کد خبر : 34823
تاریخ : 1399/10/16
گروه خبری : استان‌ها

اخراج نماینده کارگران شهرداری ایلام

قهرمان مطالبات کارگران شهرداری از نان خوردن افتاد!

سپهرغرب، گروه خبر: نماینده کارگران شهرداری ایلام پس از مصاحبه با خبرگزاری‌ها درخصوص مشکلات کارگران، پیگیری درخواست‌ها و مطالبات آنان، توسط مسئولان شهرداری اخراج شد.

طی روزهای اخیر مطلبی با عنوان بازی شهرداری با کارگران بی‌پناه در خبرگزاری‌ها درج شد که براساس آن عدم پرداخت به‎موقع حقوق کارگران سبب بروز مشکلات معیشتی برای این قشر کم‌درآمد شده است.

اما متأسفانه این مطلب با واکنش مسئولان شهرداری ایلام همراه بود؛ به‎طوری که نماینده کارگران شهرداری که طی مصاحبه‌ای مشکلات و عدم پرداختی‌های شهرداری به این خبرگزاری را منعکس کرده بود، اخراج کردند.

غیاثی، نماینده کارگران شهرداری ایلام گفت: با توجه به اینکه کارگران شهرداری جزء اقشار کم‌درآمد جامعه هستند و عدم پرداخت‌های ماه‌های گذشته مشکلات معیشتی بسیاری را برای آن‌ها به دنبال داشته، بر خود لازم دانستم که این مشکلات را پیگیری و جهت رفع آن‌ها رایزنی‌های لازم را از طریق مراجع قانونی انجام دهم.

      اخراج به‌دلیل پیگیری مطالبات کارگران

وی افزود: به‌دلیل انعکاس مشکلات کارگران و پیگیری درخواست‌ها و مطالبات آنان، مسئولان شهرداری اقدام به اخراج بنده کرده‌اند.

      دلایل شهرداری برای اخراج

این درحالی‌ است که مسئولان شهرداری اخراج وی را به‎دلیل مسائل انضباطی مطرح کردند و همچنین براساس مطالب مطرح‌‌شده توسط آنان، آقای غیاثی از نیروهای بازخریدشده‌ جهاد نصر بوده و استخدام وی در شهرداری خلاف قانون است.

حال سوال این است که اگر نامبرده طبق اذعان شهرداری در شهریورماه سال جاری اخراج شده، چرا هم‌اکنون حکم مجدد بر اخراج نام‌برده صادر شده است؟ اگر نیروی تعدیلی جهاد نصر بوده، چرا شهرداری ایلام تاکنون هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است؟

      عدم رعایت مراحل قانونی جهت اخراج

بر اساس ماده 27 قانون کار درصورتی که کارفرما بخواهد کارگری را به‎دلیل عدم رعایت آیین‌نامه انضباطی اخراج کند، باید پس از دو بار تذکر کتبی و گرفتن نظر مثبت شورای اسلامی کار آن کارگاه (و درصورت نداشتن شورای کار نظر شورای صنفی) فرد را اخراج کند، درحالی که مراحل مذکور در اخراج آقای غیاثی رعایت نشده است.

بی‌شک در چنین شرایطی کارگرانی مانند این فرد توان دفاع از حقوق خود را ندارند و کارگری که عمر خود را با یک حقوق حداقلی طی کرده و امروز نه پس‌انداز قابل توجهی دارد و نه اندوخته‌ای دارد و در تأمین مایحتاج زندگی خود مانده، چطور می‌تواند از حقوق خود در محاکم قضائی دفاع کند، درحالی که طرفش سازمانی با بهترین مشاوران حقوقی و وکلا است!

آیا مسئولان شهرداری به این مسئله فکر نمی‌کنند که وقتی یک کارگر در این شرایط اقتصادی با بیش از 20 سال سابقه بیکار می‌شود چه بلایی بر سرش می‌آید؟ آیا پاسخ کارگرانی که حق خود را مطالبه می‌کنند تا در این شرایط نامساعد اقتصادی بتوانند زندگی‌شان را بگذرانند، اخراج و محرومیت از کار است؟

بنابراین شایسته است شهرداری به این سؤالات پاسخ دهد و علت اینکه در مستندات ارسالی توسط شهرداری ایلام موردی مبنی بر حضور کارگر اخراج‌شده در جلسه دفاع از خود ارائه نکرده و اخراج ایشان برخلاف ماده 27 قانون کار انجام شده است را توضیح دهد.

از مدیرکل کار و رفاه اجتماعی انتظار می‌رود به این مسئله ورود کرده و نتیجه اقدامات خود در این خصوص را در اختیار رسانه‌ها قرار داده تا از تضییع حقوق کارگران توسط کارفرمایان جلوگیری شود.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/34823