کد خبر : 52606
تاریخ : 1400/12/1
گروه خبری : فرهنگی

طی نشست رسانه‌ای مطرح شد؛

گلایه شیخ‌طادی ازشرایط سریال‌سازی درباره زنان قهرمان

معجزه کردیم!

نشست خبری سریال «آتش در گلستان» روز شنبه سی بهمن با حضور فرزندان مرضیه دباغ، پرویز شیخ طادی کارگردان، حامد حسینی تهیه کننده در ساختمان اداری صداوسیما برگزار شد.

پرویز شیخ طادی، کارگردان سریال در ابتدا به سختی‌های ساخت این پروژه اشاره و بیان کرد: وقتی یک گروه دارد حلال و درست کار می‌کند، چرا فشار می‌آورید که فقط ده قسمت کار کند؟ ما دنبال چه می‌گردیم؟ مدل از کجا می‌خواهیم بیاوریم. چقدر مردم باید کانال عوض کنند و سریال‌های بی ریتم ببینند.

وی اضافه کرد: شخصیتی مثل مرضیه حدید چی که زندگی‌اش جذاب و قابل پرداخت است، چرا نباید سریال زندگی‌اش ساخته شود؟ درحالیکه پر از عبرت و آموزش است. این مادر و مادران این چنینی درس اراده هستند.

شیخ طادی با بیان اینکه باید مسیرمان در سریال سازی را تغییر دهیم، گفت: حرف‌هایی که قبلاً نمی‌زدیم را باید بزنیم و نترسیم، جامعه ظرفیتش را دارد. من خدا را شکر می‌کنم که در این کار معجزاتی رخ داد وگرنه اصلاً نمی‌شد آن را ساخت.

وی اضافه کرد: در این کار دو برابر تمام سریال‌ها سختی کشیدیم ولی معجزه‌وار از آنها گذشتیم. جایی که سرتاپایش حفاظتی بود مارا راه دادند معلوم است شخصیتی که از او میگوییم روحش در خود کار حضور دارد. از تصمیم گیران خواهش می‌کنم در این حوزه جدی باشند به شدت به مادران معتقد و الگو نیاز داریم؛ مادری که انرژی دارد و جوان پسند است.

در ادامه رضوانه میرزا دباغ درباره کتاب‌هایی که به زندگی مادرش پرداخته است گفت: «پرواز به سوی نور»، «خاطرات مرضیه حدیدچی»، «زنی از تبار الوند»، «زندگی خواهر طاهره» چهار کتاب هستند که اکثر زوایای زندگی مادرم را به تحریر درآورده است اما آنچه که خیلی روی شخصیت ایشان در جامعه مانور می‌شود زندگی سیاسی اوست که البته بخش بارز زندگی اوست.

وی ادامه داد: با این حال اگر در آثار صرفاً نقش نظامی گری و سیاسی ایشان به جامعه نشان داده شود، شخصیت وی دور از دسترس بچه‌های امروز قرار می‌گیرد در حالی که جوان امروز باید بداند مرضیه حدیدچی یک انسان است، یک زن است، یک مادر است و در انتها یک شهروند است و اگر کسی بتواند همه این ابعاد را درباره اکثریت جامعه نسوان هم برای خودش و هم برای جامعه تعریف کند می‌توان از حدیدچی‌ها الگو ساخت. وقتی الگویی برای ارایه به جوانان نشان ندادیم دنبال الگوهای دیگری می‌روند.

فرزند مرضیه دباغ تصریح کرد: این شاید یکی از نقاط کور جامعه ماست که باید روشن شود و اگر شخصیت‌های مرد و زن را درست القا کرده بودیم شاید امروز خیلی از بازیگران نابازیگر را نمی‌دیدیم وقتی اینها قرار است الگو باشند و راه را تعیین کنند جامعه به مسیر درستی نمی‌رود. همین است که امروز احتیاج داریم زندگی این افراد را کنجکاوانه تر ورق بزنیم.

