کد خبر : 50847
تاریخ : 1400/10/19
گروه خبری : استان‌ها

روانسر همچنان بدون بیمارستان

وعده‌ای که محقق نمی‌شود

شهرستان روانسر به‌عنوان دروازه اورامانات یکی از پُرجاذبه‌ترین مناطق گردشگری استان کرمانشاه و در 67 کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است؛ از شمال به شهرستان کامیاران در استان کردستان، از شرق به شهرستان کرمانشاه، از شمال غربی به شهرستان پاوه، از جنوب به شهرستان اسلام‌آباد غرب و از غرب به شهرستان جوانرود منتهی می‌شود، با توجه به تقسیمات کشوری این شهرستان دارای دو شهر به نام‌های روانسر و شاهو و پنج دهستان به نام‌های بدرآباد، قوری‌قلعه، زالواب، دولت‌آباد و حسن‌آباد بوده و جمعیت این شهرستان بیش از 47 هزار نفر است.

با توجه به نبود بیمارستان در روانسر و نیاز درمانی مردم منطقه اورامانات، ساخت نخستین بیمارستان در این شهرستان طی سال 96 در دستور کار قرار گرفت؛ زمین درنظر گرفته‌شده برای بیمارستان روانسر شامل 23 هزار متر مربع موقوفه بود که با پیگیری تعدادی از خیران شهرستان در اسفندماه سال 1396 قرارداد واگذاری با مبلغ 600 میلیون ریال حق اجاره زمین تا سال 1401 منعقد شد و قرارداد واگذاری 10 هزار و 500 متر مربع دیگر که مربوط به منابع طبیعی بود، با پیگیری‌های انجام‌شده با اداره مسکن و شهرسازی در شهریورماه 1397 منعقد و با مبلغ 330 میلیون ریال از محل اعتبارات دانشگاهی به زمین قبلی الحاق شد.

   تغییر پروژه ساخت بیمارستان دائم به بیمارستان موقت

درحالی که طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار بود این بیمارستان با 32 تخت درمانی ساخته شود، اما با پیگیری‌های انجام‌شده، وزارت بهداشت با دو برابر شدن تعداد تخت‌ها موافقت کرد و درنهایت مصوب شد بیمارستان 64 تختخوابی در شهرستان روانسر احداث شود و در برآورد اولیه پیش‌بینی شد که پروژه احداث بیمارستان روانسر سه سال طول می‌کشد؛ اما با گذشت زمان، پروژه احداث بیمارستان دائم به پروژه ساخت بیمارستان موقت تبدیل شد و احداث بیمارستان همچنان ناتمام باقی ماند.

در اسفندماه سال 97 استاندار کرمانشاه با تأکید بر ضرورت تسریع در روند اجرای بیمارستان روانسر، اظهار کرد: زمین مورد نظر بیمارستان روانسر توسط سازمان جهاد کشاورزی به دانشگاه علوم‌ پزشکی تحویل شده و به‌زودی اعتبارات پروژه نیز به دستگاه اجرایی ابلاغ می‌شود.

هوشنگ بازوند در نشست بررسی وضعیت طرح‌ها و پروژه‌های استان در منطقه اورامانات گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان عنوان کرده که تا آخر هفته اعتبارات پروژه بیمارستان روانسر ابلاغ و تفاهم‌نامه‌ها مبادله می‌شود و به‌زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه 9 میلیارد تومان برای فاز نخست بیمارستان اعتبار اختصاص یافته است، عنوان کرد: با توجه به تلاش‌های شبانه‌روزی جهت گرفتن اعتبارات و بودجه‌های اختصاصی، مبلغ سه میلیارد و 360 میلیون تومان از محل اعتبارات وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی و چهار میلیارد مصوب سال 97 جهت ساخت بیمارستان تخصیص داده شده است.

   وعده عملی‌نشده برای احداث بیمارستان روانسر

در 19 فروردین‌ماه سال 98 مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان روانسر با بیان اینکه ساخت بیمارستان روانسر با جدیت درحال انجام است، اظهار کرد: عملیات ساخت بیمارستان 64 تختخوابی روانسر که خواسته جدی مردم این شهرستان بود، از اسفندماه سال گذشته آغاز شد و فاز نخست پروژه با اعتباری بالغ‌بر 9 میلیارد و 500 میلیون تومان آغاز شده و فاز نخست این بیمارستان براساس برنامه زمان‌بندی تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

محمد سعید سریری با بیان اینکه درصورت تأمین اعتبار بلافاصله پس از تکمیل فاز نخست بیمارستان فاز دوم آن آغاز می‌شود، عنوان کرد: اگر اعتبار مناسب برای این پروژه تأمین شود، درمجموع بیمارستان 64 تختخوابی روانسر تا سه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

در 19 آذرماه سال 99 استاندار کرمانشاه در حاشیه بازدید از محل احداث بیمارستان موقت روانسر گفت: با توجه به فرآیند زمان‌بر اتمام بیمارستان اصلی، براساس پیشنهاد نماینده اورامانات و موافقت وزارت بهداشت مقرر شد بیمارستان موقتی با کلیه تجهیزات لازم به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شود.

وی گفت: 25 میلیارد تومان اعتبار برای احداث و تجهیز آن درنظر گرفته شده است. همچنین وزارت بهداشت هم مساعدت ویژه در زمینه تأمین نیروی انسانی و تجهیزات خواهد داشت.

