کد خبر : 45010
تاریخ : 1400/6/6
گروه خبری : کشاورزی

شکر تا آخر سال گران نمی‌شود

دولت سیزدهم به خودکفایی کمک کند

بهمن دانایی، در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر افزایش قیمت شکر در بازار گفت: هیچ‌کدام از این مباحث، صحت ندارد.

وی تصریح کرد: شکری که در حال حاضر در بازار عرضه می‌شود، تولید داخل است و قیمت جهانی شکر هر چقدر هم که رشد کند، تأثیری بر نرخ این کالا ندارد ضمن اینکه با توجه به شرایط مطلوب تولید و عرضه، حداقل تا پایان سال‌جاری قیمت شکر هیچ‌گونه افزایشی نخواهد داشت.

دبیر انجمن کارخانجات تولیدکنندگان قند و شکر ادامه داد: اگر شکری که هم‌اکنون در بازار عرضه می‌شود، تولید داخل نبود قیمت آن درب کارخانه به هر کیلوگرم 16 هزار تومان می‌رسید.

دانایی افزود: با توجه به شرایط مطلوب تولید و عرضه، حداقل تا پایان سال‌جاری قیمت شکر هیچ‌گونه افزایشی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه قیمت جهانی هر کیلوگرم شکر هم‌اکنون 530 دلار است، افزود: سال گذشته قیمت جهانی شکر حدود 330 دلار بوده که امسال حدود 200 دلار رشد کرده است.

به گفته وی، هم‌اکنون قیمت شکر تولید داخل درب کارخانه 12 هزار و 500 تا 600 تومان در هر کیلوگرم است ضمن اینکه شرکت بازرگانی دولتی شکر را کیلویی 11 هزار و 500 تومان تحویل خانوار و صنوف می‌دهد.

این مسئول ادامه داد: در دو تا سه ماه گذشته هم که تولید داخل به بازار عرضه نشده بود، شرکت بازرگانی دولتی نیاز بازار را تأمین کرد.

دانایی با اشاره به اینکه شرکت بازرگانی دولتی همواره باید 500 هزار تن شکر به‌عنوان ذخایر استراتژیک داشته باشد، گفت: زمانی که بازار دچار نوسان می‌شود، این شرکت اقدام به توزیع شکر برای تنظیم بازار می‌کند.

  مصاحبه‌ها درباره افزایش قیمت شکر هدف دار و برای بر هم زدن تعادل بازار است

وی با بیان اینکه مصاحبه‌هایی که درباره افزایش قیمت در بازار انجام می‌شود، هدف‌دار است، افزود: ما احتمال می‌دهیم برخی اشخاص از شرکت بازرگانی دولتی شکر خریداری و آن را انبار کرده‌اند تا در فرصت مناسب به قیمت گران‌تر بفروشند و همین مسئله باعث چنین جوسازی‌هایی شده است.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه واحدهایی که از شرکت بازرگانی دولتی سهمیه شکر دریافت می‌کنند، باید پروانه داشته باشند، گفت: این واحدها به بهانه بسته‌بندی و تولید قند، شکر می‌گیرند اما متأسفانه بعد از صدور حواله توسط شرکت بازرگانی دولتی، نظارتی بر این مسئله وجود ندارد و مشخص نمی‌شود که این شکرها کجا می‌رود و به چه‌صورت عرضه می‌شود. در حالی که وزارت صمت و سازمان حمایت باید به دقت روی این مسئله نظارت داشته باشند.

دانایی تصریح کرد: 15 روز دیگر اوج تولید شکر در کشور است و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود یک میلیون و 400 هزار تن شکر از محل چغندر بهاره و نیشکر تولید شود ضمن اینکه پیش از این نیز 160 هزار تن شکر از محل چغندر پاییزه تولید شده است.

  مصرف داخلی شکر به شدت کاهش یافته است

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مصرف شکر در کشور به‌شدت کاهش یافته است، پیش‌بینی بازار بسیار آرامی را برای این محصول تا آخر سال داریم.

وی ضمن رد ادعاهایی مبنی بر اینکه مصرف سالیانه شکر در کشور دو میلیون و 800 هزار تن است، تأکید کرد: در طول تاریخ هیچ‌گاه مصرف شکر در کشور ما به این اندازه نبوده است. در دوران قبل از کرونا مصرف این کالا در کشور سالانه دو میلیون و 200 هزار تن بوده و در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود که به یک میلیون و 700 تا یک میلیون و 800 هزار تن کاهش یافته است.

این فعال بخش خصوصی متذکر شد: در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور باید ماهانه بین 200 تا 220 هزار تن شکر به بازار عرضه می‌شد اما میزان عرضه به 150 هزار تن در ماه نیز نرسید و دلیل این مسئله کاهش شدید تقاضا بوده است.

دانایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه قیمت شکر بسته‌بندی یک کیلوگرمی باید بین 15 تا 16 هزار تومان برای مصرف‌کننده نهایی باشد، تأکید کرد: بسته‌بندی کننده ملزم است که قیمت شکر را روی بسته‌بندی درج کند و اگر روی بسته‌بندی قیمت درج نشده باشد دستگاه‌های نظارتی با خرده‌فروشان و کسانی که این بسته‌بندی را انجام داده‌اند، برخورد می‌کند و آن‌ها باید پاسخگو باشند که چرا قیمت درج نشده و یا چرا محصولی عرضه می‌کنند که بر روی آن قیمت وجود ندارد.

وی در ادامه با اشاره به معرفی سید جواد ساداتی‌نژاد به‌عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت تولید شکر در کشور بسیار مطلوب است و ما در یک قدمی خودکفایی قرار داریم. از وزیر جهاد کشاورزی آینده درخواست داریم که نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشد که بتوانیم به خودکفایی کامل برسیم.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به افزایش سرسام‌آور قیمت‌های جهانی و واقعی شدن نرخ ارز، تولید شکر در داخل نسبت به واردات آن مزیت پیدا کرده و خودکفایی در این حوزه یک گام بسیار بلند در تأمین امنیت غذایی کشور به حساب می‌آید.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/45010