کد خبر : 37747
تاریخ : 1399/12/18
گروه خبری : سیاسی

بایدن واقعی باز هم به برجام لگد زد

سپهرغرب، گروه سیاسی: با اینکه «بایدن واقعی» در مسئله ایران دقیقا پا جای پای «دونالد ترامپ» گذاشته است، اما طیف اصلاح‌طلب همچنان در حال تبلیغ و توصیف «بایدن خیالی» است.

همین چند روز پیش بود که دولت دموکراتِ «جو بایدن» در اقدامی خصمانه، «ریچارد نفیو» مشهور به معمار تحریم‌های ضدایرانی را به عنوان معاون نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران منصوب کرد.

نکته قابل توجه این است که نفیو در دولت جمهوری‌خواهِ «بوشِ پسر» نیز مسئولیت طراحی تحریم‌های ضدایرانی را بر عهده داشته و البته وی در دولت اوبامای دموکرات نیز با همین کارویژه حضور داشت.

و اما تنها به فاصله چند روز پس از انتصاب ریچارد نفیو، جو بایدن در جدیدترین اقدام ضدایرانی، با صدور بیانیه‌ای وضعیت اضطرار ملی علیه ایران را به‌مدت یک‌سال دیگر تمدید کرد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران که برای نخستین‌بار در 15 مارس 1995 در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون اعلام شد، بعد از 15 مارس 2021 نیز به مرحله اجرا در خواهد آمد».

در بخش دیگری از این بیانیه ضدایرانی تاکید شده: «تشخیص من این است که لازم است وضعیت اضطرار ملی اعلام شده در فرمان اجرایی شماره 12957 در قبال ایران ادامه یافته و تحریم‌های جامع وضع‌شده علیه ایران برای رسیدگی به این تهدید حفظ شوند».

جو بایدن با این اقدام برای چندمین بار به برجام لگد زد. این در حالی است که رسانه‌ها و فعالان اصلاح‌طلب در کنار برخی دولتمردان، به‌گونه‌ای فضاسازی کرده بودند که بایدن در فردای حضور در کاخ سفید، فورا به برجام بازگشته و تمامی اقدامات ضدایرانی ترامپ را ملغی خواهد کرد.

نکته قابل توجه این است که این اقدام بایدن به هیچ عنوان دور از انتظار نبود. مسئله این است که طیف اصلاح‌طلب اصرار دارد که یک «بایدن خیالی» را به افکار عمومی قالب کند.

«بایدن واقعی» دقیقا اقدامات ضدایرانی روسای جمهور سابق آمریکا را دنبال می‌کند. بر همین اساس هم باراک اوبامای مودب! و باهوش! قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کرد و هم دونالد ترامپ؛ و حالا بایدن نیز این رویکرد را ادامه داده است.

لازم به ذکر است که باراک اوباما در آبان سال 95 و در واپسین روزهای ریاست جمهوری خود، قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کرد. در همان ایام برخی رسانه‌ها نوشتند: «اوباما با این کار آخرین لگد را به برجام زد».

«بایدن واقعی» همانند ترامپ مدعی است که «برجام ناقص است» و باید با ضمیمه کردن توان موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران تکمیل شود. دقیقا همان رویکردی که اوباما نیز آن را دنبال می‌کرد.

رهبر معظم انقلاب- 26 آذر 99- در بیانات حکیمانه خویش درباره آمریکا فرمودند: «به دشمن اعتماد نکنید؛ این توصیه‌ قطعی من است. به دشمن اعتماد نکنید. برای مسیر رفع مشکلات مردم، برای درست شدن آینده‌ کشور به وعده‌ی این و آن اعتماد نکنید؛ این توصیه‌ به مسئولین است. این وعده‌ها وعده‌ خوبان نیست؛ وعده‌ بَدان و اشرار است اما آن هم از هر صدتایش یکی وفا نکند! دشمنی‌ها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه».

مقام معظم رهبری در مهرماه سال 94 و در اوج فضاسازی بزک‌کنندگان برجام درباره فتح‌الفتوح اقتصادی این توافق، در بخشی از نامه‌ای خطاب به آقای روحانی، که به «شروط 9گانه» مشهور شد، تاکید کردند: «در خاتمه همان‌طور که در جلسات متعدد به آن‌جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه‌جانبه‌ اقتصاد مقاومتی میسر نخواهد شد».

حالا با اینکه «بایدن واقعی» در مسئله ایران دقیقا پا جای پای «دونالد ترامپ» گذاشته است، اما طیف اصلاح‌طلب همچنان در حال تبلیغ و توصیف «بایدن خیالی» هستند.

طیف اصلاح‌طلب حداقل از سال 92 تاکنون قوه مجریه با اختیارات و امکانات گسترده را دربست قبضه کرده و با گره زدن امور کشور به اقدامات «اوبامای خیالی» و در ادامه «ترامپ خیالی» و حالا «بایدن خیالی» موجب کوچک شدن سفره مردم شده است.

به این 3 نمونه دقت کنید. در سال 92 قیمت هر کیلو برنج مرغوب ایرانی حدود 5 هزارتومان بود. قیمت هر کیلو مرغ حدود 4500 تومان بود و قیمت پراید نیز حدود 16 میلیون تومان بود. حالا قیمت هرکیلو برنج مرغوب ایرانی حداقل 33 هزارتومان است. قیمت هر کیلو مرغ در مغازه‌ها بالای 32 هزارتومان و قیمت پراید حدود 127 میلیون تومان است.

همچنین مرکز آمار ایران در سال 92 متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در بهار، تابستان و پاییز را به ترتیب، مترمربعی 4 میلیون و 200 هزار تومان، 4 میلیون تومان و 3 میلیون و 900 هزار تومان اعلام کرده بود. مرکز آمار همچنین متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان در زمستان 92 در تهران را 3 میلیون و 700 هزار تومان اعلام کرد.

و اما بر اساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران و آمار بانک مرکزی متوسط قیمت هر متربع واحد مسکونی شهر تهران در آذر ماه سال گذشته حدود 13 میلیون 500هزار تومان بوده که با رشد بیش از 100 درصدی در آبان‌ماه 99 به حدود 27 میلیون و 200 میلیون تومان رسید.

وضع موجود اقتصادی، دستپخت «دولتِ اصلاح‌طلبان» است. در حقیقت بیگانگی اصلاح‌طلبان با «زبان دیپلماسی» سفره مردم را کوچک کرد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/37747