کد خبر : 5207
تاریخ : 1397/11/3
گروه خبری : اقتصادی

مرغداران همدانی از استاندار خواستار شدند:

حضور نماینده اتحادیه مرغدارن در ستاد تنظیم بازار

تخصیص قطره چکانی نهاده دردی از مرغدار را دوا نمی کند به سود 10 درصدی راضی هستیم

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: قیمت ارز که شکسته شد انتظار منطقی این بود که قیمت کالاها هم در بازار کاهش یابد اما چنین نشد، حالا پرسش بسیاری از مردم این است که چرا با وجود کاهش نرخ ارز قیمت کالاها شکسته نشده است و موج گرانی ادامه دارد.

چراکه مردم تحلیلگران واقعی بازار هستند و نقد منصفانه آن‌ها مبتنی بر واقعیت روز است آنان موضوع گرانی و چند برابر شدن قیمت‌ها را لمس می‌کنند دراین بین طی ماه‌های اخیر با افزایش سرسام‌آور قیمت گوشت قرمز مردم نسبت به خرید مرغ علاقه‌مندی بیشتری یافته‌اند که متاسفانه در بین کالاهای اساسی مرغ این روزها سوار بر اسب گرانی می‌تازد و وعده‌ها برای کاهش قیمت آن به واقعیت تبدیل نمی‌شود. هر چند گفته می‌شود دولت برای کاهش قیمت مرغ تلاش می‌کند اما به نظر می‌رسد دست‌های پشت پرده اجازه بازگشت روزهای ارزانی به بازار را نمی‌دهند دست‌هایی که با دولتی‌ها بی‌ارتباط هم نیستند از طرفی سازمان‌های متعددی برای کنترل بازار و تعیین قیمت در کشور وجود دارند حال آنکه طبق گفته حمید رضا متین مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در شامگاه سی‌ام دی‌ماه در مراسم بهره‌برداری رسمی از بازار پرنده‌‌فروشان خیابان فرات همدان از تامین نهاده‌ها مورد نیاز مرغداران خبر داد وگفت: این نهاد‌ه‌ها با ارز4 هزار و 250 تومانی تحویل همه مرغداران می‌شود و آن‌ها نباید نگران تامین غذای طیور خود باشند.

وی تصریح کرد: اما فعالان این عرصه در همدان برای ثبت سفارش تحویل این نهاد‌ه‌ها اقدام نکردند پس ضروری است که فعالان این حوزه برای دریافت نهاد‌ه‌های مورد نیاز خود نسبت به ثبت سفارش اقدام کنند تا نهاده‌های تامین شده به سرعت به دست مرغداران برسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: سویا و ذرت از مواد‌غذایی وارداتی است که افزون بر سازمان صمت، پشتیبانی جهاد‌کشاورزی استان همدان نیز برای تامین‌ این‌نهاده‌ها اقدام کرده و اکنون به اندازه نیاز، نهاد‌ه طیور موجود است و به مرور به بازار مصرف وارد می‌شود.

متین درخصوص اینکه این نهاد‌ه‌ها در بازار باقیمت بالا‌تری توسط برخی سودجویان توزیع شده است ابراز کرد: این موضوع را بررسی کردیم و با عاملانی که در این حوزه گرانفروشی کنند برخورد خواهیم کردچراکه دولت این نهاده‌ها را ‌با ارز دولتی تامین کرده و کسی اجازه ندارد با قیمت بالاتر ‌بفروشد.

با این اوصاف طی روزهای اخیر در پی این خبر انتظار می‌رفت شاهد کاهش قیمت مرغ در بازار باشیم اما روند رو به رشد قیمت مرغ آن هم در روزهای اخیر ما را بر آن داشت تا با داوود شعبانلو مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان وحسنعلی ملکی روشن رئیس اتحادیه مرغداران شهرستان اسدآباد دراین باره گفتگو کنیم که در ادامه می‌خوانید:

     دولت قیمت نهاده را افزایش داده

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با اشاره به اینکه اگر منظور آقای متین از ثبت سفارش اعلام خرید نهاده ازسوی مرغداران است که طی چند روزگذشته انجام شده است گفت: از زمانی که به ما این مهم اعلام شد حداکثر ظرف دوتا سه روز پس از اطلاع‌رسانی به مراغداران واجد شرایط که نام‌ آنها در سامانه ثبت شده، خرید نهاده‌ها در سامانه ثبت و انجام می‌شود.

