کد خبر : 57851
تاریخ : 1401/4/28
گروه خبری : متن‌زندگی

اعتیاد اینترنتی تله پنهان فضای مجازی است

علیرضا شریفی یزدی گفت: اگر مغز مورد اسکن قرار بگیرد، فعل و انفعالات در نتیجه اعتیاد به مواد مخدر با اعتیاد اینترنتی یکسان خواهد بود، البته برخی کارشناسان میان این دو تفاوت قائل هستند اما میتوان گفت عواقب این دو، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.

شخصیت افراد بر روی میزان دلبستگی به فضای مجازی موثر است

این جامعه شناس گفت: انسان‌هایی که تیپ شخصیتی پرهیزمدار و گوشه گیر دارند چون نمی‌توانند در عالم واقع ارتباط اجتماعی مناسبی داشته باشند به فضای مجازی روی می‌آورند در نتیجه به مرور زمان به اینرنت اعتیاد پیدا می‌کنند یا کسانی که شخصیت وابسته و اعتماد به نفس کمتری نیز دارند از جمله افراد مستعد برای درگیری با این معضل هستند.

  اینترنت به فضایی برای پناه گرفتن تبدیل شده است

شریفی یزدی گفت: افرادی که در زندگی روزمره درگیر هستند و دغدغه‌های ذهنی مختلفی دارند بیشتر به فضای مجازی وابسته می‌شوند تا به نوعی برای مدت کوتاهی از مشکلات فاصله بگیرند یا بازی‌های آنلاین و رواج آنها مخصوصا زمانی که به جنبه‌های اقتصادی و کسب درآمد گره می‌خورد باعث می‌شود که افراد به طور روانی به این بازی‌ها وابستگی پیدا کنند.

به گفته این روانشناس ایجاد نوعی هیجان و ترشح هورمون‌هایی مانند اندروفین و دوپامین از جمله عوامل موثر بر دلبستگی به فضای مجازی هستند، برخی افراد نیز نوعی وسواس به کسب اطلاعات و دنبال کردن اخبار دارند که نمونه‌های آن در دوران پاندمی کرونا مشاهده می‌شود.

 معضلاتی که همراه اعتیاد به اینترنت سراغ ما می‌آیند

این روانشناس اجتماعی گفت: اعتیاد به اینترنت معضلات زیادی ایجاد می‌کند، باعث می‌شود افرادی کسب و کار خود را به دلیل عدم تمرکز از دست بدهند یا اعتیاد به سایت‌های قمار و بازی‌های آنلاین هزینه‌های سنگینی را بپردازند.

 یکی دیگر از مشکلات اجتماعی ناشی از اعتیاد به دوستی‌های اینرنتی بدون مجاورت و شناخت فرد مقابل است که میتواند باعث سو استفاده افراد مختلف بشود.

شریفی یزدی گفت: یکی دیگر از معضلات اساسی معضل اجتماعی از هم گسیختگی خانوادگی است، 

غرق شدن در فضای مجازی ارتباطات اجتماعی و در نتیجه درون خانوادگی را کاهش می‌دهد، به طور مثال میتوان به پدیده فابینگ اشاره کرد؛ پدیده ای که در آن افراد یک خانواده علیرغم زندگی زیر یک سقف نسبت به یکدیگر فاصله زیادی پیدا می‌کنند و در نتیجه پیوندهای عاطفی کم می‌شود.

  راه مقابله با اعتیاد اینترنتی چیست

شریفی یزدی گفت: ترسیم راهی درست برای گذران اوقات فراغت همانند طبیعت گردی، کتابخوانی و یا گروه درمانی و انجام بازی‌های گروهی میتواند وابستگی را کاهش دهد. توجه به روابط دوستی و خانوادگی و حتی گردش در سطح شهر از عوامل مهم دیگر برای مقابله با اعتیاد اینرنتی هستند. افراد باید سعی کنند استعداد و ذوقی درونی خود را شناسایی کرده و به دنبال ارتقا آن باشند تا فرصت‌های خود را با فضای مجازی تلف نکنند.

در برخی کشورها مانند چین و استرالیا برای سبک زندگی سالم کمپ‌هایی برای ترک اعتیاد اینرنتی برپا شده است که سعی می‌کنند افراد را از فضای مجازی دور نگه دارند و با جنبه‌های مفید زندگی آشنا کنند.

  لینک
https://sepehrnewspaper.com/Press/ShowNews/57851