کد خبر : 54213
تاریخ : 1401/1/25
گروه خبری : جامعه

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان:

برنامه احیای واحدهای صنعتی راکد در کردستان به طور کامل تحقق یافت

وضعیت اقتصادی کشور از زمانی که تحت تأثیر تحریم‌ها و همچنین مسائل مدیریتی داخلی دچار چالش شده و نرخ تورم در مقاطع مختلف روندی افزایشی پیدا کرده مشکلات زیادی هم برای واحدهای تولیدی ایجاد شده است.

در چنین شرایطی تعدادی از واحدهای تولیدی غیرفعال شدند و تعدادی هم کمتر از ظرفیتشان و به قول معروف کج‌دار و مریز به امر تولید می‌پردازند بنابراین چندین سال است که راهبرد فعالسازی واحدهای راکد و نیمه‌فعال در اولویت فعالیت‌های دولت‌های مختلف قرار گرفته است.

حذف موانع پیش روی واحدهای تولیدی تاحدی اهمیت دارد که سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی سال را به نام «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند تا با حمایت همه‌جانبه و از میان برداشتن موانع؛ چرخ واحدهای تولیدی دوباره به چرخش درآید و این روند در سال‌های آینده نیز همواره استمرار داشته باشد.

یکی از نهادهای متولی و حامی واحدهای تولیدی در بخش صنعت شرکت شهرک‌های صنعتی در استان‌ها است که این شرکت در کردستان از سال 1370 فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون در 12 شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است و علاوه براین حمایت‌هایی هم از واحدهای تولیدی داشته است.

در راستای تحقق شعار سال 1400 و بازگشت واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال به چرخه تولید و همچنین برنامه‌ریزی برای عمل به شعار سال 1401 یعنی «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» با احمد خسروی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان گفت و گویی انجام دادیم که شرح آن در ذیل می‌آید:

  اوایل سال 1400 اعلام کردید که 45 واحد تولیدی راکد تا پایان سال به چرخه تولید بازمی‌گردند (http://irna.ir/xjDFQN) آیا این مهم تحقق پیدا کرد؟

سال گذشته در قالب برنامه ملی قرار شد که یک هزار و 400 واحد صنعتی راکد و نیمه‌فعال در کشور به چرخه تولید بازگردد و از این میزان سهمیه استان کردستان هم احیای 45 واحد بود که با اقدامات حمایتی که انجام شد 45 واحد صنعتی در این استان دوباره فعالیت تولیدی خود را آغاز کردند و عملاً 100 درصد این برنامه در استان تحقق پیدا کرد.

  همه این واحدهای احیا شده در شهرک‌های صنعتی استان مستقراند؟ و بیشتر این واحدها مربوط به کدامیک از شهرستان‌های استان هستند؟

خیر، از این 45 واحد، 36 واحد در شهرک‌های صنعتی و 9 واحد هم در خارج از شهرک‌ها مستقراند و از لحاظ پراکندگی هم بیش از 60 درصد آن‌ها در شهرک‌های صنعتی شهرستان سنندج واقع شدند و مابقی هم مربوط به سایر شهرک‌های صنعتی استان ازجمله سقز، قروه و بیجار بودند.

  اشاره کردید 45 واحد صنعتی به چرخه تولید برگشتند با این اتفاق چه تعداد اشتغال حفظ و یا ایجاد شده است؟

بی‌شک یکی از مهم‌ترین دستاوردهای احیای واحدهای تولیدی،حفظ و ایجاد اشتغال است که خوشبختانه با برگشت این تعداد واحد صنعتی به حوزه تولید 520 نفر مشغول به کار شدند و این اقدام ارزشمندی است که امید می‌رود همواره تداوم داشته باشد.

  مشکل عمده این تعداد واحد تولیدی راکد ونیمه فعال در شهرک‌های صنعتی استان چه بوده است؟

نه‌تنها این 45 واحد راکد و نیمه فعال که احیا شدند بلکه بیشتر واحدهای تولیدی ما با کمبود نقدینگی و تأمین سرمایه لازم برای به‌روز کردن تجهیزات و تهیه مواد اولیه مواجه هستند و علاوه براین در بازاریابی هم چندان موفق عمل نمی‌کنند و به طور مطلوب نمی‌توانند تولیدات خود را به بازار عرضه و با برندهای مختلف رقابت کنند. ما هم تاجایی که مقدور بوده با اعطای تسهیلات و معرفی واحدهای تولیدی به بانک‌های استان واختصاص فضای صنعتی از آن‌ها حمایت شده است و این روند را هم ادامه می‌دهیم.

  پس آیا امسال هم بازگشت دیگر واحدهای راکد ونیمه فعال را در دستور کار دارید؟ سهمیه ای برای استان در این راستا تعیین شده که تا پایان سال جاری چند واحد دیگر به چرخه تولید بازگردند؟

بله دقیقا؛ همین میزان سال گذشته برای سال 1401 به‌عنوان برنامه بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید تعیین شده است.

  برای تحقق شعار سال 1401 که تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است شرکت شهرک‌های صنعتی استان چه برنامه‌ای دارد؟

بی‌شک این شرکت به‌عنوان مخاطب اصلی تولید در صنعت خود را باید با شعار سال تطبیق دهد و در این راستا برنامه‌های کلان و کوتاه‌مدتی را تهیه کند که با توجه به نقش و اهمیت فناوری در توسعه و رونق تولید در واحدهای صنعتی طی چند سال اخیر انجام اقداماتی را در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کردیم که امسال با اختصاص شعار سال به مبحث مهم دانش‌بنیان؛ برنامه‌ها و فعالیت‌های ما سرعت و شتاب بیشتری خواهند گرفت و در کل عملیاتی‌تر خواهند شد.

  با توجه به اینکه یکی از رسالت‌های شرکت شهرک‌های صنعتی استان تأمین زمین برای واحدهای تولیدی است آیا تاکنون زمینی به واحدهای دانش‌بنیان استان هم اختصاص داده شده است؟

طی یکی، دو سال اخیر به‌صورت اولویت‌دار زمین به 10 تا 12 واحد دانش‌بنیان در استان اختصاص یافته که این اراضی با 10 درصد تخفیف قانونی در اختیار این واحدها قرار داده شده است.

علاوه براین بحث‌هایی هم در ارتباط با ایجاد زون دانش‌بنیان در شهرک صنعتی شماره چهار سنندج (سرنجیانه) انجام شده که در سال جاری عملی خواهد شد و قرار است 6 هکتار از اراضی این شهرک به زون دانش‌بنیان اختصاص پیدا کند و این محل به‌عنوان محلی مجزای مربوط به واحدهای فناور در این شهرک صنعتی ایجاد شود و اراضی آن با قیمت ارزان و حتی به‌صورت اجاره‌ای در اختیار واحدهای فناور و دانش‌بنیان قرار داده می‌شود.

پیشنهادی را هم براساس ظرفیتی که در استان وجود دارد مطرح کردیم آن هم ایجاد شهرک دانش بنیان در مرکز استان است و از آنجا که این مسئله تنها مربوط به شرکت شهرک‌های صنعتی استان نیست و اجرای آن مستلزم برنامه‌ریزی و تصویب مصوبه استانی دارد که با حمایت ارگان‌های ذی‌ربط ما هم آمادگی لازم برای پشتیبانی از این مهم را داریم.

شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال 1370 به‌صورت شرکت سهامی خاص تأسیس شد و تاکنون به سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان در 12 شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.

این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، 1382 قرارداد منعقده و بهره‌برداری از 711 واحد صنعتی و واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم 12 هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/54213