وی اضافه کرد: مسئولانی که انجام وظیفه درستی نکردند و امروز باید روی این الگوها سرمایه گذاری درستی کنیم. رسانه‌ها هم باید بیش از آنچه باید انجام وظیفه کنند. هنوز برخی از چهره‌های آن زمان اسمشان هم به گوش بچه‌های ما نخورده است. از این برنامه‌ها می‌توان در جهت شناساندن شخصیت‌های که در 40 سال پیش فرهیختگانی بودند که باعث شدند همین جمع‌ها مجوز برگزاری بگیرد و انقلاب را به ما هدیه کردند. امروز وظیفه ماست که از این هدیه محافظت کنیم در برابر کسانی که منتقد انقلاب هستند.

در ادامه پرویز شیخ طادی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره چالش‌های پرداخت به یک قهرمان ملی زن در سریال عنوان کرد: در حوزه پوشش باید پوشش مناسب باشد، از اینجا شروع می‌شود تا گریم و وضعیت ظاهری تا محیط کار که همه اینها گرفتاری دارد و باید موارد ممیزی‌ها را هم رعایت کنیم.

وی ادامه داد: شاید در زندگی رئال خودمان اینقدر چالش نداشته باشیم. چالش بعدی وقتی این طرح را ارایه می‌دهیم ابتدا استقبال نمی‌شود و نوعی مقاومت صورت می‌گیرد خود مسئولان دچار نگرانی می‌شوند و حتماً باید فیلمساز را بشناسند برایشان سوال می‌شود که آیا فیلمسازان می‌توانند از پس مشکلات برآیند می‌توانند ممیزی را رعایت کنند و عزت و احترام را نشان دهند؟

شیخ‌طادی همچنین با اشاره به مشکلات دیگر گفت: مسأله بعد پذیرش آقایانی است که در پروژه‌ها هستند در بخش تولید خانم‌ها فعالیت بیشتری دارند آقایان فکر می‌کنند نوعی رقیب پیدا شده است و اگر مجموعه‌های که درباره بانوان می‌سازیم به نوعی بیشتر باشد این حس رقابت بوجود نمی‌آید.

وی به چالش گرانی هم اشاره و عنوان کرد: گرانی بیداد می‌کند گرانی‌های لحظه‌ای که هزینه‌ها را بالا می‌برد.

مرجان قمری بازیگر نقش مرضیه دباغ نیز درباره چگونگی ایفای نقش خود بیان کرد: راه‌های متفاوتی وجود دارد که یک بازیگر به کاراکتر نزدیک شود. من ابتدا فکر می‌کردم این شخصیت چطور راه می‌رود، نگاه می‌کند، گفتگوهایی هم با خانواده ایشان داشتیم.

در ادامه شیخ طادی درباره انتخاب مرجان قمری برای این نقش گفت: این نقش آمادگی جسمانی مناسبی لازم داشت. فرزندانشان می‌گفتند مادر ما ورزشکار و ورزیده بود و ما حتماً نیاز به چنین کسی داشتیم.

وی افزود: کارهای آپارتمانی همه را تنبل کرده است و آثاری هم ساخته نمی‌شود که به زنان ورزشکار که دونده یا سوارکار خوبی باشند پیدا کنیم. خانم قمری اینها را داشت.

در ادامه شیخ طادی نیز در پاسخ به سوالی درباره حمایت‌ها گفت: انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس ما را چاپیدند! هرچه پول داشتیم برای آهن قراضه دادیم، حدود هفتصد، هشتصد میلیون پول آهن پاره دادیم ماشینی دادند که نزدیک بود بازیگران با آن به دره بروند! شهرک سینمایی دفاع مقدس کاملاً ناامن است و امیدوارم برایش کاری کنند.

در پایان این مراسم از عوامل سریال «اتش در گلستان» و خانواده مرضیه دباغ تجلیل شد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/52606