داوود شعبانلو درخصوص قیمت نهاده‌ها و نقش آن در گرانی مرغ نیز گفت: طی 10 روز گذشته قیمت نهاده‌ها توسط دولت افزایش داشته به طوریکه 17 درصد قیمت ذرت و 13 درصد قیمت سویا افزایش یافته است.

      افزایش قیمت مرغ در آستانه نوروز 

وی با تاکید بر اینکه این افزایش قیمت نهاده‌ها تاثیر خود را بر قیمت جوجه‌های داخل سالنی که طی 45 روز آینده وارد بازار می‌شود خواهد گذاشت عنوان کرد: التهاب قیمت‌ها بیانگر عدم توازن عرضه و تقاضا است بنابراین به نظر بنده درحال حاضر گرانی‌ها نتیجه کاهش عرضه مرغ به بازار است.

شعبانلو با تاکید براینکه در واقع مشکل تولید امروز مرغ را می‌توان ناشی از بی‌توجهی دولت به مشکل حمل، دسترسی و تامین نهاده‌ها و قیمت جوجه یک روزه و سایر مولفه‌های موثر در تولید مرغداران طی 40 روز تا دو ماه پیش ارزیابی کرد افزود: باید خطاب به دولت گفت شما به اعتصاب کامیون‌داران طی مهر و آبان امسال بی‌توجه بودید بدین ترتیب نهاده به من مرغدار نرسید و برای تامین نهاده مورد نیاز متوسل به بازار آزاد با قیمت گزاف شدم و یا حتی مجبور شدم نهاده مورد نیازم را در مقادیر اندک از دیگر مرغداران تامین کنم.

رئیس اتحادیه مرغداران شهرستان اسدآباد نیز با اشاره به اینکه طی چهارماه گذشته علیرغم مشکلات فراوان مرغدارن برای تامین نهاده، خبری مبنی بر تامین نهاده‌ها با نرخ دولتی ازسوی سازمان صنعت و معدن استان منعکس شده است گفت: بر اساس اعلام رسمی برای هر مرغ 700 گرم ذرت و650 گرم سویا تعلق گرفته این درحالی است که هر مرغ به صورت متوسط نیازمند 5.5 تا 6 کیلوگرم دانه است پس چگونه می‌توان انتظار داشت که با این سهمیه قطره‌چکانی مرغدارای‌ها بتوانند در چرخه تولید باقی بمانند و درعین حال قیمت مرغ کاهش پیدا کند.

حسنعلی ملکی روشن با انتقاد از اینکه طی ماه‌های اخیر شرکت پشتیبانی امور دام قیمت نهاده را افزایش داده است تصریح کرد: طی ده روز گذشته این شرکت قیمت ذرت را به ازای هر کیلو 300 تومان گرانتر کرده است.

وی با بیان اینکه پیش از اعمال این گرانی‌ها به دلیل عدم توزیع نهاده‌ها و عدم واردکردن نهاده توسط آقای مدلل( وارده کننده انحصاری نهاده ) در بازار آزاد قیمت ذرت به دو هزار و سویا 3 هزار و 500 تومان رسید پس در اقدامی جالب همانطور که گفتم دولت مرغداران به نحوی مجبور کرد که افزایش قیمت اعلامی را بپذیرند. 

ملکی روشن با اشاره به اینکه درحال حاضر تولید هر کیلو مرغ زنده برای من مرغدار کیلویی هشت هزارو 500 تومان می‌شود اظهارکرد: با کسری 25 درصد ضایعات در کشتارگاه‌ها و هزینه حمل و کشتار قیمت هر کیلو مرغ چیزی حدود 12 هزار و 500 تومان است.

وی با تاکید براینکه سهمیه قطره‌چکانی نهاده‌ها مشکل مرغدار را مترفع نمی‌کند گفت: همانطور که گفتم مجموعه نهاده تخصیص‌یافته طبق مصوبه اعلامی برای هر مرغ چیزی حدود یک کیلو و دویست گرم است حال آنکه مصرف دان هر مرغ بیش از 5 کیلو گرم است پس من مرغدار مابقی نیازم را باید از کجا تهیه کنم.

ملکی‌روشن ادامه داد: حال در نظر بگیرید که برای تامین مابقی نیاز مجبورم به بازار آزاد مراجعه کنم درصورتی که در بازار آزاد نیز قیمت نهاده از طریق دلال‌بازی تعیین می‌شود به طوریکه از این طریق ذرت 1700 تومانی و سویا 3500 تومان را باید تهیه کنم.

