کد خبر : 49907
تاریخ : 1400/9/27
گروه خبری : کاردانش

موسسه حقوقی ویژه شکایات قربانیان شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی شد

بحث مهمی که این روزها مطرح می‌شود این چالش است که آیا پلتفرم‌های اجتماعی اقدامات کافی برای رسیدگی به موضوع آزار و اذیت در فضای مجازی را انجام داده‌اند یا خیر. اکنون یک شرکت حقوقی به دنبال حل این مشکل است.

متیو برگمن، بنیانگذار مؤسسه برگمن، یک شرکت حقوقی در شهر سیاتل آمریکا، این ماه اعلام کرد که مرکزی حقوقی با هدف حمایت از قربانیان شبکه‌های اجتماعی تأسیس کرده است.

وی مدعی است که این مرکز اولین مرکزی است که به طور انحصاری و ویژه بر وکالت و نمایندگی خانواده‌هایی متمرکز شده که کودکان آن‌ها به نحوهای مختلف از شبکه‌های اجتماعی آسیب دیده‌اند.

برگمن طی گفتگویی با وبگاه فوربز، در مورد این ابتکار توضیح داد: «در حال حاضر نتایج مخرب فعالیت پلتفرم‌های معیوب اجتماعی را می‌توان در نرخ‌های سرسام آور خودکشی نوجوانان، آمار افسردگی، اضطراب، اختلالات خوردن و خودآزاری مشاهده کرد.

این مؤسسه به دنبال این است که شرکت‌های بزرگ شبکه‌های اجتماعی را برای آسیب‌هایی که به خانواده‌ها و کودکان آن‌ها می‌زند، وادار به پذیرش مسئولیت و پرداخت خسارت کند تا این شرکت‌ها به مرور برای حفظ منافع اقتصادی خود به دنبال ارائه‌ محصولاتی ایمن تر با محیطی مناسب‌تر باشند.»

برگمن در ادامه‌ اظهارات خود افزود که چگونه قلدری در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند حتی پیامدهایی به مراتب فاجعه بار تر نسبت به آزار و اذیت‌های حضوری و شخصی در فضای فیزیکی، داشته باشد.

وی در همین راستا گفت: «قلدری در شبکه‌های اجتماعی به دلیل ویژگی کیفی اعتیاد آور بودن پلتفرم‌های اجتماعی، به مراتب می‌تواند مخرب‌تر از دیگر انواع قلدری باشد.»

روانشناسان و روانپزشکان بر سر اینکه شبکه‌های اجتماعی مثل قمار و سایر اعتیادهای شناخته شده پتانسیل اعتیاد آوری بالایی دارند توافق دارند. برای مثال، اسناد داخلی فیس بوک اذعان دارند که 8 تا 12 درصد از مشتریان این پلتفرم دچار مشکل اعتیاد به اینترنت هستند.

وی در ادامه افزود: «همانطور که مشخص است تمام رفتارهای اذیت کننده و به طور خاص قلدری، آسیب زا هستند و این در حالیست که ماهیت و ساختار پلتفرم‌های آنلاین اجتماعی همچنان قربانیان را به سمت اینگونه رفتارهای مضر می‌کشاند.

برگمن سپس به تأثیرات وحشتناک و آسیب‌هایی که قلدری بر قربانیان خود می‌گذارد اشاره کرد که این اثرات طبق مستندات و ادله‌ آکادمیک کاملاً اثبات شده است.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده آمریکا، خودکشی در بین نوجوانان از بازه زمانی سال‌های 2008 تا 2018، افزایشی 57 درصدی داشته است.

برگمن همچنین در این مورد گفت: «میزان افسردگی در دهه‌ گذشته در بین نوجوانان دوبرابر شده و همچنان در حال افزایش است. اختلالاتی مانند اختلال خوردن و خودآزاری نیز در حال افزایش است. این آمار از سال 2008، وقتی که نوجوانان شروع به فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از آن‌ها کردند رو به فزونی است و از آن زمان رنگ کاهش به خود ندیده است.»

بر اساس اظهارات بنیانگذار مؤسسه حقوقی یاد شده، این شرکت، از نهایت توان خود برای پیگیری مطالبات حقوقی اقشار آسیب پذیر در بستر فضای مجازی استفاده خواهد کرد. با این حال هدف نهایی هیچگاه حذف استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا دلسرد کردن نوجوانان و جوانان از مشارکت در این پلتفرم‌ها نخواهد بود و در عوض تلاش ما بر این است که هنگام بروز چنین مشکلاتی پلتفرم‌ها قابل پاسخگویی باشند.

به عقیده برگمن، شبکه‌های اجتماعی، می‌توانند در فضای مجازی تأثیرات مثبت نیز داشته باشند و از طرفی دلیلی ندارد که پلتفرم‌ها نتوانند سیستمی امن تر طراحی کنند. هم اکنون خطرات پلتفرم‌های آنلاین اجتماعی بر تأثیرات مثبت آن غلبه کرده است.

برگمن در انتهای این گفتگو پیشنهاداتی در مورد تغییرات مورد انتظار از طراحی و عملکرد پلتفرم‌ها ارائه کرد. این پیشنهادات شامل موارد زیر است:

** سیستمی مبتنی بر تأیید هویت کاربر که اطلاعاتی مانند سن و … را در بر داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که کاربران همان کسی هستند که ادعا می‌کنند.

** هشدار کافی به والدین در مورد آسیب‌های احتمالی پلتفرم‌های اجتماعی که کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند و محدودیت میزان زمان و ساعاتی که کودکان و نوجوانان اجازه‌ی دسترسی به این پلتفرم‌ها را دارند.

+ممنوعیت دسترسی به محتواهای نامناسب برای این دست از کاربران و همچنین اطلاع به والدین در صورت بروز هر گونه سو استفاده احتمالی که کودکان و نوجوانان در معرض آن باشند.

تلاش‌هایی این چنینی در راستای محدود و چارچوب‌مند ساختن رفتار شرکت‌های فناوری و پلتفرم‌های اجتماعی، می‌توانند تأثیرات شگرفی بر بهبود این محیط داشته باشد. با این وجود تحقق این اهداف کلان، نیازمند تغییر و اصلاح الگوریتم‌ها برای جلوگیری از هدایت نوجوانان و کودکان آسیب پذیر به سمت محتواهای نامناسب است.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/49907