کد خبر : 31966
تاریخ : 1399/8/27
گروه خبری : اقتصادی

پیشنهاد ممنوعیت مقطعی صادرات گوجه فرنگی مطرح است

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: پیشنهاد ممنوعیت مقطعی صادرات گوجه فرنگی به منظور تنظیم این محصول در بازار مطرح شده است.

بهزاد باباخانی روز دوشنبه اظهارکرد: محصول گوجه فرنگی در مقطعی از پاییز به دلیل اینکه در هیچ جای کشور برداشت نمی شود در بازار کاهش پیدا کرده که همین موضوع منجر به افزایش قیمت آن می‌شود.

وی افزود: در این مقطع از سال در صورتی که صادرات گوجه به کشورهای اطراف همچنان ادامه پیدا کند، میزان محصول بیش از گذشته در بازار کاهش پیدا خواهد کرد و در نتیجه با افزایش غیرمعقول قیمت این محصول روبه رو خواهیم شد.

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه یادآور شد: به منظور تامین نیاز بازار، پیشنهاد ممنوعیت مقطعی صادرات این محصول را ارایه کرده‌ایم که این موضوع امروز در ستاد ملی تنظیم بازار مطرح خواهد شد.

باباخانی به موضوع مشکلات صادرکنندگان گوجه در مرزها اشاره کرد و گفت: به دلیل ظرفیت‌های محدود صادراتی در مرزها، رانندگان کامیون‌ها مجبور می‌شوند برای مدتی در مرز بمانند که همین موضوع منجر به تخریب محصول می‌شود.

ازدحام سیب زمینی در مرز

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مشکلات پیش آمده برای صادرات سیب زمینی در مرزها نیز اشاره کرد و گفت: اکنون با ازدحام کامیون‌های سیب زمینی در مرز پرویزخان روبه رو هستیم.

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه توضیح داد: دولت عراق اعلام کرده بود که از 25 آبان ماه تعرفه‌های خود برای واردات سیب زمینی از ایران را کاهش خواهد داد که این موضوع مورد استقبال تجار قرار گرفت.

باباخانی توضیح داد: بسیاری از تجار برای سود بیشتر و بهره بردن از فرصت برداشت تعرفه‌ها از چند روز قبل محصولات خود را به مرزها فرستادند که این موضوع منجر به ازدحام سیب زمینی‌ها در مرز شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت صادرات سیب زمینی در مرز پرویزخان نهایتا روزی 80 کامیون است، افزود: تنها در شب گذشته 400 کامیون حامل سیب زمینی در مرز پرویزخان معطل شد.

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه تره بار تنها بخشی از محصولات صادراتی ایران به عراق است، گفت: نمی توانیم تمام ظرفیت‌های صادراتی را تنها به صادرات یک محصول اختصاص دهیم.

حل مشکل صادرات تره بار نیاز به عزم ملی دارد

باباخانی به راهکارهای پیشنهادی برای حل موضوع صادرات میوه و تره بار اشاره کرد و گفت: باید یک هماهنگی ملی ایجاد شود تا تجار باتوجه به ظرفیت‌های صادراتی محصولات خود را به مرزها بفرستند تا از معطلی و تخریب آنها جلوگیری شود.

وی پیشنهاد حمل یکسره محصول از مبدا به عراق را مطرح کرد و افزود: تخلیه و بارگیری محصول در پایانه‌های مرزی منجر به تخریب محصول تره بار و کاهش کیفیت آن می‌شود از این رو حمل یکسره می‌تواند علاوه به افزایش سود صادرات منجر شود.

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه ادامه داد: هماهنگی‌های لازم برای حمل یکسره محصول با وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه عراق انجام شده، اما طرف عراقی تاکنون تمایلی در این زمینه از خود نشان نداده است.

باباخانی به اهمیت بسته بندی محصولات کشاورزی در مبدا اشاره کرد و گفت: تجار اگر محصولات خود را به صورت بسته بندی شده و یا با استفاده از کامیون‌های یخچال دار برای صادرات به مرزها ارسال کنند با کمترین کاهش کیفیت روبه رو می‌شوند.

وی توسعه زیر ساخت‌های مرزی را نیز یکی دیگر از راهکارها برای کمک به صادرات میوه و تره بار عنوان کرد و گفت: در صورتی که بتوانیم در مرزها سردخانه و و صنایع بسته بندی ایجاد کنیم از تخریب محصولات کشاورزی در مرزها جلوگیری می‌شود.

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه موافقت‌های لازم برای ارایه تسهیلات در زمینه ایجاد سردخانه و صنایع بسته بندی در مرزها را اخذ کرده ایم، افزود: فراخوان‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در سه مرحله صادر شده است و افرادی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.

54 درصد صادرات غیرنفتی ایران به عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان انجام می‌شود.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/31966