وی با تاکید بر اینکه این پروسه برای تامین ریز مغذی‌ها( مکمل )و دارو‌ها نیز وجود دارد گفت: مکمل با کنسانتره کیلویی 11 هزار و 500 تومان بود که شده 12 هزار تومان حال آنکه در هر تن دان 25 کیلو کنسانتره باید استفاده کرد از طرفی دارویی که تا چند وقت پیش40 هزار تومان بود درحال حاضر 200 هزار تومان است.

وی با اشاره به اینکه این روزها اغلب مرغداری‌های همدان در آستانه ورشکستگی هستند ابراز کرد: من به عنوان یک مرغدار با سابقه 40 ساله دراین عرصه درحال حاضر 500 میلیون تومان مقروض به بانک هستند.

      50 درصد از مرغداران نمی توانند جوجه ریزی کنند

ملکی‌روشن با اشاره به اینکه مرغداری من ظرفیت جوجه‌ریزی 70 هزارتایی را داراست اما به دلیل عدم توانایی مالی درحال حاضر 40 هزار جوجه می‌ریزم تصریح کرد: قیمت جوجه یک روزه درحال حاضر سه هزار و 500 تا چهار هزار تومان است لذا با توجه به مشکلات تولید در عرصه مرغداری بیش از 50 درصد از مرغداران همدان نمی‌توانند با این قیمت‌ها اقدام به جوجه‌ریزی کنند.

      بگیر و بند‌های تعزیرات مشکل را حل نمی‌کند

رئیس اتحادیه مرغداران شهرستان اسدآباد با بیان اینکه مشکل گرانی مرغ با بگیر و بند تعزیرات حل‌شدنی نیست گفت: این نوع برخوردها در نهایت نتیجه‌ای جز تعطیلی برای مرغداری‌های فعال در همدان نخواهد داشت.

وی افزود: براین اساس بنده به عنوان یک مرغدار از استاندار انتظار دارم در نشستی با حضور اعضای اتحادیه وخود مرغداران به مباحث و مشکلات مرغدارن رسیدگی کنند نه اینکه در جلسه تنظیم بازار تنها با حضور افراد غیر مطلع از مباحث این چنینی در عرصه تولید مرغ قیمتی کذایی برای مرغ در نظر گرفته و عنوان کنیم که باید مرغ به عنوان مثال 9 هزار و 500 تومان به فروش برسد درحالی که تولید یک کیلو مرغ بیش از 12 هزار و 500 تومان هزینه برای من مرغدار و فعالان در عرصه کشتارگاه تمام می‌شود.

ملکی روشن با تاکید بر اینکه باید برای ثمره کار یک مرغدار کل زندگی و سرمایه خود را در بیابان‌های اطراف شهرها درعرصه تولید به‌کار بسته حداقل یک سود 10 درصد گرفته شود تصریح کرد: متاسفانه با این شرایط به استثنای 5 مرغداری که در عرصه دلالی نیز فعالیت می‌کنند مابقی مقروض و ورشکسته هستند.

وی با بیان اینکه زحمات چندین ساله مرغداران با نامدیریتی‌ها رو به نابودی است گفت: به واقع باید بگویم این روزها با تدبیری که از سوی دولت اندیشیده شده خود دولت به نوعی ترمز تولید در کشور است برای مثال تامین دو هزار و 800 تن ذرت برای 600 مرغداری در استان عقلایی نیست.

      اگر ملاک عمل حمایت از تولید است تولیدکننده را نابود نکنید

وی با طرح این سوال که مرغداری من نیازمند 200 تن نهاده است حال آنکه برای من طبق سهمیه اعلام شده 32 تن ذرت و 8 تن سویا تامین کرده‌اند پس مابقی را از کجا تهیه کنم اظهارکرد: پس چاره جز تهیه بازار آزاد با قیمت بالا ندارم حال آنکه آقایان قیمت مرغ را بر مبنی نهاده‌های تحویلی قطره چکانی خود محاسبه می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه اگر تداوم تولید در استان ملاک عمل مدیران است باید از آن حمایت کنندتشریح کرد:گرچه باید حق مصرف کننده را نیز مورد توجه قرار داد اما مصرف‌کننده که طی سال 25 کیلو مرغ مصرف می‌کند در صورتی که به ازای هریک کیلوگرم دو هزار تومان گرانتر بخرد در نهایت 50 هزار تومان بیشتر پرداخت خواهد کرد پس صحبت من خطاب به مسئولان است که نگذاریم تولید نابود شود چون در صورت ورشکستی معدود تولیدکنندگان مجبور خواهید شد مرغ را کیلویی 20 هزار تومان از کشورهای دیگر همچون بلایی که بر سر تولیدکنندگان دام آمد تهیه کنید.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/5207