کد خبر : 43969
تاریخ : 1400/5/10
گروه خبری : استان‌ها

روایتی از عمق محرومیت در منطقه نایسر سنندج

مردمانی که از جزئی‌ترین امکانات اولیه زندگی محروم هستند

ناحیه منفصل شهری نایسر با جمعیت بیش از 80 هزار نفر در چند کیلومتری سنندج یکی از محلات پرجمعیت و بزرگ با مشکلات متعدد که بدون هیچ امکانات و خدماتی واقع شده که همواره ساکنان محل از بی‌توجهی مسئولان نسبت به وضعیت زندگی آنان گله‌مندند.

از همان اول ورودی نایسر از «نبود آسفالت محلات تا خیابان‌های اصلی غیر استاندارد با چاله و چوله‌های بسیار گرفته تا نبود آب آشامیدنی فضاهای آموزشی، تفریحی و فضای سبز» مشخص است اما این مردم تمامی این کمبودها و مشکلات زیرساختی را به دلیل ناتوانی مالی باجان خریده‌اند.

ساکنان این محل به شدت از وضع موجود ابراز نگرانی کرده و از نبود فضای تفریحی و بهداشت محیط اطراف و ناامنی برای فرزندانشان گلایه داشتند.

منیره رحمتی، یکی از بانوان اهل محله حیران در نایسر سنندج که در حال خرید اقلام خوراکی از یکی از مغازه‌های نزدیک بود، در ارتباط با این اراضی اظهار کرد: مشکلات و کمبودهای نایسر به‌اندازه کافی وجود دارد و ما در این شرایط به شدت عذاب می‌کشیم، حال این زمین خاکی نیز به دردهای ما بیشتر اضافه شده است، چندین ساله این زمین بلاتکلیف به حال خود رها شده بدون اینکه متولیان امر توجهی به این داشته باشند که انسان‌هایی نیز در این محلات زندگی می‌کنند.

وی افزود: متأسفانه این زمین همان‌طور که مشاهده می‌کنید پی‌کنی و چاله‌های به طول یک متر کنده شده که جان فرزندان و مردم را به خطر می‌اندازد فرزندان ما امنیتی در این محوطه ندارند، اگر بچه‌ای در این چاله‌ها آسیبی ببیند چه‌کسی پاسخگو است؟

فرد میان‌سالی که همراه دوستان خود روی صندلی نصب‌شده فضای مثلاً سبز شهرداری نشسته بود، نیز با ابراز گله‌مندی از وضعیت بلاتکلیفی این زمین گفت: هیچ جایی برای استراحت و اوقات فراغت سالمندان در ناحیه منفصل شهری نایسر وجود ندارد، برخی از اوقات با دوستان خود روی این صندلی چند دقیقه‌ای که می‌نشینیم، متأسفانه بوی تعفن انواع زباله و سگ‌های ولگرد حتی نفس کشیدن را بر ما تنگ می‌کند، راستی شما بدانید مسئولان کجایند؟!

نادر فیضی، بیان کرد: این زمین در گذشته، استخر آب برای کشاورزی این مناطق بوده که بعدا به دلیل خطرات موجود و نبود زمین کشاورزی آن را برای بازی فوتبال بچه‌ها مسطح کرده و در چند سال اخیر پی‌کنی آن انجام شده اما مدت‌هاست به حال خود رها شده و مشخص هم نیست مربوط به چه ارگانی و برای چه منظوری ساخته شده است، سال‌هاست این گودال‌های عمیق بدون هیچ حفاظی ساخته و بلاتکلیف به حال خود رها شده است.

