کد خبر : 50819
تاریخ : 1400/10/18
گروه خبری : شهر

پروژه‌های بزرگ کاشت درخت در جهان

شواهد نشان می‌دهد که قطع درختان بدون جایگزینی پوشش سبز در بسیاری از نقاط دنیا مرسوم و منجر به نگرانی‌های بسیاری میان بشر شده است. بدیهی است که وجود درختان به افزایش تأمین اکسیژن برای تنفس، جذب و ذخیره دی اکسید کربن، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، بالا بردن شانس بارندگی در شهرها، ذخیره آب باران و حاصلخیز کردن خاک، تأمین سایه برای خنک‌سازی محیط و بسیاری از مزایای مهم دیگر را در پی دارد. البته با وجود رشد جنگل‌زدایی در اغلب نقاط دنیا، خلاقانی نیز در بسیاری از شهرهای جهان در تلاش برای پیاده‌سازی پروژه‌های درختکاری عظیمی هستند تا بشر را از فواید بی‌شمار پوشش سبز بهره‌مند کنند. در ادامه به معرفی پروژه‌های برتر جهانی در این زمینه پرداخته می‌شود.

 نوآوری کاشت تریلیون درخت توسط مجمع جهانی اقتصاد

بدون شک، نوآوری کاشت تریلیون درخت که توسط مجمع جهانی اقتصاد طراحی شده است بزرگترین پروژه افزایش جنگل‌های شهری تاریخ تا به امروز خواهد بود. این نوآوری با مشارکت دولت‌ها، تاجران، جامعه مدنی و کارآفرینانی طراحی شده است که همگی گرد هم آمده‌اند تا بستری منحصر به فرد برای افزایش جنگل‌های شهری ایجاد کنند. بزرگترین پروژه درختکاری جهان نهادهای بسیاری را گرد هم خواهد آورد که پیش‌بینی می‌شود در پیاده‌سازی آن بسیار موفق عمل می‌کنند، به کاشت بیشترین تعداد درخت در محیط اطراف خود و حتی شهرهای همسایه می‌پردازند و از این طریق، نقش مهمی در نجات کره خاکی ایفا خواهند کرد. داوطلبان پیاده‌سازی این پروژه، شرایطی را فراهم خواهند آورد تا مردم هر منطقه را به مشارکت در کاشت درختان سوق دهند و همگی برای رسیدن به هدف مشترک بکوشند.

 پروژه Bonn Challenge، اقدامی جهانی برای احیای 350 میلیون هکتار جنگل تا سال 2030

دولت آلمان و اتحادیه بین‌المللی حفاظت طبیعت پروژه‌ای تحت عنوان Bonn Challenge آغاز کردند که طی این پروژه، قرار است تا سال 2030، 350 میلیون هکتار از جنگل‌های سراسر دنیا احیا شود و مزایای پوشش سبز برای شهرنشینان به بهترین شکل ممکن به ارمغان آید.تاکنون بیش از 170 میلیون از اراضی جنگلی جهان احیا شده است و بسیاری از کشورها با مشارکت در پروژه Bonn Challenge پیشرفت‌های قابل توجهی را تجربه کرده و برای برآورده کردن مفاد قرارداد کوشیده‌اند.

 ابتکار "میراث درخت" اتیوپی؛ کاشت 350 میلیون درخت تنها در عرض یک روز

امروزه مدیران در بسیاری از کشورهای جهان تحت پیروی از جنبش‌های مختلف نظیر Bonn Challenge و سایر موارد مشابه اقدامات قابل توجهی در راستای کاشت درخت اعمال کرده و مزایای بی‌شمار آن را برای شهرها و شهرنشینان به ارمغان آورده‌اند. دولت اتیوپی نیز اخیراً ایده "ابتکار میراث درخت" را مطرح کرد که به نظر می‌رسد یکی از بزرگترین نوآوری‌های جنگل‌کاری دنیا تا به امروز باشد. این تصمیم در راستای مبارزه با تغییرات اقلیمی و به حداقل رساندن فساد زیست‌محیطی اتخاذ شد ضمن اینکه کاهش آلودگی هوا و افزایش نشاط شهروندی در رأس اهداف پیاده‌سازی آن قرار داشت.

در پروژه "ابتکار میراث درخت اتیوپی" قرار بود جمعیت 23 میلیون نفری کشور به طور همزمان و تنها در طول یک روز به کاشت درختان به هر تعداد ممکن بپردازند. اگرچه شمارش تعداد درختان کاشته شده طی این روز امری غیر ممکن به شمار می‌رود با این حال، چنین تصور می‌شود که تعداد بیشماری یعنی حدود 350 میلیون درخت طی تنها یک روز کاشته شده باشد که این اتفاق یک رکورد بزرگ در درختکاری جهان به حساب می‌آید. دولت اتیوپی در نظر داشت تا پایان سال 2020 بیش از چهار میلیارد درخت در سراسر کشور بکارد که اگرچه مشخص نیست دقیقاً چند درخت کاشته شد با این حال، انقلاب عظیمی در جنگل‌کاری کشور به وقوع پیوست.

 اکوزیا؛ کاشت درختان تنها با یک جست‌وجو در وب‌گاه

اکوزیا یک موتور جست‌وجوی وب زیست‌محیطی مستقر در برلین است که 80 درصد از سود خود را به سازمان‌های غیرانتفاعی متمرکز در احیای جنگل اهدا می‌کند. این شرکت، خود را یک کسب و کار اجتماعی تصور می‌کند و مدعی است که از شفافیت کامل مالی پشتیبانی و از حریم خصوصی کاربرانش محافظت می‌کند. اکوزیا تاکنون موفق به کاشت ده‌ها میلیون درخت در سراسر جهان شده و نحوه عملکرد آن به این صورت است که کاربران وب‌سایت که تعداد آن‌ها در سال 2020 به بیش از 15 میلیون می‌رسید، تنها با کلیک کردن روی یک آگهی به مدیران سایت امکان بهره‌مندی از سود تبلیغات را می‌دهند که البته اکوزیا از این سود برای کاشت درختان استفاده می‌کنند. مدیران شرکت متعهد شده‌اند به زودی یک میلیارد درخت در سراسر دنیا بکارند ضمن اینکه تاکنون بیش از 20 پروژه درختکاری در 15 کشور مهم دنیا را تحت حمایت خود قرار داده‌اند.

 حفاظت از طبیعت؛ کاشت یک میلیارد درخت

کمپین حفاظت از طبیعت از طریق کاشت یک میلیارد درخت پروژه بلندپروازانه دیگری به‌شمار می‌رود که قرار است با هدف کاهش تغییرات اقلیمی و بررسی جنگل‌زدایی پیاده شود. این پروژه در حال حاضر تحت حمایت کشورهایی نظیر آفریقا، چین و سراسر ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است با این حال پیش‌بینی می‌شود مدیران سایر نقاط دنیا را نیز به پیاده‌سازی خود جذب کند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/50819