کد خبر : 34441
تاریخ : 1399/10/8
گروه خبری : سیاسی

امیـد به FATF سرپوشی بر ناکارآمدی دولت

سپهرغرب، گروه سیاسی: طرح موضوع FATF و ارتباط دادن واکسن به آن سرپوشی بر ناکارآمدی و کوتاهی‌های مسئولان امر است که در واقع با مطرح کردن چنین مسائلی افکار عمومی را به بازی گرفته ‌اند.

موضوع FATF که از سوی برخی مسئولان مطرح شده و عدم خرید واکسن را به آن ارتباط داده‌اند، این روزها سرتیتر برخی رسانه‌های ملی را به خود اختصاص داده است.

اما واقعیت این است که عدم اجرای تعهدات غربی، شلختگی و بی‌برنامگی سیستم اقتصادی و بی‌عملی در اجرای اقتصاد مقاومتی و ایجاد مشکلات معیشتی برای مردم تحت فشار شدید افکار عمومی قرار گرفته است.

از سویی از فتح‌الفتوح آبی گرم نشده و برخی‌ها هر روز دنبال بهانه هستند که عدم‌الفتح خودشان را توجیه کنند، دیروز حقوق بشر و موضوع‌های هسته‌ای و امروز FATF و دیگر مسائل را مطرح می‌کنند تا بر ناکارآمدی خودشان در مقابل فشار افکار عمومی سرپوش بگذارند.

 سرپوش گذاشتن بر کوتاهی‌ها و مشکلات اقتصادی

در همین راستا، مجتبی میر، کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه موضوع FATF خطراتی را به دنبال دارد، بیان کرد: این موضوع که از جانب برخی مسئولان ما مطرح می‌شود، نوعی سرپوش گذاشتن بر کوتاهی‌ها و مشکلات اقتصادی است که به وجود آورده‌اند.

وی تصریح کرد: به دلیل عدم اجرای برجام، بی‌برنامگی و شلختگی در سیستم اقتصادی، دولت تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته و آن فتح‌الفتوحی که از آن سخن می‌گفتند اتفاق نیفتاده است، بنابراین دنبال بهانه‌ای هستند که برای عدم‌الفتح خودشان مطرح کنند، یک روز موضوع‌های هسته‌ای اعلام می‌شود، روز دیگر حقوق بشر و امروز هم موضوع FATF را طرح می‌کنند تا از فشار افکار عمومی خارج شوند.

این کارشناس با بیان این که همچنین مطرح می‌کنند که نام ایران در لیست کشورهایی است که سیستم مالی پرریسک و پرخطر دارد، اذعان کرد: همه این موارد سناریویی است برای این که از فشار افکار عمومی خارج شوند.

وی با اشاره به این که FATF یک نظام مالی پرنفوذ است و می‌تواند مسائل و مشکلاتی را ایجاد کند، افزود: متاسفانه این روزها حتی بحث خرید واکسن را هم به FATF گره زدند که این اقدام هم بازی با افکار عمومی است.

 ایالات متحده؛ هدایت کننده بزرگترین تروریست دولتی

میر اضافه کرد: آمریکا و کشورهای اروپایی که موضوع FATF را مطرح می‌کنند، مدعی هستند که ایران بزرگترین حامی تروریست در جهان است، در واقع از این طریق می‌خواهند جلوی جریان مقاومت را بگیرند، در حالی که بر خلاف ادعای آن‌ها، ایالات متحده بزرگ‌ترین تروریست دولتی را در منطقه رهبری می‌کند و حرکت‌‌های بزرگی را در این راستا انجام داده است.

وی تصریح کرد: در واقع دست سران آمریکایی به خون خیلی از مردم منطقه خاورمیانه آغشته شده و مشکلات زیادی را برای دولت‌های این منطقه‌ایجاد کرده‌اند، آن‌ها می‌خواهند با این موضوع رابطه تجاری را که برخی از کشورها با جمهوری اسلامی دارند، تحت کنترل بگیرند.

میر افزود: آن‌ها حزب‌الله لبنان را به عنوان یک جریان تروریستی تلقی می‌کنند و هدف FATF مقابله با محور مقاومت است که برخی‌ها در داخل آن را صرفاً با عنوان پولشویی و بحث تروریسم به صورت کلی مطرح می‌کنند، اما دولت‌های غربی در طرح این موضوع برای ایران به دنبال اهداف خاص خودشان هستند.

