کد خبر : 38655
تاریخ : 1400/1/16
گروه خبری : استان‌ها

320 فرصت شغلی برای بهبودیافتگان از اعتیاد در همدان ایجاد شد

سپهرغرب، گروه خبر: سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان همدان گفت: 320 فرصت شغلی با پرداخت تسهیلات خوداشتغالی برای بهبودیافتگان از دامن اعتیاد این استان در سال گذشته ایجاد شد.

شجاع احسانی روز یکشنبه ابراز کرد: 650 میلیون تومان تسهیلات کم‌بهره با کارمزد چهار درصد به معتادان بهبودیافته استان همدان در سال گذشته پرداخت شده است.

وی افزود: پرداخت این میزان تسهیلات بانکی به خلق فرصت‌های شغلی بهبودیافتگان از اعتیاد کمک کرده تا آن‌ها بتوانند با بازگشت به کانون خانواده زندگی را دوباره از سر بگیرند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان یکی از اولویت‌های بهزیستی را توانمندسازی عنوان و بیان کرد: افرادی که یک سال از ترک اعتیاد آن‌ها می‌گذرد، می‌توانند با شرکت در دوره‌های آموزشی و دریافت مدرک فنی و حرفه‌ای نسبت به دریافت وام خوداشتغالی اقدام کنند.

احسانی اضافه کرد: یک‌سری از دوره‌های آماده‌سازی شغلی شامل مهارت‌های بازاریابی، کسب‌وکار، بیمه و کارفرمایی توسط بهزیستی برگزار می‌شود تا برای بهبودیافتگان از اعتیاد متناسب با توانمندی اشتغال ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد در سال جدید با افزایش جذب اعتبارات حوزه توانمندسازی بتوان فرصت شغلی بیشتری برای بهبودیافتگان ایجاد کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان اظهار کرد: همچنین در حوزه پیشگیری یکی دیگر از اولویت‌های بهزیستی اجرای طرح‌های مختلف در نواحی آسیب‌خیز و حاشیه شهر است که نمونه آن طرح «پازک» به‌منظور پیشگیری و مصون‌سازی کودکان زیر سن دبستان و خانواده‌های آن‌ها از اعتیاد است.

احسانی عنوان کرد: شماری از والدین با حضور در بهزیستی از آموزش‌های ویژه شامل پیشگیری از اعتیاد، ارتباط سالم و مؤثر با اعضای خانواده، کنترل خشم، غنی‌سازی اوقات فراغت، سالم و صمیمی بودن روابط درون‌خانوادگی برخوردار می‌شوند تا کودک آسیب نبیند.

وی افزود: این نوع آموزش‌ها از زمان ورود فرزندان به مهد کودک برای مادران برگزار می‌شود تا با نحوه برخورد صحیح با کودکان آگاه شوند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان یادآور شد: همچنین در این دوره‌های آموزشی سبک «فرزندپروری» به خانواده‌ها آموزش داده می‌شود تا کودکان با چگونگی تعامل و صحبت با فرزندان آشنا شده که در نوجوانی و بزرگسالی دچار مشکل نشوند.

احسانی از آغاز فعالیت خط ملی اعتیاد به شماره (09628) خبر داد و گفت: این سامانه به مردم مشاوره‌های لازم در زمینه پیشگیری از اعتیاد، درمان و کاهش آسیب را ارائه می‌دهد.

وی اضافه کرد: خانواده‌ها می‌توانند بدون وارد کردن پیش‌شماره با این سامانه ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم در زمینه شناخت رفتار صحیح با فرد معتاد در خانواده و ترغیب آن به ترک مواد مخدر را دریافت کنند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان درباره راه‌اندازی مرکز «موبایل ون» نیز گفت: با توجه به اینکه تعداد پاتوق معتادان و شمار معتادان تزریقی در همدان کم است، نیازی به راه‌اندازی موبایل ون در استان همدان دیده نشد.

احسانی بیان کرد: 43 کمپ ترک اعتیاد برای درمان معتادان در استان همدان دایر شده که سه کمپ از این تعداد متعلق به بانوان در شهرستان‌های همدان، نهاوند و تویسرکان است.

وی اظهار کرد: بیماران به‌صورت خودمعرف به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده و به مدت 30 روز در این مراکز خدمات لازم برای ترک اعتیاد را دریافت می‌کنند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان اضافه کرد: همچنین در حوزه درمان مراکز ماده 16 با عنوان مراکز درمان و کاهش آسیب معتادان راه‌اندازی شده است.

احسانی افزود: 800 معتاد متجاهر و کارتن‌خواب استان همدان سال گذشته در این مرکز واقع در کبودراهنگ پذیرش شدند و خدمات دارویی دریافت کردند.

وی از وجود چهار مرکز کاهش آسیب اعتیاد در استان خبر داد و گفت: یکی از این مراکز مخصوص بانوان با عنوان «شلتر» یا سرپناه شبانه است و بانوان با حضور در این مراکز خدمات پیش‌بینی‌شده دارویی و بسته‌های بهداشتی را دریافت می‌کنند.

سال گذشته 800 معتاد متجاهر در مرکز ماده 16 و 950 معتاد با حکم قضائی در مراکز ماده 15 ترک اعتیاد استان همدان پذیرش شدند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/38655