص اهمال‌کاری و عدم ترخیص به موقع محموله‌های گوجه فرنگی و سایر مشکلات صادرات بخش کشاورزی به عمل آمد.

ابراهیمی‌زاده تصریح کرد: در هفته اخیر از تعداد یک‌هزار و ۳۴۰ محموله صادراتی کشاورزی تنها دو محموله از طرف قرنطینه گیاهی عراق برگشت داده شد یعنی از تعداد ۳۳۰ محموله گوجه‌فرنگی صادراتی فقط یک محموله برگشت دادند.

وی گفت: تمام محموله‌های صادراتی کشاورزی پس از بازدید و تأیید کارشناسان قرنطینه گیاهی و صدور گواهی بهداشت به عراق صادر می‌شوند و از صادرات هرمحموله‌ای که آلودگی به آفات و بیماری گیاهی داشته باشد جلوگیری به‌عمل خواهد آمد.

ابراهیمی‌زاده اضافه کرد: اگر صادرکنندگان بخش کشاورزی با توجه به ظرفیت‌های کنونی ترخیص روزانه کالا در گمرکات دو طرف و همچنین ظرفیت بازار عراق اقدام به حمل محموله‌های صادراتی کنند شاهد وقوع چنین اتفاقات تلخی نخواهیم بود.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/31483