کد خبر : 52406
تاریخ : 1400/11/25
گروه خبری : استان‌ها

450 هزار هکتار اراضی کشاورزی کردستان مستعد تبدیل به آبی است

فرید سپری در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: پلانی برای حوزه کشاورزی استان تعریف کرده‌ایم که با حرکت بر اساس و مبنای این برنامه می‌توانیم تولید محصولات کشاورزی را از 3.1 میلیون تن به 5.5 میلیون تن برسانیم و در ردیف تولیدکنندگان برتر کشور به لحاظ تولید و نقش‌آفرین در مقوله مهم امنیت غذایی باشیم.

وی تصریح کرد: کردستان در زمینه تولید محصولات باغی به رقمی بالغ بر 400 تن رسیده و برنامه پیشران 50 هزار هکتاری تعریف شده و عملیاتی شدن کامل آن به معنی افزایش دو برابری این میزان تولید محصولات باغی در استان خواهد بود.

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: بیش از 31 هزار تن گوشت قرمز در حال حاضر در استان کردستان تولید می‌شود که بیش از 50 درصد از این تولید به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

سپری به طرح پیشران تولید 13 هزار تنی گوشت قرمز در استان هم گریزی زد و گفت: تحقق این مهم در کنار افزایش ارزش افزوده و اشتغال‌زایی در استان 10 درصد واردات گوشت در کشور را کاهش خواهد داد.

وی تصریح کرد: بیش از 250 هزار تن شیر در استان تولید می‌شود که عمده این تولید مربوط به واحدهای کوچک است و توسعه واحدهای بزرگ در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: استان کردستان از لحاظ تولید محصولات کشاورزی از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و تقویت و توسعه این روند با تبدیل اراضی دیم به آبی در حال انجام است.

سپری عنوان کرد: در حال حاضر 12 درصد اراضی زراعی کردستان آبی و مابقی به صورت دیم کشت می‌شود که تبدیل 96 هزار هکتار از اراضی دیم به آبی در حال انجام است هر چند حدود 450 هزار هکتار از اراضی دیم استان ظرفیت تبدیل به آبی دارد.

وی با یادآوری وجود 74 هزار تن ظرفیت سردخانه‌ای در استان، گفت: ظرفیتی معادل یک‌میلیون و 500 هزار تن صنایع تبدیلی در استان ایجاد شده و یا در دست اقدام است.

وی عنوان کرد: با این رویه استان کردستان روی ریل توسعه کشاورزی افتاده و باید از این مزیت و ظرفیت به خوبی بهره گرفت.

  بخش کشاورزی ضامن امنیت غذایی در کردستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم گفت: اعتقاد داریم بخش کشاورزی هم استقلال و امنیت غذایی کشور را تضمین می‌کند.

ذکریایی‌نژاد خاطرنشان کرد: دو سال اخیر یکی از پرتنش‌ترین سال‌ها بخش کشاورزی بود ولی با وجود تمام مشکلات و کمبودهای اعتباری، کرونا و غیره کار به خوبی جلو رفت.

  کشاورزی کردستان آسیب‌پذیر است

مسئول نظام صنفی بیجار اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های خوب در استان کردستان ارتباط تنگاتنگ بین مسئولان بخش کشاورزی و کشاورزان است.

سیدحسن رحیمی تصریح کرد: خشک‌سالی لطمه بزرگی به بخش کشاورزی وارد کرد و از سوی دیگر تسهیلاتی که کشاورزان از بانک‌ها گرفته و به دلیل عدم توان بارپرداخت هم مزید بر علت شده است و فشار مضاعف را به فعالان این عرصه وارد نموده است.

وی خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی در کردستان آسیب‌پذیر است، انتظار داریم کمک ویژه‌ای به مدیریت این حوزه صورت بگیرد، اگر کشاورزی در استان ارتقا پیدا کند بسیاری از مشکلات در حوزه اشتغال و مهاجرت به حاشیه کلان‌شهرها را کاهش خواهد داد.

این مسئول با بیان اینکه توسعه کشاورزی رونق اقتصاد و اشتغال در کردستان را به دنبال دارد، گفت: امروز شاهد افزایش مهاجرت مردم در بیجار به دلیل مشکلات اقتصادی به حاشیه کلان شهر تهران هستیم در این زمینه باید چاره‌اندیشی شود.

رحیمی تصریح کرد: به تشکل مردم نهاد بیشترین ارتباط را با مسئولان جهاد کشاورزی داریم معتقدیم هر مدیری که با جامعه هدف ارتباط بیشتری داشته باشد در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی‌ها موفق‌تر خواهد بود.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/52406