   لغو قرارداد پیمانکار ساخت بیمارستان روانسر به‌دلیل ایراد فنی و تخلفات

در 27 فروردین‌ماه سال 1400 سرپرست شبکه بهداشت و درمان روانسر بیان کرد: مبلغ قرارداد اجرای پروژه ساخت بیمارستان روانسر 240 میلیارد ریال است و در این قرارداد، پیمانکار عملیات اسکلت‌سازی فاز اول را ادامه داده و به اتمام خواهد رساند و عملیات ساخت بیمارستان 64 تختخوابی روانسر که خواسته جدی مردم این شهرستان است، از اسفندماه سال 97 آغاز شد؛ اما به‌دلیل ایراد فنی و تخلفات پیمانکار قبلی، پروژه چندین‌بار متوقف و در سه مرحله، کم‌کاری و ایرادهای وی در اجرای پروژه برای شورای فنی استان کرمانشاه محرز شد.

محی‌الدین امینی عنوان کرد: براساس پیگیری‌های واحد فنی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه و موافقت شورای فنی استان، قرارداد پیمانکار قبلی لغو و فاز اول پروژه دوباره به مناقصه رفت.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی در مقوله نظارت بر پروژه‌های عمرانی با جدیت عمل خواهد کرد و هیچ‌گونه کوتاهی را در این زمینه قبول نخواهد کرد و عملیات ساخت فاز اول پروژه 18 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ساخت بیمارستان اصلی روانسر تاکنون 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و این بیمارستان دو اتاق عمل اصلی و یک اتاق عمل اورژانس دارد و دارای پنج تخت زایمانی و 9 تخت ویژه است.

   روانسر دروازه اورامانات در بخش سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز اظهار کرد: تاکنون چهار مرحله مناقصه برای واگذاری بیمارستان انجام شده، اما به دلایلی ازجمله به حد نصاب نرسیدن شرکت‌کننده، نقص مدارک و برآوردهای هزینه بیشتر از قیمت، در کمیته فنی و بازرگانی به نتیجه نرسیده است و اکنون در آستانه انجام مرحله پنجم واگذاری ساخت بیمارستان موقت روانسر هستیم و امیدواریم در این مرحله شرایط برای واگذاری آن فراهم شود.

محمودرضا مرادی افزود: با مساعدت‌های انجام‌شده، کارهای خوبی ازجمله تأمین زمین برای احداث بیمارستان موقت روانسر انجام شد و از محل اعتبارات داخلی اقدامات اولیه و دیوارکشی محوطه صورت گرفته است و انتظار می‌رود سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درخصوص تأمین اعتبار تعهد داده‌شده همکاری لازم را داشته باشد.

وی تصریح کرد: نقشه و تأمین نیروی انسانی بیمارستان مورد موافقت وزارت بهداشت قرار گرفته و با راه‌اندازی بیمارستان موقت، پزشکان متخصص زنان و زایمان، جراحی، اطفال و داخلی آغاز به کار می‌کنند.

مرادی درخصوص پیشرفت فیزیکی بیمارستان 64 تختخوابی روانسر عنوان کرد: احداث فاز اول بیمارستان اصلی که در مرحله اسکلت و دیوارکشی قرار دارد، تاکنون حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی با بیان اینکه روانسر به‌عنوان دروازه اورامانات برای بخش سلامت بسیار مهم است، اظهار کرد: با توجه به وضعیت جاده‌ای و کوهستانی بودن منطقه اورامانات و موقعیت ویژه شهرستان روانسر بر این باوریم امکانات بهداشتی و درمانی باید تأمین شود.

   خواسته دیرینه و بیشترین مطالبه مردم روانسر احداث بیمارستان است

فرماندار شهرستان روانسر نیز اظهار کرد: خواسته دیرینه و بیشترین مطالبه مردم شهرستان روانسر احداث بیمارستان است و با توجه به زمان‌بر بودن احداث بیمارستان 64 تختخوابی روانسر در دستور کار قرار گرفته و لازم است برای برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار تسهیل‌گری لازم صورت گیرد.

سعدی مصطفی‌زاده خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی روانسر، این منطقه نیازمند نگاه ویژه برای برقراری امکانات بهداشتی و درمانی است.

   به دولت سیزدهم چشم امید داریم

یکی از شهروندان روانسری نیز ضمن گلایه از عملی نشدن قول مسئولین برای احداث بیمارستان روانسر، گفت: براساس گفته اکثر مسئولین، روانسر با توجه به جایگاه جغرافیایی در منطقه نیازمند بیمارستان است.

پژمان صالحی افزود: از سال 97 تا به امروز فقط این حرف را از مسئولین شنیده‌ایم که پایان امسال بیمارستان روانسر افتتاح می‌شود، اما متأسفانه از سال 97 تا به امروز به‌جز اسکلت این بیمارستان، مردم روانسر چیزی ندیده‌اند.

این شهروند روانسری گفت: از آنجا که قول‌های دولت قبل یکی پس از دیگری عملی نمی‌شد، انتظاری نبود که برای این پروژه نیز اتفاق خاصی رخ دهد، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم انتظار داریم حداقل توجهی به دروازه اورامانات شود.

مطالبه به‌حق مردم روانسر برای ساخت بیمارستانی در این شهرستان، مورد تأیید متفق‌القول مسؤلین قرار گرفته است؛ اما متأسفانه هرسال وعده اتمام این پروژه به سال دیگر انتقال داده می‌شود و از سال 97 تا به امروز مردم این شهرستان در انتظار تحقق این وعده‌ هستند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/50847