کد خبر : 55906
تاریخ : 1401/3/7
گروه خبری : جامعه

جابه‌جایی بار در شبکه ریلی استان مرکزی قابل قبول نیست

«سعید ترکی» روز پنجشنبه افزود: براساس برنامه ششم توسعه باید 30 درصد (حدود 200 میلیون تُن) بار کشور توسط ریل جابه‌جا شود که با توجه به وجود 20 میلیون تُن محمولات غیر نفتی در استان مرکزی، سهم راه‌آهن در این استان باید به حداقل 6 میلیون تُن افزایش یابد.

وی ادامه داد: یک میلیون و 200 هزار تُن بار سال گذشته از شبکه ریلی استان مرکزی به نقاط مختلف کشور جابه‌جا شد که این مهم با سهم 30 درصدی فاصله داشته و نیاز است با حمایت مسئولان استان سهم راه‌آهن در حمل بار در استان افزایش یابد.

سرپرست اداره کل راه‌آهن اراک اظهار کرد: اکنون گوگرد از استان ایلام به‌صورت حمل ترکیبی تا بندرعباس حمل می‌شود، درصورتی که گوگرد تولیدی در استان مرکزی به‌صورت ریلی انجام نمی‌شود.

ترکی یادآور شد: محموله‌های مناسب صادراتی در استان مرکزی وجود دارد که حمل این بار توسط ریل علاوه‌بر صرفه اقتصادی برای تولیدکنندگان، افزایش ایمنی در حمل بار را نیز به همراه دارد.

وی با یادآوری تولید آلومینیوم و محصولات پتروشیمی در استان مرکزی، افزود: امید است با حمایت مسئولان استانی این بارها از طریق شبکه ریلی جابه جا شود.

سرپرست اداره کل راه‌آهن اراک گفت: 500 هزار تُن کالا ازجمله محصولات پتروشیمی و آلومینیوم از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که سهم راه‌آهن از جابه‌جایی این کالاها حدود سه هزار تُن بوده و امید است سهم راه‌آهن در این حوزه افزایش یابد.

حوزه راه‌آهن اراک شامل 441 کیلومتر خطوط ریلی در پنج استان قم، مرکزی، لرستان، همدان و کرمانشاه است که 21 ایستگاه را زیر پوشش دارد.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/55906