کد خبر : 55669
تاریخ : 1401/3/2
گروه خبری : استان‌ها

مشارکت خیران در اجرای 100 پروژه بهداشتی درمانی همدان

محمدمهدی مجذوبی صبح روز گذشته در آیین تجلیل از خیرین سلامت همدان اظهار کرد: خوشبختانه در استان همدان 900 خیر نیکوکار در حوزه سلامت ورود کرده‌اند که در بیش از 100 پروژه بهداشتی درمانی حضور دارند.

وی بیان کرد: این خیرین از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 32 میلیارد و 500 میلیون در تجهیزات سرمایه‌ای، بیش از 6 میلیارد تومان در تجهیزات مصرفی و بیش از هشت میلیارد و 600 میلیون تومان در تأمین کمک‌های مؤمنانه نقش ایفا کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان به سهم 211 میلیارد تومانی خیرین در پروژه‌های عمرانی و مشارکت 216 میلیارد تومانی آن‌ها در مجموع برنامه‌های حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: در حوزه سلامت، فضای فیزیکی، تجهیزات پزشکی و در بخشی که کمتر مورد توجه واقع شده یعنی تحقیقات، نیاز به مشارکت خیرین داریم.

وی با اشاره به تحصیل بیش از هفت هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی همدان، یادآور شد: در حوزه دانشجویی و فرهنگی نیز مشارکت خیرین لازم است؛ چراکه یک‌هزار و 600 دانشجوی تحصیلات تکمیلی و 700 دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که در موضوع تأمین خوابگاه‌ها و پاویون‌ها نیازمند همراهی خیرین هستند.

مجذوبی با تأکید بر اینکه خوابگاه‌های متأهلان و پاویون‌ها نیاز تخصصی دانشگاه هستند، گفت: خوشبختانه همدان ازجمله استان‌های پیشرو در تأمین خوابگاه‌های متأهلی است.

وی در تولید دانش‌بنیان‌ها نیز دانشگاه‌ها را نیازمند حمایت خیرین دانست و افزود: البته در این مسیر قرار داریم و پُرشتاب پیشروی خواهیم کرد و تأکید مقام معظم رهبری در این موضوع مسئولیت ما را سنگین می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا بیان کرد: مرکز جامع سرطان و خوابگاه متأهلی در راستای اهداف دانشگاه در روند احداث قرار دارند و در دیگر حوزه‌های درمانی و بهداشتی نیز نیازمند مرکز هستیم.

وی با بیان اینکه در بیمارستان فاطمیه نیازمند مرکزی هستیم تا اعمال جراحی تخصصی زنان را با کادر بانوان انجام دهیم، عنوان کرد: لازم است مرکز خدمات درمانی جامع سالمندان نیز مبتنی بر چند تخصص در استان فراهم شود؛ زیرا تا سال 1420 نرخ سالمندی به 21 درصد می‌رسد و وجود مرکزی که شرایط درمانی و توانبخشی سالمندان را زیر پوشش قرار دهد، ضروری است.

نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز با بیان اینکه خداوند را شاکرم که امروز در جمع خیرین سلامت هستم، اظهار کرد: خیرین اهل حرکت هستند و به هر آنچه توصیه نیک بوده، قبل از سفارش دیگران عمل کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی با بیان اینکه شیطان مؤمنی که بخیل است را راحت‌تر به خود جذب می‌کند زیرا سخاوت زودتر افراد را عاقبت به خیر می‌کند، گفت: در بدو اسلام طی اسارت یکی از کفار به دست مسلمانان، کافری که به سبب برخورداری از ویژگی سخاوت مورد عنایت پروردگار واقع شده بود، آزاد شد و این نشان از ارزشمندی این ویژگی دارد.

وی تشریح کرد: یک سفر حج عمره برابر با آمرزش 60 هزار گناه و 60 هزار حسنه و ثواب بسیار است؛ اما گره‌گشایی از کار مؤمن 10 برابر این سفر معنوی در پیشگاه الهی ارج و قرب دارد.

امام‌جمعه همدان در ادامه افزود: امروز در شرایط سخت اقتصادی برخی خانواد‌ه‌ها بیمار دارند و در مضیقه مالی به‌سر می‌برند؛ غیرت هموطنانی مثل خیران سلامت از عده‌ای دیگر گره‌گشایی می‌کند و این بسیار ارزشمند است.

وی تصریح کرد: هدف زندگی فقط افزایش سپرده بانکی نیست، بلکه گره‌گشایی از مردم، حمایت از نیازمندان، درک بیشتر زیبایی‌های عالم برای خود و دیگران یکی از مسیرهای بندگی خداوند بوده و با این رویکرد، برخی می‌توانند هم خود به خوبی زندگی کنند و هم دیگران را مورد حمایت قرار دهند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی بیان کرد: اقدامات مؤثری توسط خیرین سلامت در استان رخ داده که دولت باید کمک دهد در موقعیت مناسب از این اقدامات بهره‌وری صورت گیرد.

استاندار همدان نیز با بیان اینکه باید در مقابل نیات خیرخواهانه خیرین سر تعظیم فرود آورد که زندگی‌بخش جامعه هستند، اظهار کرد: توفیق انجام کار خیر از طرف خداوند نصیب انسان می‌شود، اما هرکسی صاحب چنین توفیقاتی نمی‌شود و چه بسیار هستند افرادی که با وجود اموال و ثروت بسیار، بخشندگی ندارند.

علیرضا قاسمی‌فرزاد گفت: گذر از مال و ثروت و قدرت سخت است و شجاعت و شهامت می‌طلبد، اما ثروتی که برکت و بخشش در آن نباشد و به کار خیر نرسد، فایده‌ای برای فرد ثروت اندوز نخواهد داشت.

وی بیان کرد: در فرهنگ ایرانی اسلامی ما بخشش و گذشت، نهادینه بوده و هست و انسان‌های بزرگ اهل سخاوت و بخشش هستند؛ زیرا به درجاتی از انسانیت رسیده‌اند که می‌توانند از دسترنج و اندوخته خود در راه خیر هزینه کنند.

استاندار همدان یادآور شد: در مقابل خیرین که در اوج انسانیت دستگیر زندگی دیگران هستند، کسانی را داریم که در حضیض انسانیت حیات دیگران را می‌گیرند یا دچار مشکل می‌کنند، افرادی مثل قاچاقچیان مواد مخدر جان دیگران را می‌گیرند.

وی در پایان پیشنهاد داد خیرین در حوزه پیشگیری و بهداشت نیز ورود کنند و در این راستا غربالگری برخی بیماری‌ها مثل سرطان و دیابت مورد توجه قرار گیرد تا موج این بیماری‌ها در آینده کاسته شود و از هزینه‌های بخش درمان نیز بکاهد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/55669