کد خبر : 57021
تاریخ : 1401/4/5
گروه خبری : جامعه

بخشش 10 هزار و 204 متهم در همدان توسط شاکیان

محمدرضا عدالتخواه ظهر روز گذشته در نشست خبری به‌مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: کار در دستگاه قضا بسیار سنگین و طاقت‌فرسا و‌ امر قضاوت، فصل خصومت و دعاوی مردم و صدور احکام درخصوص‌ آنان نیز بسیار حساس و مشکل است.

وی با اشاره به برنامه‌های سند تحول قوه قضائیه، گفت: در سال جدید برنامه جدید این سند ارائه خواهد شد، اما درمجموع تاکنون 90 درصد برنامه‌های کوتاه‌مدت، 85 درصد برنامه‌های میان‌مدت و 80 درصد برنامه‌های بلندمدت محقق شده است.

رئیس دادگستری استان همدان با اشاره به اینکه پیکره اصلی قوه قضائیه را تحصیل‌کنندگان دانشکده علوم قضائی و خدمات قوه قضائیه تشکیل می‌دهند که این مجموعه به دست شهید بهشتی (ره) بنا نهاده شد، افزود: درمجموع 240 قاضی، 950 کارمند و 650 عضو شورای حل اختلاف در دستگاه قضائی استان فعالیت دارند که یک‌هزار و 840 نفر را شامل می‌شوند.

وی از رسیدگی به 481 هزار فقره پرونده طی یک سال اخیر توسط نیروهای قوه قضائیه در استان سخن گفت و ابراز کرد:‌ اگر مجوزهای استخدام در دستگاه قضائی توسط دولت به‌موقع انجام شود، بسیاری از خدمات بهتر و سریع ارائه خواهد شد که امیدواریم تدابیر لازم اندیشه شود، البته امسال وضعیت کمی بهتر شده است.

عدالتخواه با اشاره به بررسی 132 هزار پرونده توسط اعضای شورای حل اختلاف طی یک سال اخیر، عنوان کرد: این میزان یک‌چهارم مجموع آمار را شامل می‌شود و با آمار کشوری نیز برابری دارد.

وی خاطرنشان کرد: حین مسئولیتم در ریاست دادگستری استان توانستیم 55 شعبه دادگاه، دادسرا و تجدید نظر را به مجموع شعب استان اضافه کنیم که توسط نیروهای قبلی نیز مدیریت می‌شوند.

   پیگیری افتتاح دو دادگاه عمومی در همدان

رئیس دادگستری استان همدان از افتتاح دادگاه قضائی بخش شیرین‌سو در مدت کوتاه سه‌ماهه خبر داد و افزود: درصددیم اگر همراهی مسئولان باشد، موضوع دادگاه عمومی بخش زند در شهرستان ملایر و بخش آجین اسدآباد را مورد مطالعه قرار دهیم و افتتاح کنیم.

وی با بیان اینکه سطح رضایتمندی به‌خاطر افزایش دادگاه‌ها بالا رفته و در این مدت نارضایتی عمومی نداشتیم که بسیار حائز اهمیت است، اذعان کرد: در 32 ماه گذشته 883 هزار و 758 پرونده در استان وجود داشته که تعداد 784 هزار و 893 پرونده مختومه شده و 85 هزار و 267 پرونده باقی مانده است.

عدالتخواه با اشاره به 73 هزار و 193 پرونده مصالحه که استان از این لحاظ رتبه نخست کشوری را دارد، گفت: آمار پرونده‌های معوقه بیش از هشت ماه، 47 هزار و 232 مورد بوده که 38 هزار و 951 مختومه شده و هشت هزار و 281 مورد نیز باقی مانده است.

وی با تأکید بر بالا رفتن سرعت رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌های استان، افزود: اکثر پرونده‌های معوق بیش از هشت ماه مختومه شده و به دنبال این هستیم زمان رسیدگی‌ باقی‌مانده موارد را نیز به حداقل برسانیم.

رئیس دادگستری استان همدان با اشاره به ارائه 288 هزار و 560 ساعت خدمات عمومی رایگان که به‌جای 6 هزار و 396 ماه حبس برای متخلفان درنظر گرفته شده است، عنوان کرد:‌ تعداد احکام تعلیقی سه هزار و 175 مورد و تعداد احکام آزادی مشروط نیز یک‌هزار و 114 مورد بوده است.

   استفاده از 243 پابند الکترونیکی برای متخلفان

وی با بیان اینکه مراقبت الکترونیکی نیز از دیگر اقدامات بوده و 243 پابند الکترونیکی برای متخلفان استفاده شده است، گفت: خوشبختانه استان همدان رتبه نخست در رابطه با اتقان را دارد و آرا با کمتر از 12 درصد نقض است.

عدالتخواه به رتبه نخست کشوری استان از حیث تعداد افرادی که مورد عفو قرار گرفته‌اند با یک‌هزار و 648 نفر در مدت 32 ماه اشاره کرد و یادآور شد: طی 10 سال گذشته تعداد این افراد کمتر از 550 نفر بودند، اما در دوره 32 ماهه تقریباً سه برابر گذشته بوده است.

   مساجد همدان کانون اصلاح و کمیته مصلحین

وی به رتبه نخست کشوری از حیث میزان صلح و سازش اشاره کرد و گفت: میانگین کشوری در صلح و سازش 35 درصد است، اما این آمار در استان 45 درصد را شامل می‌شود و نقش مساجد همدان به‌عنوان کانون اصلاح و کمیته مصلحین بسیار مؤثر بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه استان همدان رتبه نخست کشوری در رعایت توازن وارده و مختومه (عدم نگهداشت پرونده در کارتابل معاونت ارجاع) را کسب کرده که قابل توجه است، افزود:‌ هفت هزار و 240 جلسه دادرسی الکترونیک با زندانیان برگزار شده که نشان می‌دهد 9 درصد از ابلاغ‌های الکترونیکی در مجموعه قضائی استان، دادرسی الکترونیک بوده و در این راستا به سمت حذف کاغذ نیز پیش رفته‌ایم.

وی با اشاره به جوان‌گرایی در بهره‌مندی از نیروها، گفت: با پیگیری انتصاب قضات جوان انقلابی و کارآمد در پست‌های قضائی استان، میانگین سنی دادستان‌ها پنج سال و رؤسای حوزه‌های قضائی چهار سال کاهش یافته است.

عدالتخواه با بیان اینکه شناسایی قضات مستعد، تصدی پست‌های مدیریتی و مشاغل قضائی در دستور کار بوده است، خاطرنشان کرد: ستاد تألیف قلوب و نیز سامانه‌های ساآب به‌منظور ارزیابی آرای بدوی و وکلای مصلح تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه در مدت 32 ماه 17 هزار و 94 متهم در دادگاه‌ها و نیروی انتظامی برابر شاکیان حاضر به عذرخواهی شدند، گفت: 10 هزار و 204 نفر از آن‌ها از سوی شاکیان بخشیده شدند.

رئیس دادگستری همدان با بیان اینکه کمیته معتذرین و طرح شمیم رضوی صرفاً مختص به استان همدان است، خاطرنشان کرد: پیگیری بخشش را برای کسانی داریم که جرم سبک‌تری دارند و این کار برای متهمان جرائم بزرگ انجام نخواهد شد تا مجازات‌ اسلامی روال عادی خود را طی کند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/57021