کد خبر : 53937
تاریخ : 1401/1/20
گروه خبری : زیست بوم

عشایر از نیمه اردیبهشت اجازه ورود به استان همدان را دارند

سعید الیاسی روز پنجشنبه اظهارکرد: تیم‌های کنترل کوچ عشایر هم اینک در گلوگاه‌های ورودی شامل سه راهی نهاوند - بروجرد در شهرستان ملایر، «بره فراخ» و «گاماسیاب» در نهاوند مستقر شدند و به زودی تیم‌هایی نیز در منطقه «پل شکسته» و «عزیزآباد» اسدآباد و «ولاشجرد» تویسرکان مستقر می‌شوند.

وی اضافه کرد: تاکنون تیم‌های مستقر در مناطق جنوبی استان همدان اقدام به بازگرداندن عشایرانی که پیش از موعد تعیین شده قصد ورود به همدان را داشتند کردند چرا که آنها پس از حرکت از سمت خوزستان مکلف به مستقر شدن در مراتع میان بند واقع در مسیر واقع در لرستان، کرمانشاه و ایلام سپس ورود به مناطق ییلاقی در همدان هستند.

رئیس اداره مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با تاکید بر اینکه عشایر باید تقویم کوچ را رعایت کنند ادامه داد: در نشست کارگروه ملی مدیریت چرا و ساماندهی کوچ که با حضور 10 استان زاگرس نشین در اصفهان برگزار و مقرر شد که عشایر از نیمه اردیبهشت وارد استان همدان شوند که این زمان تنها در صورت بروز خشکسالی‌های شدید از یک هفته تا 10 روز قابل تغییر است.

الیاسی گفت: تعداد عشایر بهره‌بردار مجاز از مراتع استان یک هزار و 164 خانوار است که این تعداد عشایر با 53 هزار و 800 واحد دامی مجاز در مساحتی قریب بر 72 هزار هکتار در 55 سامانه مستقر می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: عشایر از نیمه اردیبهشت امسال در 17 سامانه عرفی شهرستان همدان، 20 سامانه در نهاوند، هفت سامانه در شهرستان بهار، پنج سامانه در تویسرکان، چهار سامانه اسدآباد و 2 سامانه ملایر مستقر می‌شوند.

الیاسی اظهار کرد: برخی از عشایر بدون مجوز و پروانه چرای دام وارد عرصه‌های کشاورزی شده که تیم‌های منابع طبیعی مجاز به برخورد با این افراد نبوده و تنها در صورت ورود به عرصه‌های طبیعی با آنها برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/53937