کد خبر : 40730
تاریخ : 1400/2/27
گروه خبری : جامعه

زنگ خطر پیری جمعیت در ایران

نرخ ولادت در استان کردستان 5.5 درصد کاهش یافت

سپهرغرب، گروه خبر: کاهش نرخ ازدواج و به‌تبع آن نرخ تولد و باروری در آینده می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد به‌نحوی‌که پیری جمعیت و نبود نیروی انسانی جوان یکی از آن‌ها است.

ازدواج از دیدگاه دین مبارک اسلام عمل پسندیده و زیبایی است که به همه جوانان سفارش شده است تا زندگی کامل‌تری را تجربه کنند.

به‌طور عام ازدواج و سروسامان گرفتن دو نفر می‌تواند به رفع بسیاری از مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... منتج شود و بسیاری از مشکلات حال حاضری که هم‌اکنون جامعه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، را حل‌وفصل کند.

یکی از اهمیت‌های ازدواج تشکیل خانواده و ازدیاد جمعیت است که خود به ارتقای سطح کمی و کیفی جامعه علی‌رغم گسترش خانواده می‌تواند کمک به‌سزایی داشته باشد.

براساس آمارهای رسمی منتشرشده، تمایل به تشکیل و گسترش خانواده و افزایش نرخ تولد در کشور بسیار پایین آمده و بنا به اظهارات کارشناسان در چند سال آینده با تداوم این روند، نرخ تولد در کشور به صفر می‌رسد و این می‌تواند برای کشور زنگ خطر بسیار مهمی به‌حساب آید.

از آسیب‌های کاهش نرخ تولد و باروری می‌توان به کاهش جمعیت جوان جامعه و حرکت جامعه به سمت پیری اشاره کرد که خود می‌تواند به نیروی جوان کار و سرمایه انسانی که خود اصلی‌ترین سرمایه برای هر کشور و جامعه است، آسیب وارد شود.

در اوایل انقلاب با توجه به بالابودن نرخ تولد در کشور در هر جاده و خیابانی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» مشاهده می‌شد و متأسفانه این شعار به یک فرهنگ تبدیل شد و نتیجه آن را امروز به‌خوبی می‌توان مشاهده کرد که جمعیت کشور به‌سرعت در حال پیر شدن است.

این روزها مهم‌ترین نیازی که در جامعه می‌توان به‌خوبی حس کرد، «افزایش نرخ تولد» است اما جالب است سخن جوانان را نیز درباره ازدواج و فرزندآوری بشنویم!

تسنیم در گفت‌وگو با یک زوج تازه ازدواج کرده، درباره فرزندآوری پرسید و آن‌ها گفتند: با این شرایط تورم و وضعیت مسکن و گرانی وسایل خانگی با هیچ منطقی جور درنمی‌آید که دو نفر تازه ازدواج کرده تا چند سال به فکر فرزندآوری باشند.

این زوج می‌گویند: در حال حاضر ما به‌عنوان یک زوج جوان به‌اندازه‌ای دغدغه زندگی داریم و زندگی به حدی مسیر دشواری شده که فکر بچه‌دار شدن خودش مانند یک کابوس است.

این زوج جوان کردستانی اظهار داشتند: ما که تازه ازدواج کرده‌ایم و شغل ثابت و به‌درد بخوری نداریم و حقوقی که دریافت می‌کنیم فقط برای پرداخت قسط و وام و اجاره مسکن کفایت می‌کند و زندگی را با حداقل‌ها سپری می‌کنیم، دیگر چیزی برای فرزند آوری نمی‌ماند تا از آن استفاده کنیم.

آن‌ها در پایان یادآور شدند: آن قدیم بود که هر کوچه و خیابانی را که نگاه می‌کردی چند نفر بچه مشغول بازی بودند الآن دیگر زندگی و تأمین معیشت درست برای پدر و مادر به‌گونه‌ای سخت شده است که دیگر کسی جرأت فرزند آوری را ندارد.

در ادامه یکی از شهروندان سنندجی نیز درباره امر ازدواج و نرخ تولد اظهار کرد: بنده خودم، فرزندم بعد از چند سال توانست با شرایط سخت و دشواری که وجود دارد ازدواج کند.

وی افزود: من به‌عنوان یک پدر که می‌بینم فرزندم در ابتدای زندگی‌اش آن‌چنان درگیر قسط و وام و اجاره مسکن و... شده و شرایط زندگی برایش بسیار سخت است دیگر نمی‌توانم درباره فرزندآوری با او صحبت کنم چراکه باید شرایط تأمین بچه از همه جوانب وجود داشته باشد تا پدر و مادر با خیال راحت بتوانند به فرزند آوری باشند.

در ادامه مدیرکل ثبت‌احوال کردستان درباره نرخ تولد در استان اظهار کرد: در سال گذشته 22 هزار و 651 تولد در استان به ثبت رسیده که 15هزار و 914 تولد شهری و 6 هزار737 تولد در روستاهای استان بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 5.5درصد کاهش را نشان می‌دهد.

حسن صومی، افزود: در سال گذشته 11هزار و 769 نوزاد پسر و 10هزار و 882 تولد نوزاد دختر در ثبت‌احوال کردستان ثبت شده است.

وی بیشترین تولدهای ثبت شده در استان را مربوط به مادران 30 تا 34 سال خواند و خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت در کردستان 108.1 بوده، به‌طوری‌که با تولد هر 100 نوزاد دختر در استان 108 نوزاد پسر متولد شده است.

وی بیان کرد: میانگین سن مادران در تولدهای ثبت شده در استان کردستان 19 تا 30 سال بوده است.

مدیرکل ثبت‌احوال کردستان به فراوانی پنج نام برای پسران در استان اشاره و بیان کرد: نام‌های «محمد، آیهان، آراد، هیراد و آرسام» به ترتیب بیشترین فراوانی نام را در بین نوزادان پسر داشته است.

 

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/40730