کد خبر : 35061
تاریخ : 1399/10/20
گروه خبری : استان‌ها

28.5 درصد صنایع معدنی لرستان در بروجرد واقع شده است

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: 28.5 درصد صنایع معدنی لرستان در بروجرد واقع شده است و هم‌اکنون نیز حدود 300 نفر به‌صورت مستقیم و دو هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این بخش فعالیت می‌کنند.
حمید آزادبخت افزود: شهرستان بروجرد دارای 22 معدن تالک، سیلیس، فلدسپات، شن و ماسه، لاشه و سنگ گرانیت است که از این تعداد 19 معدن فعال می‌باشد.
وی اضافه کرد: همچنین این شهرستان دارای 143 واحد صنایع معدنی است که از این تعداد 114 واحد آن فعال و مابقی غیرفعال است.
وی اظهار کرد: در راستای صدور جواز تأسیس معادن در سطح استان،شهرستان بروجرد جواز تأسیس حدود 11 درصد کل استان را تشکیل می‌دهد که متأسفانه در چند سال اخیر رو به کاهش بوده است.
رئیس اداره صمت بروجرد بیان کرد: با توجه به وجود پتانسیل‌های خوب معدنی شهرستان بروجرد صدور جواز تأسیس معادن جدید 35 مورد بوده که متأسفانه روند کاهش داشته است.
آزادبخت ادامه داد: کل مساحت استان لرستان 28 هزار کیلومتر مربع است که مطالعات و نمونه‌برداری‌های زمین‌شناسی جدید برای مشخص شدن پتانسیل‌های موجود در سطح استان از طریق معاونت وزارت صمت انجام شده است.
وی یادآور شد: در اقدامات انجام شده 53 محدوده امید بخش با مساحت حدود هفت‌هزار کیلومتر مربع در سطح استان شناسایی شده که یک‌هزار کیلومتر مربع آن در شهرستان بروجرد قرار دارد.
رئیس اداره صمت بروجرد ابراز کرد: در این راستا 6 محدوده امید بخش در شمال شهرستان بروجرد شناسایی که بخشی از آن معادن فلزات قیمتی است که با پیگیری‌های انجام شده پروانه اکتشاف بعد از طی مراحل اداری و استعلامات لازم این 6 محدوده از طریق سازمان صمت صادر و در اختیار ایمیدرو قرار داده تا اکتشاف انجام گنجایش و مخازن هر محدوده با توجه به توجیح‌پذیر بودن آن با شراکت بخش خصوصی کارخانجات مختص هر ماده معدنی ایجاد شود.
آزادبخت گفت: با پیگیری نماینده مردم بروجرد درمجلس و دستور وزیر صمت و مدیران کل وزارت و رئیس سازمان صمت و مدیران کل استانی جلسه‌ای هفته جاری جهت دخالت و سرمایه گذاری ایمیدرو وزارت صمت در بروجرد تشکیل و مقرر گردید در اسرع وقت سازمان صمت استان پروانه بهره‌برداری 6 محدوده شناسایی شده در بروجرد صادر نماید.
وی افزود: همچنین مقرر شد ایمیدرو در وزارت صمت مقدمات اکتشاف و ایجاد کارخانجات فرآوری را در حوزه‌های معدنی که می‌تواند به‌عنوان جایگزین نفت و استفاده از این منابع در جهت چرخش اقتصاد و ایجاد اشتغال پایدار شهرستان بروجرد باشد، حمایت نماید.
وی بیان کرد: بروجرد از لحاظ زمین‌شناسی در موقعیت شهرهای سنندج و سیرجان قرار گرفته محدوده‌ای به‌نام محسن‌ابن‌عقیل در شرق بروجرد دارای پتانسیل‌های فلزی قیمتی شناسایی شده که در نهایت خبر تکمیلی بعد از صدور پروانه بهره‌برداری و اکتشاف در اختیار مردم بروجرد قرار خواهد گرفت.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/35061