وی ارتباط دادن موضوع واکسن به FATF را اشتباه اعلام و بیان کرد: پنجشنبه گذشته رئیس بانک مرکزی موضوع تامین مالی خرید واکس را مطرح کرد که به طور کامل با این مسئله بی‌ارتباط است، برخی برای سرپوش گذاشتن بر ضعف‌های خود این موضوع را مطرح کرده‌اند، در حالی که FATF می‌تواند مشکلات خاصی را برای کشور ایجاد کند.

 ارتباط FATF با تحریم شخصیت‌ها و نهادها

این کارشناس اضافه کرد: در واقع موضوع اصلی تروریسمی است که آنها مطرح می‌کنند و FATF با تحریمی که نسبت به برخی شخصیت‌های حقوقی یا حقیقی و برای سپاه پاسداران، نیروی قدس سپاه و فرماندهان افتاده است، بی‌ارتباط نیست و درواقع مشکلاتی را می‌تواند برای کشور ایجاد کند.

وی افزود: باید از طرف صاحب‌نظران، مسئولان و متولیان این موضوع، به آن پرداخته و دقت شود، اینکه تصور می‌شود FATF قانونی برای منع پولشویی است، اشتباه بوده، چراکه آن‌ها تعاریف خاص خودشان را برای تروریسم مطرح می‌کنند و به ناحق اشخاص و نهادهایی را که به محور مقاومت کمک و از آن حمایت می‌کنند، در ردیف فعالیت‌های تروریسم جهانی آورده اند که می‌تواند تهدید آمیز هم باشد.

 تضعیف جریان مقاومت؛ هدف FATF

میر اذعان کرد: FATF به دنبال این است که حامیان مقاومت حذف شوند و در واقع انصارالله یمن، حزب‌الله لبنان و سوریه با مشکلاتی در این خصوص مواجه خواهند شد، باید بررسی بیشتری روی این موضوع صورت بگیرد.

وی با اشاره به توافق‌های هسته‌ای، گفت: رهبری در این باره فرمودند که در قضیه هسته‌ای توافق شد و اسمش را بر جام گذاشتند و بعد برجام‌های دیگری در قضایای منطقه، قانون اساسی کشور و دیگر مسائل به وجود آمد، آن‌ها سعی می‌کنند که این منطق را بین نخبگان و افکار عمومی جامعه منتقل کنند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: هدف این بود که کشور باید به مسائل اساسی و احکامی که مربوط به نظام جمهوری اسلامی است، پایبند باشد، اما آنها به دنبال این بودند که از مسئله فلسطین و حمایت مقاومت و دیگر مظلومان منطقه صرف نظر کنیم، باید مراقب باشیم که مانند قضیه هسته‌ای خودمان را در یک چارچوب قرار ندهیم و مشکلاتی برای ما ایجاد نشود.

وی تأکید کرد: موضوع FATF را به این خاطر مطرح می‌کنند که ایران را به حمایت از تروریسم متهم می‌دانند که این اتهام در این معاهده خودش را نشان می‌دهد، چراکه از نفوذ جمهوری اسلامی ایران در میان ملت‌ها و کشورهایی که در خط اول مبارزه با رژیم صهیونیستی قرار دارند، نگران هستند و سعی می‌کنند با طرح چنین موضوع‌هایی جریان مقاومت را متوقف و تضعیف کنند.

 شلختگی اقتصادی و بهانه‌تراشی مسئولان

میر با تأکید بر این که بر اساس گفته‌های غربی‌ها، این موضوع یکی از راه‌های تضعیف جریان مقاومت است، خاطرنشان کرد: آن‌ها دنبال راهی هستند که بر نارضایتی که مردم از دولت دارند، سرپوشی بگذارند، دستاورد هشت سال گذشته را برجام معرفی کرده‌اند.

وی با بیان این‌که این جنگ روانی است برای این که اگر به موفقیت دست نیافتیم و نتوانستیم اقتصاد را درست کنیم، بهانه تراشی کنیم، تصریح کرد: برجام قرار بود که رابطه پولی و بانکی ایران را با کشورهای جهان برقرار کند، اما موفق نبود دلیلش را FATF و سیستم مالی پر خطر و عدم عضویت ایران در این معاهده مالی مطرح می‌کنیم که همه این‌ها یک بهانه است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/34441