کد خبر : 35158
تاریخ : 1399/10/22
گروه خبری : استان‌ها

200 هزار تُن چغندر از کشاورزان نهاوند تحویل کارخانه شد

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: بیش از 200 هزار تُن چغندر از کشاورزان نهاوند تحویل کارخانه شد.

کریم حاج‌باباعلی اظهار کرد: با توجه به شرایط خوب شهرستان نهاوند در زمینه بارش‌های مساعد سال گذشته و به‌ویژه در زمینه کشت چغندر قند بیش‌بینی می‌شود بیش از 180 هزار تُن محصول برداشت شود.

وی گفت: شهرستان نهاوند یکی از مراکز اصلی کشت چغندر استان به‌شمار می‌رود که در سال زراعی جاری سه هزار هکتار آن زیر کشت چغندر قرار گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند متوسط برداشت از هر هکتار را بین 60 تا 70 هزار تُن عنوان کرد و افزود: متوسط عملکرد تولید چغندر در نهاوند 60 تا 70 هزار تُن برداشت محصول است.

وی ادامه داد: البته با توجه به شرایط مساعد و استفاده از شیوه‌های علمی، یکی از کشاورزان نهاوند در بخش گیان امسال 165 هزار تُن در هکتار محصول برداشت کرده که این رقم رکوردی کم‌نظیر در سطح کشور است.

باباعلی به شرایط مساعد این محصول در شهرستان اشاره کرد و افزود: ازجمله شرایط مساعد برای کشت چغندر استفاده از شیوه‌های مکانیزه در کشاورزی است که در همین خصوص چغندرکاران با استفاده بهینه از آب چاه‌های عمیق و تجهیز اراضی خود به آبیاری تحت ‌فشار علاوه‌بر کاهش مصرف 85 درصدی آب باعث بالا رفتن کیفیت آن نیز شده‌اند.

وی به مزایای کشت چغندر قند اشاره کرد و گفت: کشت چغندر به‌عنوان یک گیاه استراتژیک باعث ایجاد تنوع در الگوی کشت گیاهان با مزیت نسبی، ایجاد تناوب زراعی و حرکت به سمت کشاورزی پایدار می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: درحال حاضر چغندر تولیدی نهاوند مطابق قراردادهای امضاشده به کارخانه‌های قند همدان، بنیاد و نقش جهان اصفهان، لرستان و کرمانشاه ارسال می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات چندسال گذشته برخی چغندرکاران، گفت: با توجه به اینکه طرف قرارداد کشاورزان ما پنج کارخانه بالا است، بنابراین به چغندرکاران توصیه می‌شود محصولات خود را فقط تحویل این مراکز دهند، در غیر این صورت مسئولیت تحویل به کارخانه‌های دیگر به‌عهده کشاورزان بوده، زیرا ممکن است مشکلاتی همانند سال گذشته برای آن‌ها به‌وجود آید.

شهرستان نهاوند با توجه به آب‌وهوای مساعد از قطب‌های اصلی کشاورزی استان است که در بسیاری از محصولات در سطح استان و حتی کشور رتبه نخست را به‌دست آورده است.

در این شهرستان بیش از 70 هزار هکتار از اراضی قابل کشت وجود دارد که حدود 53 هزار هکتار آن به کشت انواع محصولات باغی و زراعی اختصاص دارد.

از عمده‌ترین تولیدات محصولات کشاورزی نهاوند می‌توان به گندم، جو، چغندر قند، کلزا، گشنیز، آفتابگردان، نخود و لوبیا، ذرت، خیار، سیب، هلو، شلیل، گردو، زردآلو، گیلاس و آلبالو اشاره کرد که سالانه صدها هزار تُن محصول را روانه بازار مصرف استان و کشور می‌کند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/35158