کد خبر : 40852
تاریخ : 1400/2/29
گروه خبری : استان‌ها

صدای زخم‌آلود تولید

کارخانه‌ای که 7 سال در کما به سر می‌برد

سپهرغرب، گروه خبر: کارخانه تولیدی قیر که در زمینه تولید انواع قیر فعالیت دارد، هفت سالی است که به‌علت بی‌توجهی مسئولین به کما رفته و کماکان چرخ تولید آن در خاموشی به سر می‌برد.

فعال کردن واحدهای تولیدی سرمایه ملی است و این واحدها می‌توانند باعث افزایش اشتغال و بهره‌وری بیشتر شوند و راکد ماندن آن‌ها نیر ضربات مستهلکی بر چرخه اقتصاد کشور و بیکاری هزاران جوان تحصیلکرده وارد می‌کند.

سال‌هاست خبر تعطیلی کارخانه‌ها آن هم در چند دهه در استان ایلام به قصه دردآور و تکراری تبدیل شده و مردمان و کارگران جور کشیده زیر ظلم این بی‌عدالتی‌ها قرار دارند، کارخانه‌هایی که سال‌ها از افتتاحشان گذشته و کماکان راکد مانده‌اند.

دولت یازدهم از زمان شروع به کار، یکی از هدف‌های خود در حوزه صنعت را فعال کردن دوباره واحدهای صنعتی راکد اعلام کرد و برای دست‌یابی به این هدف در استان‌ها اقدام به راه‌اندازی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کرد که با شرکت بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی تشکیل می‌شود.

هدف این کارگروه در استان‌ها برطرف کردن مشکلات واحدهای صنعتی و بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید اعلام شد.

حال سؤال اساسی این است که با این شرایط چه‌طور یک واحد تولیدی که کار خود را از سال 94 آغاز کرده، در همه این سال‌ها راکد مانده و سودی به حال اقتصاد و اشتغال ندارد؟ به جرأت باید گفت که نباید تحریم‌ها را بهانه کرد چرا که این واحدها باید سال‌ها قبل از تحریم‌ها به مدار تولید باز می‌گشتند.

  بزرگ‌ترین مانع فعالیت کارخانه

مدیر عامل کارخانه قیر عایق‌بام کبیرکوه شهرستان دهلران اظهار کرد: از ابتدای سال 1394 این کارخانه در تعطیلی کامل به سر برده و در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل و مانع فعالیت کارخانه طی فرآیند طولانی اداری، تمدید مجوزها، پروانه بهره‌برداری و قراردادها با سازمان بورس و این قبیل مسائل بوده است.

علی جودکی افزود: اشتغال‌زایی این واحد در صورت فعالیت با ظرفیت کامل (سه شیفت) حدوداً 30 نفر نیروی تولیدی و 10 نفر نیروی اداری و تدارکاتی است.

وی تصریح کرد: کارخانه ظرفیت تولید روزانه 200 تن قیر را دارد این در حالی است که سنوات قبل صادرات نداشتیم و تولید ما به مصرف داخلی می‌رسید.

  سرمایه‌گذاری 10 میلیارد تومانی

رئیس صمت دهلران نیز بیان کرد: شرکت تولیدی قیر عایق‌بام کبیرکوه در زمینی به مساحت دو هزار و 800 مترمربع در شهرک صنعتی این شهرستان با سرمایه‌گذاری شخصی بالغ بر 10 میلیارد ریال (معادل یک میلیارد تومان) افتتاح شد.

مرتضی مهدوی افزود: این کارخانه در زمینه تولید انواع قیر از جمله قیر 70، 60، 100،15، 115 و قیر بشکه‌ای که کاربرد استفاده در کارخانه‌های ایزوگام، آسفالت، روکش صندلی، داشبورد خودرو و قیرهای ساختمانی است، فعالیت دارد.

  ظرفیت تولید ماهانه 1600 تن انواع قیر

فرماندار شهرستان دهلران ادامه داد: کارخانه مذکور از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت موفق به دریافت جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری شده و در حال حاضر تعطیل است؛ این کارخانه ظرفیت تولید ماهیانه مقدار هزار و 600 تن انواع قیر را دارد.

مجید عسگری خاطر نشان کرد: مواد اولیه کارخانه کیوم باتون و قیر 60 و 70 است که در پالایشگاه‌های آبادان و اراک و اصفهان تأمین می‌شود.

وی مشکل این واحد تولیدی را مربوط به تأمین مواد اولیه دانست و گفت: در صورت تأمین مواد اولیه این واحد تولیدی می‌تواند چند برابر ظرفیت خود تولیدات داشته باشد.

  حمایت دولت برای رفع مشکلات ضروری است

یکی از کارشناسان حوزه صنعت نیز گفت: برای رفع مشکل واحدهای تولیدی، حمایت دولت از واحدهای دولتی ضروری بوده و اقداماتی نیز در این راستا باید صورت گیرد.

جلیلیان بیان کرد: حفظ و صیانت از اشتغال موجود واحدهای تولیدی، صنعتی و ارتقای آن باید مهم تلقی شود و استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی نیز از جمله سیاست‌های موفق صنعت بوده که باید تداوم ‌یابد.

وی ادامه داد: احیای واحدهای راکد و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام برای نجات بنگاه‌های اقتصادی از رکود در استان نیز باید مدنظر باشد و برنامه‌های رونق اقتصادی امسال بر این اساس بایستی عملیاتی شود.

  ده‌ها جوان از کار بیکار شده‌اند

نظری یکی از شهروندان دهلرانی در گفت‌وگو با فارس گفت: این کارخانه سال‌هاست چراغش خاموش است و ده‌ها جوان از کار بیکار شده‌اند، دولت و مسئولین باید هرچه زودتر تدبیری بیندیشند.

وی یادآور شد: این واحد تولیدی در سال 92 با سرمایه کامل شخصی بدون دریافت یک ریال وام احداث شده این دیگر ظلم است که در کما باشد.

  دلیل تعطیلی کارخانه

فاضلی یکی از کارگران این واحد نیز گفت: دلیل اصلی تعطیلی کارخانه به خاطر ارزان بودن محصول تولیدی نسبت به تورم سال‌های قبل و هزینه‌ها و مشکلات حمل‌و‌نقل از منطقه دهلران به مرکز کشور (دلیجان ) بود.

وی تأکید کرد: قیمت قیر چندین سال با توجه به نرخ تورم و افزایش هزینه‌های تولید و حمل‌و‌نقل به صورت نزولی بود که این امر باعث تعطیلی واحد ما و واحد مشابه شد.

بر اساس اعلام بیشتر صاحبان تولید مهم‌ترین عامل و مشکل در پیش روی آن‌ها موضوع سرمایه در گردش و برخی مشکلات مالی است که با رفع آن‌ها کارخانه‌جات فعال شده و از رکود خارج می‌شوند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/40852