کد خبر : 42712
تاریخ : 1400/4/9
گروه خبری : استان‌ها

نخستین بانوی هنرمند ایلامی به فستیوال بین‌المللی آبرنگ در کشور روسیه راه یافت

حال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی به حقوق معنوی هنرمندان توجه جدی شود چون در معرفی و شناساندن هنر و هنرمندان این مرز و بوم به جهانیان متاسفانه ضعیف عمل شده و لازمه این بسط رشد فرهنگ و لزوم توجه به سایر بخش‌های فرهنگی و هنری است که باید آن را رشد داد.

باید گفت آثار راه یافته به این فستیوال توسط 10 داور جهانی موردبررسی قرار گرفته است و از میان آن‌ها اثر منتخب و ممتاز برگزیده شده است؛ این فستیوال قرار است شهریورماه برگزار شود و به شرکت‌کنندگان گواهینامه رسمی اعطا خواهد شد.

پرستو وحیدی از هنرمندان حوزه نقاشی آبرنگ استان است که تاکنون موفق به‌کسب عنوان‌های مختلف در جشنواره‌هایی از جمله جشنواره ملی علوی، جشنواره مدافعان سلامت و جشنواره باغ معنوی شده است.

  لزوم حمایت از هنرمندان

پرستو وحیدی هنرمند راه‌یافته به فستیوال بین‌المللی آبرنگ در کشور روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: اثر برگزیده‌ام با تکنیک آبرنگ اجرا شده بود و هیچ تکنیک دیگری با این کار ترکیب نشده بود اثر مورد نظر نیز از یک عکاس در سایز 56 در 38 به جشنواره توسط چندین داور مورد بررسی قرار گرفت و به عنوان اثر منتخب و ممتاز برگزیده شد.

وی افزود: ما هنرمندان توانا قلم زرینی داریم که می‌تواند در این وادی نقش‌آفرینی کند و نام شهر و کشورمان را در فستیوال‌های مختلف پررنگ‌تر کنند.

این هنرمند راه‌یافته به کشور تصریح کرد: بعضی فستیوال‌ها به خاطر بار مالی که دارند هنرمند را از ورود به فستیوال‌های بعدی دور می‌کند اینجا بایستی نهادی مثل ارشاد از هنرمند حمایت کند و آن هزینه را پرداخت کند.

وحیدی ادامه داد: مشکل اکثر هنرمندان این است اثرشان انتخاب می‌شود ولی از طرف انجمن بین‌المللی نیاز است آن هنرمند هزینه‌های میلیونی زیادی پرداخت کند که اینجا به دلیل بضاعت مالی هنرمند عقب می‌کشد.

  مشکلات هنرمندان

زهرا -ی یکی از هنرمندان به نام ایلام نیز گفت: بنده چندین بار در فستیوال‌های مختلف که از سوی کشورهای مختلف منتشر شد شرکت کرده‌ام اما واقعیت باید هزینه زیادی بابت ورود آن به جشنواره هزینه شود و همین امر باعث عقب کشیدن من از فستیوال‌ها شد.

وی بیان کرد: هدف این است هنر استان ایلام و هنرمندانش برای سایر کشورها نیز شناخته شوند ما هنرمندانی داریم که اثرات خارق‌العاده‌ای دارند اما به دلیل عدم تمکن مالی مجبورند سکوت کند و هنر خاموش خود را پنهان کنند.

این فستیوال‌ها که با هدف ارتقای ایده، تنوع و خلاقیت در هنر آبرنگ است چند سال یک‌بار فراخوان بین‌المللی‌اش مطرح و منتشر می‌شود و هنرمندانی از سراسر کشور آثارشان را برای شرکت در این فستیوال‌ها ارایه می‌دهند حال باید گفت هستند کسانی که در استان ایلام آثار و ایده‌های جذابی دارند اما برای ورود نهایی به فستیوال‌ها نیاز به هزینه‌های هنگفتی دارند و به دلیل عدم وضعیت مالی قادر به ثبت ایده‌های خود نیستند.

حال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی به حقوق معنوی هنرمندان توجه جدی شود چون در معرفی و شناساندن هنر و هنرمندان این مرز و بوم به جهانیان متاسفانه ضعیف عمل شده و لازمه این بسط رشد فرهنگ و توجه به هنرمندان و سایر بخش‌های فرهنگی و هنری است

 

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/42712