کد خبر : 43738
تاریخ : 1400/5/4
گروه خبری : استان‌ها

چراغ خاموش کارخانه‌ها در سایه بحران برق

آشفته‌بازار سیمان، محصول بی‌تدبیری مسئولان

سیمان یکی از عمده‌ترین مصالح کاربردی در ساخت‌وسازها و فعالیت‌های عمرانی است، ماده اولیه‌ای که نبود و یا کمبودش این‌روزها در لرستان منجر به توقف بسیاری از پروژه‌های عمرانی شده و درنهایت قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی را در استان رتبه‌دار تورم به‌دلیل گرانی مسکن، بالا برده است.

با کاهش تولید برق، سیمانی که تا چند ماه گذشته کیسه‌ای کمتر از 30 هزار تومان فروخته می‌شد، این‌روزها پاکتی بیشتر از 100 هزار تومان به فروش می‌رسد، آن‌هم درصورتی که فروشنده به‌دلیل افزایش هفتگی قیمت، مایل به عرضه محصول شود.

لرستان طی سال‌های اخیر از توسعه در بخش‌های صنعتی به‌طور چشم‌گیری عقب مانده است، چندین واحد تولیدی این استان همانند کارخانه سیمان خرم‌‌آباد با سوء مدیریت نیمه‌‌کاره باقی مانده و علاوه‌بر سرگردانی سهام‌داران بسیارش، این‌روزها داغ تازه‌ای بر دل استان شده است.

کارخانه سیمان دورود نیز با وجود قدمت طولانی در تولید، اما این‌روزها به‌دلیل کاهش سهمیه برق صنعتی جهت تأمین برق خانگی، به کمترین میزان تولید سیمان رسیده، به‌گونه‌ای که حجم کمی از تقاضاها را پوشش داده و به تبع نیاز استان تأمین نمی‌شود.

بسیاری از پیمانکاران با گلایه از افزایش چندبرابری قیمت مصالح، از نبود سیمان در بازار انتقاد دارند، کمبود اساسی این ماده اولیه موجب شده انبوه‌سازان نیز قیمت هر واحد مسکونی را افزایش دهند و این چیزی جز دود سوء مدیریت مسئولان در چشم مردمان عادی نیست.

از طرفی با تعطیل شدن پروژه‌های عمرانی، بسیاری از کارگران در این شرایط اقتصادی بیکار شده‌اند، فعالیت تعداد زیادی از واحدهای تولیدی وابسته به محصول سیمان متوقف شده، چراکه کار کردن را در این شرایط مقرون‌به‌صرفه نمی‌دانند.

   کاهش سهم برق صنایع مهم‌ترین دلیل آشفته‌بازار سیمان

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش تولید برق و خاموشی‌های مکرر در سطح کشور، گفت: با افزایش بی‌سابقه دما و کاهش تولید برق و همچنین نارضایتی مردم از خاموشی‌ها، مقدار برق صنعتی کاهش و به بخش خانگی اختصاص پیدا کرد.

مهرداد ویسکرمی با بیان اینکه با قطعی برق کاهش تولید در برخی واحدها همچون کارخانه سیمان مشهود است، افزود: با کاهش عرضه و افزایش تقاضا، بازار به حال خود رها شده و به‌طور طبیعی گرانی کالا به‌وجود می‌آید.

وی بیان کرد: امید است طی روزهای پیش‌ رو و با خنک شدن هوا، شاهد افزایش توان تولید برق در سطح استان شویم تا کارخانه‌های سیمان نیز بتوانند با حداکثر ظرفیت نیاز استان را تأمین کنند.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی به ظرفیت لرستان در زمینه تولید محصولاتی همچون سیمان اشاره و تصریح کرد: متأسفانه پس از 20 سال از راه‌اندازی کارخانه سیمان خرم‌آباد، هنوز این واحد بلاتکلیف مانده است.

   بلاتکلیفی 20 ساله کارخانه سیمان خرم‌آباد

ویسکرمی با اشاره به آخرین وضعیت کارخانه سیمان خرم‌آباد، گفت: این واحد درحال حاضر در اختیار قوه قضائیه بوده و مقرر شده که در اختیار سرمایه‌گذار جدید قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه به گفته دولتی‌ها سرمایه‌گذار جدید کارخانه سیمان خرم‌آباد برای طی مراحل درمان در خارج از کشور به‌سر می‌برد، گفت: منتظر هستند که این فرد بازگردد و پروژه با 47 سهام‌دار سرگردان تعیین‌ تکلیف شود.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی این کارخانه، تصریح کرد: متأسفانه این واحد مشکلات زیادی دارد که بی‌تدبیری برخی مدیران در ایجاد شرایط حاضر، بی‌تأثیر نیست.

با تعطیل شدن کارخانه‌های سیمان و کاهش تولید این محصول شاهد افزایش قیمت‌ در سطح بازار هستیم، برخی‌ها تمایلی به فروش سیمان ندارند، برخی با احتکار سعی در ایجاد بازار سیاه محصول داشته و بعضی دیگر نیز خواهان پرداخت قیمت‌های غیر منطقی برای فروش هستند.

   تأمین برق کارخانه سیمان دورود

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان درخصوص تأمین سیمان در استان گفت: با توجه به قطعی برق، کارخانه‌‌های تولید سیمان دچار مشکلاتی شده‌اند، چراکه میزان مصرفی بالایی دارند و این مهم موجب خروج آن‌ها از مدار شده است.

محمدمراد سپهوند با اشاره به کاهش تولید سیمان در سطح استان، بیان کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده از روز گذشته برای یک شیفت از کارخانه سیمان دورود برق تأمین شده است.

وی با بیان آنکه این میزان عرضه نیاز استان را تأمین نخواهد کرد، افزود: از واحدها درخواست شده که سیمان را از لرستان خارج نکنند تا در استان کمترین مشکل را در تهیه این محصول داشته باشیم.

معاون بازرگانی سازمان صمت لرستان ادامه داد: با توجه به اینکه سیمان وارد بازار بورس شده، از سیستم قیمت‌گذاری ثابت خارج شده است و بسته به شرایط بورس نوسان قیمت را برای سیمان خواهیم داشت.

   قیمت سیمان تابع شرایط بورس است

سپهوند اظهار کرد: با این وجود از مراکز فروش درخواست شده که فروش براساس نظارت‌های واحد بازرسی و با هماهنگی طبق فاکتور خرید و هزینه‌های حمل و تخلیه و بارگیری، ارزش‌افزوده و سود قانونی، صورت گیرد.

وی اولویت فروش سیمان را برای مصارف ساختمانی براساس پروانه معتبر ساخت عنوان و خاطرنشان کرد: روزانه 660 تُن سیمان توسط کارخانه سیمان دورود تولید می‌شود که نیاز استان بیش از این میزان است.

معاون بازرگانی سازمان صنعت‌، معدن و تجارت لرستان به استقرار اکیپ‌های سیار بازرسی جهت نظارت بر بازار توزیع اشاره و از کشف چندین تُن سیمان احتکارشده و ارجاع متخلفان به واحدهای قضائی خبر داد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/43738