کد خبر : 56263
تاریخ : 1401/3/17
گروه خبری : سلامت

مواد معدنی لازم برای کاهش گرفتگی عضـــلات

اگر انقباضات دردناکی در عضلات خود تجربه می‌کنید که قابل کنترل نیستند می‌دانید که گرفتگی عضلات چه حسی دارد. گرفتگی عضلات می‌تواند چند ثانیه یا چند دقیقه طول بکشد که معمولا بعد از ورزش یا استفاده بیش از حد از یک عضله به‌وجود می‌آیند. علت آن می‌تواند کم آب شدن بدن، کمبود ویتامین‌ها یا مواد معدنی باشد. اگر عضلاتتان به‌طور مرتب می‌گیرند ممکن است دلیلش کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد بنابراین قبل از استفاده از مکمل‌ها حتما با پزشکتان مشورت نمایید.

در صورتی که گرفتگی شدید‌، مکرر یا طولانی دارد از پزشکتان راهنمایی بخواهید تا نسخه‌های دارویی شما را بررسی کند. اگر درد در قفسه سینه است و به شانه‌ها، گردن یا بازوها پخش می‌شود ممکن است دلیلش حمله قلبی باشد و بهتر است با اورژانس تماس بگیرید.

ویتامین‌های لازم برای کاهش گرفتگی عضلات

 ویتامین B12

کمبود ویتامین B12 با کاهش فشار خون، لرزش، سوزن سوزن شدن و ضعف عضلات مرتبط است که منجر به گرفتگی یا اسپاسم عضلات می‌شوند. ویتامین B12 برای سلامت سلول‌های قرمز خون ضروری است و افرادی که کم‌خونی آنمی دارند با کمبود این ویتامین هم روبرو هستند. 

ویتامین B12 در سنتز DNA و هدایت عصبی هم دخیل است. این ویتامین به طور طبیعی در لبنیات، تخم مرغ، گوشت و ماهی وجود دارد. از آن جایی که این ویتامین محلول در آب است بنابراین مدت کوتاهی در بدن ذخیره می‌شود.

 ویتامین B6

مشکلات اسکلتی عضلانی از قبیل گرفتگی پا و بازو می‌تواند به دلیل کمبود ویتامین B6 باشد. کمبود ویتامین B6 معمولا در افراد الکلی مشاهده شده و باعث می‌شود نتوانند تعادل خود را به درستی حفظ کنند. مصرف این ویتامین به خصوص زمانی که با سایر ویتامین‌های گروه B به خصوص B12 همراه باشد می‌تواند در کاهش گرفتگی عضلات موثر واقع شود. این ویتامین هم محلول در آب بوده و مدت زمان کمی در بدن ذخیره می‌شود و منابع طبیعی آن عبارتند از اسفناج، گردو، موز و ماهی سالمون.

 ویتامین D

گرفتگی عضلات، سوزش و عدم تعادل عضلانی می‌تواند به دلیل کمبود ویتامین D باشد. سایر مشکلاتی که با کمبود ویتامین D همراهند عبارتند از سرطان استخوان، فشار خون بالا و دیابت. اگر ویتامین D کافی در بدن وجود نداشته باشد، فسفر و کلسیم به اندازه کافی جذب بدن نمی شوند و منجر به بیماری تتانی tetany می‌شود که باعث ایجاد انقباض‌های غیر ارادی عضلات در دست‌ها و صورت می‌شود. بهترین راه برای بدست آوردن ویتامین D تماس مستقیم پوست شما با نور خورشید است. منابع خوراکی این ویتامین هم عبارتند از جگر، ماهی چرب و شیر.

 ویتامین E

در مواردی کمبود ویتامین E باعث ضعیف شدن جریان خون و در نتیجه گرفتگی عضلات می‌شود. ویتامین E به رقیق ماندن خون و انبساط رگ‌ها کمک می‌کند که منجر به بهبود جریان خون در بدن می‌شود به خصوص اگر گرفتگی رگ‌های واریسی دارید مصرف آن برایتان مفید خواهد بود.

مواد معدنی لازم برای کاهش گرفتگی عضلات

 کلسیم

بسیاری از مردم نمی داند که کلسیم برای کملکرد طبیعی عضلانی از جملمه قلب ضروری است. افرادی که میزان کلسیم خونشان پایین است ممکن است مبتلا به بیماری تتانی شده و در صورت درگیر شدن قلب با این بیماری دچار نارسایی قلبی شوند.خوشبختانه کمبود شدید کلسیم در این حد بسیار نارد است ولی کمبود کلسیم رایج است به خصوص در افرای که به دلیل ترس از افزایش وزن مصرف لبنیات را قطع می‌کنند. اگر اهل زیاد شیر خوردن نیستید می‌توانید از ماست، پنیر یا کشک برای تامین کلسیم بدنتان استفاده نمایید.

 منیزیم

کمبود شدید منیزیم نادر است ولی کاهش آن رایج است به خصوص در رژیم غذایی غربی که میوه ها، سبزیجات تازه، غلات پردازش نشده و حبوبات در آن به مقدار کم مصرف می‌شود. اگر دچار گرفتگی عضلات به دلیل رژیم غذایی شده اید شاید بخواهید سبزیجات با برگ سبز مثل کلم بروکلی، کلم سبز، کاهو و اسفناج یا مکمل‌هایی که منیزیم و کلسیم با هم دارند مصرف کنید. مراقب باشید چون زیاده روی در مصرف منیزیم منجر به اسهال می‌شود.

 پتاسیم

شاید یکی از غنی ترین مواد معدنی موجود در غذا، پتاسیم باشد ولی باز هم افرادی هستند که کمبود پتاسیم دارند و دلیل آن استفاده از مواد غذایی مشابه و نبود میوه‌ها و غلات و دانه‌ها در رژیم غذایی است. مصرف بیش از حد آب هم می‌تواند منجر به خروج پتاسیم از بدن شود. بهترین روش برای این که مطمئن شوید به اندازه کافی پتاسیم به بدنتان می‌رسد مصرف روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات است. چه تازه چه یخ زده و یا پخته. همچنین می‌توانید از آب هویج، یا انگور برای تامین پتاسیم بدنتان استفاده کنید. بدون مشورت پزشک از مکمل پتاسیم استفاده نکنید چون برخی داروها با این مکمل‌ها تداخل داشته و مصرف زیاد آن هم به بدن آسیب می‌رساند.

 سدیم

اغلب افرادی که رژیم غذایی غربی و غذاهای فراوری شده مصرف می‌کنند به دلیل محتوای نمک بالای آن‌ها سدیم زیادی دریافت میکنند. اگر زیاد آب می‌نوشید یا زیاد عرق می‌کنید یا عملکرد کلیه هایتان ضعیف است ممکن است دچار کاهش سدیم وگرفتگی عضله شوید.

 آهن

آهن به حمل و نقل اکسیژن در بدن کمک می‌کند و کمبود آن در بدن ممکن است منجر به سندرم پای بیقرار شود. بهترین روش برای تعیین سطح آهن، آزمایش خون است. منابع اصلی آهن که می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید عبارتند از گوشت، مرغ، ماهی آجیل و غلات کامل.

 

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/56263