زاهدی یکی از مغازه‌داران اطراف این اراضی گفت: این زمین به مساحت یک هزار متر سال‌هاست که به حال خود رها شده و متأسفانه به مکانی برای انواع موش و جانوران موزی و معتادان متجاهر تبدیل شده و هر نوع زباله‌ای در این مکان ریخته می‌شود، حدود سه متر آن طرف این زمین را ببینید چند وسیله بازی نصب شده که برای کودکان از لحاظ ایمنی و بهداشتی بسیار خطرناک است، در زمان انتخابات همه از این محل بازدید و سخنرانی می‌کنند و با وعده‌های پوچ و تو خالی دل این مردم را خوش کرده اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: چند ماه گذشته کودکی در همین مکان متأسفانه به داخل یکی از این چاله‌ها افتاده و توسط 115 به بیمارستان منتقل شد، اصلاً مکان مناسبی برای مردم نیست، در بهترین نقطه و مرکز ناحیه منفصل شهری نایسر زمینی با این مساحت چرا باید بلاتکلیف باشد، مسئولان متولی اعم از امور آب، استانداری و شهرداری چرا نسبت به مناطق محروم شهر تا این اندازه بی‌خیال و بی‌توجه هستند؟! 80 هزار نفر جمعیت یک متر فضای سبز ندارند، هیچ‌گونه پارک درون محله‌ای ساخته نشده در حالی که مسئولان شهری در نقاط بالا شهر و محلات آقایان مسئول به شدت در حال خدمات‌دهی هستند.

ساکنان این محل می‌گفتند که پی‌کنی انجام شده مرتبط به دانشگاه علوم پزشکی استان و قرار بوده این زمین به درمانگاه بهداشتی تبدیل شود، خبرنگار تسنیم موضوع را از طریق رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج پیگیری کرده که وی می‌گوید: چند لکه بهداشتی و درمانی برای ساخت درمانگاه ناحیه منفصل شهری نایسر در نظر گرفته شده که مرتبط به امور آب استان است و باید این اراضی به دانشگاه واگذار یا اهدا شود که تاکنون این اقدام صورت نگرفته است.

جهانبخش یوسفی، با بیان اینکه در صورت تعین تکلیف این اراضی، بسیج و سپاه استان نیز در ساخت درمانگاه بهداشتی همکاری خواهند کرد، خاطرنشان کرد: مقرر شد در یک جلسه اداری با حضور استاندار کردستان، امور آب نظر نهایی خود را برای ساخت درمانگاه اعلام کند اما تاکنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

وی کرد: اکنون خدمات لازم بهداشتی و درمانی در مراکز دولتی و پایگاه‌های بهداشتی در نایسر به‌خوبی صورت می‌گیرد، اما اگر این مرکز با این مساحت بالا و به صورت استاندارد ساخته شود، قطعا امکانات بهتر به مردم ارائه می‌شود، نصب وسایل بازی در این محل هم بدون هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی بوده و مورد تأیید ما نیست.

وی اظهار کرد: تصمیم نهایی تعین تکلیف این اراضی باید توسط استانداری مشخص شود، فعلاً که امور آب استان متولی این اراضی است و تمامی مشکلات ناامنی و وضعیت بهداشتی آن باید توسط این اداره و شهرداری سنندج پیگیری شود.

رئیس اداره امور منابع آب شهرستان سنندج نیز گفت: همکارانمان برای بازدید از این اراضی در محل حضور یافتند و از نزدیک موضوع را بررسی کردند که در این راستا توافقاتی به صورت شفاهی مبنی بر اینکه این اراضی به اداره راه و شهرسازی استان واگذار و برای خدمات شهری عمومی به شهرداری داده شود، صورت گرفت تا در مقابل نیز زمین دیگری با شرکت آب منطقه‌ای معاوضه شود.

عبدالله دولتیاری افزود: این زمین استخر با مالکیت شرکت آب منطقه‌ای در یک بخش آن ساختمان مرکز فرهنگی و کتابخانه احداث و اکنون نیز در حال اتمام است و بخش دیگر آن نیز که زمین مورد نظر پیگیری شماست، بلاتکلیف و هنوز به طور شفاف و کتبی به ارگان خاصی واگذار نشده است.

وی تصریح کرد: براساس این توافق شفاهی، شهرداری بدون هماهنگی و غیرقانونی در این زمین پی‌کنی انجام داده که در این راستا از طریق مراجع قانونی، خلع ید مالکیت شده و هرگونه ساخت‌وساز باید طی تفاهم‌نامه و موافقت طرفین باشید در غیر این‌صورت قانونی مشکل را پیگیری خواهیم کرد.

وی بیان کرد: هرگونه تبعات انسانی در این زمین برعهده شرکت آب منطقه‌ای نیست بلکه شهرداری که ساخت‌وساز غیرقانونی انجام داده است باید پاسخگو باشد، ما نیز منتظر حکم قانونی هستیم.

 
  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/43969